• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 64 z 350
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 350

#612252  autor: thonka
 07 lut 2013, 01:12
kokos-, tylko przy jakiej cenie?

normalnie bez problemu jestes w stanie wyciagnac 600 minut i 500MB za 65zl. SR wyglada na to, ze dali za 2zl.

a wiec wychodzi, ze abonament jest i tak o dodatkowe 5zl wyzszy niz ten "standardowy" z paczka 500MB.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#612263  autor: jowita
 07 lut 2013, 07:52
Anthrax pisze:jowita, pierwsza sprawa to odradzanie przedłużania umowy, zwłaszcza pół roku przed końcem. To tylko sztuczka operatora, żeby zatrzymać klienta na dłużej, a oferta wcale nie musi być atrakcyjna. Druga sprawa, to olewaj oferty, które są w iBOA, albo przedstawiane przez konsultantów. Ilekroć dostaje takie smsy, czy telefony, że mają dla mnie "super/wyjątkową/najlepszą/jedyną" - niepotrzebne skreślić, to z trudem tłumię śmiech i połykam kąśliwe słówka. Te oferty są takie same jak "dla ogółu"i też często gorsze niż dla nowych klientów i moje dotychczasowe warunki. Czekaj sobie spokojnie do końca umowy i pamiętaj o SUK :). W międzyczasie bardzo dobrym posunięciem jest dokładne przejrzenie ofert konkurencyjnych operatorów. Przypomnij, kiedy Ci się kończy umowa?
Umowa kończy się w połowie maja. I pewnie powinnam się nastawić na czekanie do tego momentu, bo albo dostanę R60 multimedialną czy coś zbliżonego, albo odejdę. (W tej chwili mam multimedialną 110, 440 minut, rachunki nieco ponad 100 zl.) Cóż, pogarszanie się oferty w miarę upływu czasu jest dla mnie niemiłym zaskoczeniem.

#612264  autor: Anthrax
 07 lut 2013, 08:07
jowita pisze:Umowa kończy się w połowie maja. I pewnie powinnam się nastawić na czekanie do tego momentu
to tak jak u mnie :) Ja się nie spieszę, chyba, że natrafię rzeczywiście na ofertę, która spełnia wszystkie moje wymagania i nie kosztuje fortuny (choć nie liczę na to teraz - czekam sobie).
jowita pisze:Cóż, pogarszanie się oferty w miarę upływu czasu jest dla mnie niemiłym zaskoczeniem.
Generalnie w tej sieci stały klient ma ciężko, dobrze, że wiemy o SUK, bo inaczej podejrzewam, że rozmowy z "resztą" byłyby bardzo trudne

Dokładam jeszcze pytanie do wszystkich: ponieważ interesuje mnie też oferta multimedialna, prośba o wytłumaczenie o co chodzi z rozliczaniem pakietu danych? te 250 mega to jest nie tylko download danych, ale też upload? I jeszcze te rozliczenia co 100kB czy jakoś podobnie. Prośba o wyjaśnienie, bo póki co, niezbyt się w tym orientuje! Dzięki z góry!
 #612316  autor: agakraw
 07 lut 2013, 13:34
Chyba LG L9 dotarły do centrali, bo dziś teoretycznie moja przesyłka ma trafić do kuriera, po 17tej mam mieć na IBOA dostępny numer listu przewozowego :)
może już jutro będę mieć telefon :):):)
 #612319  autor: Ross
 07 lut 2013, 14:04
agakraw pisze:Chyba LG L9 dotarły do centrali, bo dziś teoretycznie moja przesyłka ma trafić do kuriera, po 17tej mam mieć na IBOA dostępny numer listu przewozowego :)
Skad masz takie informacje i jaki kolor L9 zamawialas ?
Ja dla bialego, mam ciagle status przesylka w przygotowaniu
 #612322  autor: agakraw
 07 lut 2013, 14:16
Ross pisze:
agakraw pisze:Chyba LG L9 dotarły do centrali, bo dziś teoretycznie moja przesyłka ma trafić do kuriera, po 17tej mam mieć na IBOA dostępny numer listu przewozowego :)
Skad masz takie informacje i jaki kolor L9 zamawialas ?
Ja dla bialego, mam ciagle status przesylka w przygotowaniu
Mam taką informację na IBOA, jeszcze wczoraj miałam tak jak Ty, że przesyłka jest w przygotowaniu a dziś że miedzy 17-19 będzie dostępny numer listu przewozowego. A co do koloru, zamawiałam czarny.

