• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#60756  autor: D@rio
 14 mar 2006, 13:55
jahu pisze:Dario 040 an "nie aktywowanej karcie" ? nielzy lolek - to cie podumowali w stecz? :>

kod *108# to powinieneś mieć komunikat "używanie krótkich kodów możliwe po wykonaniu pierwszego połączenia" no widocznie u mnei wyswietla iny komunikat ale wyglada ze to to samo.

odnsonei profili - no wlasnie mialem flasha ze "zapisano ustawienia" wlaze w profile - w s55 jest osobno profil mms,wap i osobno java,mail i w obu jak bylo tak jest czyli wczesniejsze profile - stad te glupie pytania.
Nom, aż tak mnie skasowalo na nieaktywnej karcie ;) ...choć dziwne ich te naliczenia wg. moich stawek to w sumie to ich skasowałem już na ponad 150 PLN za sam GPRS ;)
W sumie jakbym się chciał Nimi kłócić to mógłbym. Bo niby powiedziałbym że kupiłem nową kartę, aktyowałem (no wtedy musiałbym wykonać pierwsze połączenie...) a tu taki klops :D :) Zastanawiam się jakby PTC podeszlo do sprawy a tym bardziej Dział Reklamacji :) ...ale nie chce być aż tak chamski, choć napewno finał sprawy ich tłumaczenie mogłoby być ciekawe :D ;)

Co do profili...popatrz dobrze. I wyszukaj tam w ustawieniach przeglądarki aktywny profil bodajdzie on ma nazwę "Heyah WAP GPRS" czy jakos tak :)

#60765  autor: Pawrzes
 14 mar 2006, 14:15
Wszystko co dobre szybko się kończy... :wink:

Pozdrawiam

#60769  autor: jahu
 14 mar 2006, 14:45
tak sie zastanawiam - dario nabil 150 zeta debetu, wykazuje 40 i co teraz ci zrobia? no bo numer dalej nie aktywny - ja szukam teraz sztromu do kabla serwisowego bo ten moj to samoroba do s55 i sprawdze czy ten gprs faktycznie juz poblokowany :-)

#60834  autor: D@rio
 14 mar 2006, 19:20
jahu pisze:tak sie zastanawiam - dario nabil 150 zeta debetu, wykazuje 40 i co teraz ci zrobia? no bo numer dalej nie aktywny - ja szukam teraz sztromu do kabla serwisowego bo ten moj to samoroba do s55 i sprawdze czy ten gprs faktycznie juz poblokowany :-)
To czekamy na relacje w takim razie! ;) ...(bo mi sie juz nie chce leciec po kolejny starterek :D ;)

Tyle ze ten system bilingowy bardzo dziwnie liczy na "nieaktywnej" karcie ;) A tak naprawde nic mi nie zrobia :) zablokowali GPRS, to moga deaktywowac karte ;)

#60953  autor: jahu
 15 mar 2006, 10:11
No i mialem sprawdzic i nie sprawdzilem, bedzie siara ale co tam:
Meczylem sie sporo zeby wogle to ruchomic i nie wiem czemu nie dziala:

Chcialem uruchomic telefon w charakterze modemu gprs (Siemens S55) - podpialem kabelkiem, wklepalem profil heyah zgodnie z http://s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=5. Wlaczylem w telefonie gprs (ikonka ze gprs aktywne), urchomilem asystent gprs- wykryl telefon, zainstalowalo sterownik do modemu przez com, pytal jaka konfiguracje zastosowac - bylo do wyboru era plus idea badz recznie to dalem ere.

I jak probuje polaczyc przez gprs wyskakuje:
Wystąpił błąd nawiązywania komunikacji
Nie można ustanowic polaczenia ponieważ modem (lub inne urzadzenie łączące) w komputerze zdalnym nie działa. Blad 777

Zrestartowalem kompa, uruchmilem jeszcze raz all (przy okazji we wlasciwosciach polaczenia pisze o nr telefonu (dostepowy?) *99***1#) i teraz:
Wystapil blad nawiazania komunikacji. Protokol kontrolny polaczen PPP zostal zakonczony. Blad 794.

Gdzie tkwi blad? Kiedys robilem polaczenie pod idea i grala wszystko elegencko :(

#60978  autor: Jedi
 15 mar 2006, 15:22
Oj nie marudz, bo promocja z darmowym internetem już się skończyła. Błąd już został naprawiony.

