• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #610678  autor: kkkamil
 29 sty 2013, 09:47
witam,

dziś pierwszy raz chciałem dodać załącznik do maila - zdjęcie. Okazało się, że wbudowana aplikacja aparatu w momencie dołączania załącznika m zablokowaną rozdzielczość 1 Mpix, no nic, chciałem być sprytniejszy - zainstalowałem mx camera, pstryknąłem piękne zdjęcie 6Mpix (dziwne bo aparat mam 5 Mpix, ale trudno) po czym program pocztowy sam to zdjęcie zmniejszył bez pytania..... ręce mi odpadły bo "uwielbiam" jak maszyna wie lepiej co jest dla mnie dobre i zablokuje mi jakąś możliwość żebym sobie krzywdy nie robił...

Nigdzie w opcjach nie zauważyłem wyłącznika zmniejszania zdjęć, albo chociaż regulacji skali zmniejszania, ale może szukam nie tam gdzie trzeba... Jak by ktoś miał pomysł to proszę o info.

a, to może być istotne: android 2.2, telefon motorola droid pro z nakładką motoblur czy jakoś tak.

pozdrawiam. Kamil
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 17:58 przez kkkamil, łącznie zmieniany 1 raz.

#610707  autor: Xy
 29 sty 2013, 11:40
Spróbuj wejść na swoją pocztę nie przez program pocztowy ale przez www. Pierwej ustaw przeglądarkę aby przedstawiała się jako desktopowa (w Operze będzie to: O > ustawienia > zaawansowane > user agent >zaznacz "desktop"). I dalej postępuj tak jak na poczcie z komputera czyli logowanie, nowa wiadomość, dodaj załącznik (wybierasz zdjęcie z lokalizacji na telefonie) i wysyłasz. Powinno tak zadziałać bez zmiany rozmiaru zdjęcia.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#610747  autor: wook
 29 sty 2013, 14:11
Ewentualnie pakuj do zip'a i wysyłaj archiwa.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#613635  autor: kkkamil
 13 lut 2013, 21:23
ogarniete, poprostu trzeba pstryknac fote, a pozniej zalaczyc jako PLIK a nie jako ZDJECIE i bedzie ok. szkoda ze trzeba kombinowac, ale wazne ze sie da :-)

pozdrawiam. Kamil