• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #614169  autor: tussi5
 16 lut 2013, 12:33
witam. używam play na karte już dłuższy okres czasu (dłużej niż 3 mies). Założyłem konto na play24 (jednak karty nie rejestrowałem w salonie). Obliczyłem że na doładowania wydaje co najmniej 30 zł miesiąc co przy stawce 29gr/min daje tylko ok 100minut. zastanawiam się nad przejściem do formuły M bez telefonu. Z tego co przeczytałem jest w niej 400min wymiennych na... no właśnie na ile sms. gdzieś na forum przeczytałem że w ramach tego abonamentu dostaje się 400min i 143 sms za 29 zł i za darmoszkę do playa przy umowie na 12 miesięcy. jeżeli tak jest byłaby to oferta idealna. jakie jeszcze rzeczy można ewentualnie dokupić. chodzi mi o pakiety minut na wszystkie sieci i sms na wszystkie sieci.
PS. jeżeli chce przenieść numer z karty muszę mieć tą kartę zarejestrowaną u nich w salonie ? czy wystarczy że używam tego numeru z karty więcej niż 3 miechy?

#614240  autor: KC-KARLOS
 16 lut 2013, 18:32
tussi5, migracja z karty na warunkach promocyjnych ofert FORMUŁA - możliwa po 3 miesiącach.
UWAGA! AKTYWACJA 49 ZŁ :(

Zapraszam Cię na priv, mogę Ci przesłać zestawienie usług dodatkowych, które są dostępne w taryfach FORMUŁA w Play.

Szczególnie polecam pakiety dodatkowych samych minut i samych SMSów (darmowe nawet przez prawie 4 miesiące) lub nielimitowane SMSy/MMSy za 10 zł miesięcznie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#614244  autor: Precelos
 16 lut 2013, 19:12
tussi5 pisze: jeżeli chce przenieść numer z karty muszę mieć tą kartę zarejestrowaną u nich w salonie ? czy wystarczy że używam tego numeru z karty więcej niż 3 miechy?
najlepiej pojsc do salonu z dowodem osobistym

dodatkowe pakiety
http://www.play.pl/obsluga-klienta/uslugi/

Obrazek

#614248  autor: KC-KARLOS
 16 lut 2013, 19:35
Precelos pisze:najlepiej pojsc do salonu z dowodem osobistym
To raczej oczywiste. Lecz, aby skorzystać z oferty, wymagana jest karta aktywna minimum 3 miesiące (zgodnie z regulaminem) - ale w salonie mają możliwość przeskoku tej opcji.
Link - owszem pokazuje usługi dodatkowe, lecz nie wszystkie i do tego dla innych taryf, niż Formuła.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#614260  autor: Precelos
 16 lut 2013, 20:19
Karlos20 pisze:Link - owszem pokazuje usługi dodatkowe, lecz nie wszystkie i do tego dla innych taryf, niż Formuła.
ja zakladam iz autor jest na tyle inteligentny i potrafi z menu taryfy wybrac opcje formuly SML to 2 sek roboty

poza tym tam sa wszystie pakiety jakie go interesuja czyli dodatkowe pakiety minut i sms/mms

Obrazek

#614337  autor: tussi5
 16 lut 2013, 23:36
czyli muszę teraz iść z dowodem i zarejestrowac karte w salonie play i dopiero po 3 miesiacach bede mogl skorzystac z promocji ? o co chodzi z tym obejściem Karlos20, czy bez problemu w kazdym salonie obejdą ten paragraf.

#614342  autor: KC-KARLOS
 16 lut 2013, 23:41
tussi5, zobaczymy. Podejrzewam, że będzie taka możliwość. A od kiedy masz tę kartę aktywną?

#614550  autor: tussi5
 17 lut 2013, 20:43
bity rok moze 1,5

#614609  autor: KC-KARLOS
 17 lut 2013, 23:37
tussi5, no to sprawa jasna, bez problemu możesz przeskoczyć z karty na Abo - wystarczy zabrana ze sobą kartę SIM z numerem telefonu, nr seryjnym karty oraz dowód osobisty.

#614925  autor: gaskabalbinka
 19 lut 2013, 08:40
Karlos, mącisz facetowi w głowie, a sam dokładnie nie wiesz jak to działa. :>

Karta nie musi być rejestrowana, bo w salonie robimy to na miejscu razem z podpisaniem umowy. 3 miesiące są liczone od aktywacji karty, a nie rejestracji. Nie potrzebujesz mieć ze sobą karty, a tym bardziej jej numeru tylko kod PUK, który jest wymagany do rejestracji (też go nie musisz mieć, bo w salonie zadzwonią na *500 i tam go dostaną).

#615738  autor: maniek89
 21 lut 2013, 21:04
gaskabalbinka pisze:Karlos, mącisz facetowi w głowie, a sam dokładnie nie wiesz jak to działa. :>

Karta nie musi być rejestrowana, bo w salonie robimy to na miejscu razem z podpisaniem umowy. 3 miesiące są liczone od aktywacji karty, a nie rejestracji. Nie potrzebujesz mieć ze sobą karty, a tym bardziej jej numeru tylko kod PUK, który jest wymagany do rejestracji (też go nie musisz mieć, bo w salonie zadzwonią na *500 i tam go dostaną).
Dokladnie
Numer
Dowód i kod PUK
Numer jesli jest wczesniej zarejestrowany to poprostu procedura podpisania umowy jest szybsza bo od razu sciagaja z systemu twe dane a tak to troche wiecej wklepywania ;)