#60991  autor: jahu
 15 mar 2006, 16:06
nie marudze tylko szukam pomocy zeby lazil woogle ten gprs pod kompa - nic wiecej

#61012  autor: D@rio
 15 mar 2006, 17:15
jahu pisze:nie marudze tylko szukam pomocy zeby lazil woogle ten gprs pod kompa - nic wiecej
moim zdaniem nie wstawiłęś gdzieś APNu.... który brzmi: heyah.pl

Jeśli to nie pomoże to napisz podobny post w działe SIEMENS. Tam napewno znajdziesz już fachową pomoc w tej kwestii :)

#61119  autor: pumba
 15 mar 2006, 22:03
D@rio pisze:Telefon wyświetla mi komunikat "Uslugi GPRS w sieci niedostepne". I co w zwiazku z tym? Otoz dlatego wyciagam taki wniosek bo gdyby tylko deaktywowali GPRS to mialbym komunikat "Najpierw zaabonuj GPRS". A te dwa komunikaty calkiem o czym innym swiadcza...
...bardzo ciekawa historia swoja droga...
D@rio w związku z powyższym mam do ciebie pytanie bo mam Nokie 3220 w POPie i przy próbie połączenia się jakiejkolwiek aplikacji JAVA z internetem wyskakuje mi komunikat "Najpierw zaabonuj GPRS" pomimo że mam aktywowowany GPRS a WAP działa bezproblemu

#61148  autor: D@rio
 16 mar 2006, 02:02
pumba pisze:
D@rio pisze:Telefon wyświetla mi komunikat "Uslugi GPRS w sieci niedostepne". I co w zwiazku z tym? Otoz dlatego wyciagam taki wniosek bo gdyby tylko deaktywowali GPRS to mialbym komunikat "Najpierw zaabonuj GPRS". A te dwa komunikaty calkiem o czym innym swiadcza...
D@rio w związku z powyższym mam do ciebie pytanie bo mam Nokie 3220 w POPie i przy próbie połączenia się jakiejkolwiek aplikacji JAVA z internetem wyskakuje mi komunikat "Najpierw zaabonuj GPRS" pomimo że mam aktywowowany GPRS a WAP działa bezproblemu
Moim zdaniem dla aplikacji java musisz mieć złe ustawienia połączeń ustawione. Zobacz czy masz dobrze ustawiony APN oraz wszelkiego rodzaju DNS-y, IP itp. itd. Nic innego jak na tę godzinę ( ;) ) mi się jakoś nie nasuwa jeśli GPRS jest aktywny i przy WAP-ie via GPRS tak jak mówisz, działa wszystko poprawnie.

#61174  autor: pumba
 16 mar 2006, 12:14
D@rio pisze:
pumba pisze:
Moim zdaniem dla aplikacji java musisz mieć złe ustawienia połączeń ustawione. Zobacz czy masz dobrze ustawiony APN oraz wszelkiego rodzaju DNS-y, IP itp. itd. Nic innego jak na tę godzinę ( ;) ) mi się jakoś nie nasuwa jeśli GPRS jest aktywny i przy WAP-ie via GPRS tak jak mówisz, działa wszystko poprawnie.
D@rio twoja wskazówka okazała się pomocna :wink:
Po prostu nie miałem kompletnych ustawień a dokładnie brak ustawień punktu dostepowego teraz wszystko działa jak należy :wink:

#61351  autor: D@rio
 16 mar 2006, 22:36
Cieszę się że mogłem pomóc ;)

#207988  autor: MateuszG_2005
 30 lip 2007, 12:31
Odkopie trupa, ale co tam :). Chciałem się dowiedzieć czy nadal ten sposób jest aktualny.

Obrazek
Obrazek

#207989  autor: przemek910
 30 lip 2007, 12:34
MateuszG_2005 pisze:Odkopie trupa, ale co tam
Kopiesz trupy i nawet nie przeczytasz ich? :shock: :shock:
Jedi pisze:Oj nie marudz, bo promocja z darmowym internetem już się skończyła. Błąd już został naprawiony.
MateuszG_2005 pisze:Chciałem się dowiedzieć czy nadal ten sposób jest aktualny.
jak widać - nie.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#208040  autor: Pawrzes
 30 lip 2007, 15:27
MateuszG_2005, przecież jest wyraźnie napisane w postach że sposób nie działa od dawna więc po co odkopujesz tak stary temat :?: Zamykam ten temat.

Pozdrawiam