Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Kryniczanin pisze:Od około 30 min w Krynicy i okolicy nie ma sieci Plus.
W Muszynie od okolo 18 nie ma sieci teraZ JEST GODZ 2 w nocy 0 informacji trzeba chyba przejsc na tmobile zbyt wiele razy na plusie sie zawiodlem a o ich internecie wspominal juz nawet nie bede porazka
dla szukajacych info tagi!
plus awaria muszyna brak zasiegu 2013 nie ma sieci plusgsm nie dziala nie mozna dzwonic plus,plus,plus sh...t
No nie wiem czy w T-Mobile będzie ci lepiej ja zauważyłem że przez Networks tam i w Orange różne cyrki się dzieją,mama ma służbowy w T i czasem bywa że cały dzień w mojej miejscowości nie ma zasięgu lub net nie działa,a ludzie z Orange też się wkurzają bo to albo kiepska jakość połączeń albo net nie działa i takie tam,z tego powodu jak zmienię z Play to tylko na Plus obecnie
[ Dodano: 2013-02-08, 08:18 ]
Musisz sam przetestować,wszystko zależy od regionu :]
Ja tutaj napisze odnośnie tego networks. U mnie z Orange też jakieś cyrki dzieją się. Dzowniłem do Orange mowili, ze to za sprawą networks i prace potrwaja do kwietnia. Ale któregoś razu z kolegą rozmawiałem i on mówi, że ma t-mobile i tam dostał smsa najpierw, że prace nad networks rozpoczęto i mogą być problemy a później smsa że prace zostały zakończone. To ja nie wiem jak ta networks dziala skoro w t-mobile zakonczono prace a w Orange mowioni mi ze jeszcze trwaja i do kwietnia to potrwaja.
Mam kolege co pracuje w komisie i mowi, ze czesto tutaj ludzie przychodzą z problemem, że z głośnikiem niby mają problemy - a on od razu na wejściu pytanie W Orange numer? I odpowiedź twierdząca. U mnie też zdarza się większe lub mniejsze burczenie w słuchawce podczas rozmów, a nawet przerywanie rozmów (rzadko).
Plusa mało kogo znam co używa, ale jeden z moich bardzo dobrych kolegów tego używa i systematycznie komunikat jak do niego dzwonię - abonent niedostępny czy poza zasięgiem sieci, dopiero jak ponowie połączenie to za 2 razem udaje się zadzwonić.
Tam za bardzo nie znam sie, ale używam już kilkanaście lat komórek to i niektóre nadajniki mają z kilkanaście lat jak nie więcej - są już stare i przydałyby się nowe czy jakieś odnowienia ich.
lata nadajnika nie ma tu znaczenia, w przypadku networks modernizacja czyli prace na masztach mogły się skończyć ale potrzebna jet konfiguracja, która trwa pewien czas.
Co do Plusa to problem znany i również wyniki z modernizacji sieci, zwłaszcza 3G i umts 900. Z tego co wiem powoli pracują nad poprawą sytuacji.