• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #612784  autor: buba1234
 10 lut 2013, 13:01
Jakie macie doświadczenia z używaniem Vibera, Line, kakaotalk? Jaka jest jakość połączeń?

Jeżeli 1 minuta rozmów to od 0,3 do 0,6 MB to 2,27 GB (z orange free na karte na przyklad) daje nam od 3874,13 do 7748,27 minut, czyli od 64 godzin do 129 godzin z całym światem. Dużo? Dużo :P Do tego w domu korzystamy do dzwonienia z wifi wiec odpadaja od tych godzin rozmowy z domu. Jednak ciekawią mnie wasze doświadczenia z jakościa połączeń. Ja chyba coś pokiełbasiłem, raz że w gdansku w miejscu gdzie powinno byc wifi (w parku) cięzko było go złapać a jak chcialem odpalic vibera przez internet z komórki to wyswietla sie jakośc sieci 'poor' i faktycznie polaczenie bardzo słabe. natomiast komorkowy internet dziala dobrze otwiera strony wiec nie wiem o co chodzi...

edit: miejsce do którego dzwoniłem tez ma dobrego neta z telefonu kiedys sprawdzalem predkośc pare razy i było ponad 5MB/s Więc nie wiem o co chodzi oba miejsca mialy dobrego neta :|