swedenus pisze:orson_dzi pisze:Orange Ekspert pisze:Jeśli chcesz się upewnić to zachęcam do kontaktu z Biurem Obsługi Klienta pod numerem *100.
Ale nie od razu po podpisaniu umowy, tylko po kilku dniach. Taka zmiana jest wprowadzana z małym opóźnieniem.
Abo 69 załatwiane przez Veallentine.
Niby dostałem warunki 6msc na maila, ale umowa to dokument wiążący przecież.
Już raz miałem zonk, że rozmowa jest nagrywana, a później nawet rzecznik praw konsumenta się wypiął jak prosiłem go o pomoc w sprawie.
Nie ogarniam powiem szczerze czegoś takiego, żę się ustala warunki, a umowa tego nie potwierdza?
Przecież to wiążący dokument!
Przy telesprzedaży rabat nadal obowiązuje i jest wprowadzany „ręcznie” do systemu. Tak, więc bez obaw.
marta2901 pisze:
Czy przy abonamencie smart plan multi za 159 rowniez jest ta promocja na telesales??i Czy moglabym prosic o numer bezposredni do Pana ,zeby w razie czego jak pojawi sie telefon sprawnie go zamowic ,znalezienie numeru dodzwonienie sie do konsultanta i tlumaczenie wszystkiego od poczatku zajmie mi pewnie tyle czasu ze po kilku godz okaze sie ze telefonów juz nie ma jak to juz było pare razy.
Z góry dziekuje za odpowiedz na pw
W tym abonamencie promocja również obowiązuje.
michauu92 pisze:Czy jest możliwe przeniesienie numeru do sieci Orange przez stronę internetową, w sytuacji gdy już się jest abonentem Orange? Mam w Orange jeden telefon, jednak przy próbie przeniesienia numeru nie ma opcji przeniesienia, gdy zaznaczę, że jestem już klientem Orange. Przenoszenie numeru, przynajmniej na stronie internetowej, wymaga bycia nowym klientem.
Jeśli posiadasz ofertę abonamentową w innej sieci to możesz przenieść numer przez stronę. Wybierz opcję „jestem nowym klientem” a następnie „przenoszę numer”
Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert