• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 70 z 350
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 350

#613318  autor: kaczy69
 12 lut 2013, 18:54
wartek pisze:kaczy69 jakie konkretnie warunki zaproponowała?
R20 za 39zł (przy e-fakturze), standardowe ceny telefonów + 50 minut to standardowych minut, nie wiem ile tam jest na start

to jak mam się z tym SUK połączyć? maila napisać czy co?

http://www.sportowybar.pl/
http://www.facebook.com/SportowyBar

#613322  autor: Anthrax
 12 lut 2013, 19:04
kaczy69 pisze:to jak mam się z tym SUK połączyć?

Dzwonisz do BOA i prosisz o przełączenie do SUK :] Po prostu
janusz19762 pisze:Nie jestem zdecydowany gdyz w necie pelno wpisow negatywnych-ze to jakis przekret i placa duze pieniadze.
Mi się wydaje, że to nie jest szczególnie skomplikowane, wystarczy usiąść nawet te 2 razy nad regulaminem i go przeczytać.
Jak ma się np. abonament za 59,90 na 2 lata to wygląda to w ten sposób, że:
- przez pierwsze 12 miesięcy płaci się bodaj 14,90 (za abonament) I DODATKOWO RATY po 45 zł, co daje łącznie 59,90 zł.
- w następnych dwunastu miesiącach już po ukończeniu spłaty rat abonament automatycznie "skacze" na wyższą kwotę, tj. 59,90 zł

Tak samo powinno wyglądać odpowiednio z niższymi i wyższymi abonamentami. Jest to dość nietypowe rozwiązanie - przyznaję, ale do ogarnięcia jeszcze.

#613327  autor: janusz19762
 12 lut 2013, 19:23
Antrax. nic szczególnego nie odkryłeś wiem na czym polega oferta.
Moje zapytanie brzmiało czy to jest atrakcyjna propozycja waszym zdaniem???
A takze czy uwazacie ze to bezpieczne rozwiazanie ze wzgledu na wiele negatywnych wpisow w sieci?

#613328  autor: bdkacz
 12 lut 2013, 19:24
Anthrax pisze: Jest to dość nietypowe rozwiązanie - przyznaję, ale do ogarnięcia jeszcze.
Ale co w tym nietypowego ? Że wreszcie operator przestał ściemniać,że rozdaje telefony za 1zł i przyznaje się ile u niego kosztuje na prawdę dana słuchawka ? Moim zdaniem tak powinno być od samego początku wprowadzenia "telefonów za 1zł" w każdej sieci.

#613333  autor: Anthrax
 12 lut 2013, 19:38
janusz19762 pisze:Moje zapytanie brzmiało czy to jest atrakcyjna propozycja waszym zdaniem???
A takze czy uwazacie ze to bezpieczne rozwiazanie ze wzgledu na wiele negatywnych wpisow w sieci?
Podejrzewam, że negatywne wpisy z sieci, w większości wynikają z tego, że ludzie z góry zakładają, że - weźmy jeszcze raz 59,90 - do tej kwoty będą jeszcze dodatkowo dopłacać raty. I zakładają, że będą płacić ponad 100 zł, albo jeszcze więcej przez 2 lata. A nie wiedzą, że przez 2 lata zawsze będzie to kwota 59,90. Myślę, że ta oferta jest normalna i bezpieczna.
Zawsze jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, pytaj pracowników operatora - oni są od tego, żeby wyczerpująco i zrozumiale wszystko wyjaśnić. Wg mnie jest przejrzyście.
bdkacz pisze:Ale co w tym nietypowego ?
Nic... Po prostu "nietypowość" w tym znaczeniu, że nie widziałem tego wcześniej u żadnego z operatorów, po prostu :lol:

#613340  autor: Sasquatch
 12 lut 2013, 19:51
Czy po przedłużeniu umowy można (tak jak dotychczas) wyłączyć całkowicie internet (transmisję danych) poprzez i-boa?

#613347  autor: jakub10193
 12 lut 2013, 20:15
Sasquatch pisze:Czy po przedłużeniu umowy można (tak jak dotychczas) wyłączyć całkowicie internet (transmisję danych) poprzez i-boa?
Można. Najlepszą metodą jest całkowita dezaktywacja usług internet wap czy coś takiego w zakładce usługi. Wyłączenie pakietu blueconnect wyłącza nam tylko ten pakiet, a wtedy transmisja nawet włączona przez przypadek jest bardzo, wręcz cholernie, droga.

#613357  autor: st.konsultant
 12 lut 2013, 21:09
janusz19762 pisze:Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Jednak śmiem odrobine wątpic w "fachowosc" konsultantow i ich intencje bo przeciez ich zadaniem jest przede wszystkim sprzedanie ofert i utrzymanie klienta -niekoniecznie uczciwie.
Nie popadajmy w paranoje. Z takim podejściem to najlepiej nic nie kupować bo wszędzie mogą nas oszukać i naciągnąć ;). Oczywiście, zdarzają się czarne owca, ale tego chyba nie da się wyeliminować. Dlatego zawsze trzeba wcześniej spróbować chociaż zapoznać się z regulaminem i umową.

Inna sprawa, że często Klienci nie słuchają uważnie konsultanta i mają własne interpretacje ofert.
Bardzo często zdarzają się osoby, które dzwonią z awanturą w sprawie rat, nie zaglądając wcześniej w ogóle do faktury. Później się okazuje, że z ratami jest ok, a wyższa opłata wynika z innych usług.

Ale to w sumie nie na temat, także EOT :-D

#613432  autor: pawel.pietrasz
 13 lut 2013, 08:48
Mam pytanie, chodzi o pakiet minut Ekstra dodawany przez SUK. Czy ten pakiet jest wymienialny na sms - y ? Jak zamawialem oferte z SUK to powiedziala mi pani przez tel ze tak, natomiast wczoraj przy okazji rozmowy z konsultantem z BOA uslyszalem ze nie jest ?

#613451  autor: jowita
 13 lut 2013, 10:38
Mam pytanie, dotyczace telefonu Nokia 603 w ofercie T-mobile. Zauważyłam, że usunięto go z oferty dla nowych abonentów. Czy to znaczy, że już nie będzie zamawiany? (Trochę się na niego szykowałam, a nie chciałąm się spieszyć z przedłużaniem...) Śledząc dyskusje tutaj wiem, że telefony w ofercie 'wiszą' maksymalnie długo, dopóki gdziekolwiek w Polsce w jakimkolwiek salonie jest jakiś egzemplarz, ale ja tego egzemplarza przez konsultanta nie dostanę...

#613463  autor: zygikuleczka
 13 lut 2013, 11:28
pawel.pietrasz, zgodnie z informacjami z SUK-wymienny na wszystko.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#613464  autor: Anthrax
 13 lut 2013, 11:31
jowita, ten telefon nie został usunięty z oferty dla nowych abonentów. Właśnie sprawdziłem i jest dostępny ;) Z tym wyjątkiem, że nie ma go w taryfach od 89,90 wzwyż.

#613468  autor: dar-34
 13 lut 2013, 12:06
ktos ma moze info kiedy moze nastąpic zmiana taryf biznesowych bo czas zeby zmienili paczke z internetem bo 100mb to jakaś kpina

#613488  autor: Anthrax
 13 lut 2013, 13:04
Witajcie!
Właśnie jestem po rozmowie - na razie z panem z "Działu Promocji" póki co. Rozmawiałem z nim wstępnie w sprawie ewentualnego przedłużenia umowy. Początkowo przedstawił mi standardową ofertę - 250 minut za 59,90 i 250MB. Po przedstawieniu moich preferencji pan zdecydował zwiększyć mi minuty do 450 i 500MB + paczka sms za 5zł - bez obniżki abonamentu. Oczywiście nie przyjąłem oferty, ponieważ raz, że jest ciut za droga, a dwa - nie mam jeszcze upatrzonego telefonu.
Druga sprawa - Pan powiedział mi na temat ostatnich ofert iBOA parę słów - bardzo zaskakujących. Mianowicie te oferty z większymi minutami i paczkami w zasadzie są... nierealne. Dobrze wspomniał tutaj ktoś z osób o pierwszeństwie regulaminu nad tym, co napisane jest na "tablicy iBOA", gdyż Pan wskazywał, iż regulamin jest wiążącym dokumentem i to jego zapisy będą w taryfach. Oferty stwierdził jako coś w rodzaju błędu czy niespójności (nie pamiętam dokładnie słów). W każdym razie informuję, aby wszyscy mający takie opcje zastanowili się parę razy nad wyborem którejkolwiek z ofert.
Odcinek 1 póki co mam za sobą, następny telefon podejrzewam będzie w następnym okresie rozliczeniowym, liczę wtedy na inną taryfę. Ponieważ z Panem "utknęliśmy" na pewnych ustaleniach, szykowałem się do prośby o przełączenie do SUK. Niestety zaczęła mi padać bateria, a na złość nie miałem ładowarki :/ W każdym razie Pan, z którym rozmawiałem (nazwę go umownie 1-szego rzutu) był skłonny zwiększyć minuty i neta, bez obniżki ceny abonamentu. Pozdrawiam!

#613502  autor: jowita
 13 lut 2013, 13:24
Anthrax pisze:jowita, ten telefon nie został usunięty z oferty dla nowych abonentów. Właśnie sprawdziłem i jest dostępny ;) Z tym wyjątkiem, że nie ma go w taryfach od 89,90 wzwyż.
@Anthrax, nie upieram się, tak napisali na portalu konkurencji, nazwy nie wymienię;)
W nieunikniony sposób jednak widac, że jego zasoby pewnie maleją, dlatego zapytałam.
Ps. życzę powodzenia i pełnej baterii w następnych negocjacjach..

#613506  autor: Anthrax
 13 lut 2013, 13:32
jowita pisze:@Anthrax, nie upieram się, tak napisali na portalu konkurencji, nazwy nie wymienię;)
"Ciosy sierpowe" w gębę, dawane konkurentom, czarny PR, to podstawowa strategia dużych firm xD
603 jest dostępna to łatwo można sprawdzić na stronie (poza tylko dwoma abonamentami)
Co do baterii... Miałem niemal pełną, a wystarczyło kilkanaście minut, żeby diabli ją wzięli... No comment xD

#613582  autor: Olga110384
 13 lut 2013, 17:17
lookat pisze:Najbardziej zależy mi na R60 za 64 albo 59 zł z HTC desire X albo Lumią 800 orientuje się ktoś czy ta promocja jeszcze trwa :?:

Przedłużałam w poniedziałek z SUK

Efekt następujący:

R60 za 59,00 zł
650 min
250 MB
1,99 nielimitowane rozmowy w T-mobile

Lumia 800 - 249,00 zł

R20

#613595  autor: Piotr_89
 13 lut 2013, 18:38
Witam,

Umowa przedłużona dzisiaj z SUK:

R20 - 20zł w tym 205min + 250MB paczka

Miła Pani grzecznie powiedziała że niema oferty z 230min tylko z 180min, ale powołałem się na korespondencje mailową gdzie widniało 205min i powiedziała że dostałem opcję z gratisem.

#613646  autor: misiek45
 13 lut 2013, 22:08
Witam, moje pytanie brzmi czy ceny telefonow tez mozna negocjowac ? Da rade wynegocjowac nizszy abonament, wiecej minut i jeszcze tanszy telefon do tego ? Kolezanka dwa posty wyzej napisala ze wziela lumie 800 za 249, a ja widze ze w tej taryfie kosztuje ona 349...
Nastepne pytanie czy jest szansa ze do maja zmienia sie troche telefony w ofercie i czy warto juz teraz przedluzac umowe (konczy mi sie 15 maja) czy moze lepiej poczekac jeszcze.
Z góry dzięki za pomoc
 #613666  autor: siv85
 13 lut 2013, 23:00
Piotr_89 pisze:Witam,

Umowa przedłużona dzisiaj z SUK:

R20 - 20zł w tym 205min + 250MB paczka

Miła Pani grzecznie powiedziała że niema oferty z 230min tylko z 180min, ale powołałem się na korespondencje mailową gdzie widniało 205min i powiedziała że dostałem opcję z gratisem.
Dostałeś tak niski abonament z wymianą fona czy wziąłeś opcje bez ??
  • Strona 70 z 350
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 350
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70