#612324  autor: Ross
 07 lut 2013, 14:26
Wiem że ciężko przeczytać cały temat, ale wszystko było już wyjaśnione.

Nie ma znaczenia ile przed koncem przedłużasz umowę. Mi sie konczy dopiero w Lipcu a teraz juz przedluzylem, a oferte dostalem taka jak kazdy w SUK.

I najlepiej zadzwonić do nich samemu, niż czekać na oferte. Mi oddzwonili po mailu do nich, ale oferta która zaoferowali byla słaba. Godzine pozniej zadzwonilem i dostałem juz o wiele lepsza.

#612326  autor: Kaisersaze
 07 lut 2013, 14:43
Podzielę się niniejszym, że ja osobiście się poddałem. Po dobrych 8 latach w T (Erze) doszedłem do wniosku, ze op-owi nie zależy na utrzymaniu sta(ł/r)ych abonentów. Rozmowy z SUK nic nie przyniosły, co więcej w ich trakcie oferta moim zdaniem uległa pogorszeniu. Przenoszę więc swoje numery do Orange: ceny słuchawek jak dla mnie dość atrakcyjne, pakiety minut wystarczające, no i o transfer się wykłócać nie musiałem.

#612327  autor: Anthrax
 07 lut 2013, 14:45
Telefon stacjonarny temat załatwiony, nie będzie przedłużenia umowy, przyszedł list tradycyjny od Pana wiadomego (zygikuleczka wie o kogo chodzi). Oczywiście propozycja pozostania, a oferta... taka sama jak na e-mailu (mimo wielokrotnych wyraźnych wskazań, że jest ona nie do przyjęcia i o wiele gorsza niż dotychczasowa). W związku z tym nie muszę dalej kontynuować. Niewykluczone, że komórka też zostanie przeniesiona. To naprawdę przykre, że tak traktuje się stałego klienta z kilkoma numerami i to przez kogoś z Utrzymania Klienta! Tym bardziej, że oferta dotychczasowa na pewno była znana, a wszelkie uwagi co do dotychczasowych ofert pozostały bez echa.
Pozdrowienia!

#612337  autor: Pablocki
 07 lut 2013, 15:38
Ciężki bój z gościem stoczyłem i nie chciał mi dać upustu na abonament by LG L9 kupić za 199zł
w ramach 59 zł ale jako R40 (bo zaczął z 250 minutami) dostałem 450min +250MB i LG za 469zł - no oczywiście nie wziąłem :)
Muszę wymyślić jak nakierować ich na tory by mi zrobili upust na abonamencie, bo mówiac iż jest za duży po prostu dają mniejszy z większa iloscią minut ale ceny słuchawek też są gorsze.

Zaczać, że R60 mi się strasznie podoba tylko cena jest przerażająca? :) na minutach mi az tak nie zalezy, bo i tak Rodzinkę do tego dobiorę tylko na nizszym abonamencie i cenie za LG (bo ceny za Samsungi i porządne HTC są z kosmosu)

PS. i caly czas mnei kusi by się wstrzymać i zobaczyć co przyniesie nowa oferta - ta jest niezła pod warunkiem R60 za 59zł ale powstało parę nowych słuchawek i HTC One oraz SIII powinny potanieć do poziomu 300zł przy R60 - czy się myle?

#612339  autor: wartek
 07 lut 2013, 15:53
Mnie wydaje się to niesprawiedliwe. Oficjalne info na stronie oraz w salonie jest takie samo dla każdego. Jeśli ktoś zna temat wie, że można sobie poprawić ofertę to ma szczęście. Nie każdy posiada takie informacje jak są na tym forum. Wiele osób przedłuża umowę normalnie w salonie lub net i nie ma szans na lepszą ofertę lub po prostu rezygnuje z T mobile. Jest to wybiórcze traktowanie ludzi.

#612341  autor: Ross
 07 lut 2013, 16:05
Zadzwon jeszcze raz moze trafisz na kogos innego, ja tak zrobilem :)

2ga osoba zapytala jaka oferte mi ofertowano, powiedzialem ze standardowa ktora mnie nie satysfakcjonuje i powiedzialem ze wiem ze moga mi zaoferowac za 59zl 700min + 250mb.
Pan mi odpowiedzial ze maja abo za 59zl, ale nie z takimi warunkami tylko 650min + 250mb.
Jako ze prawie godzine sie do nich probowalem dodzwonic i byla juz 20 to nie mialem sily negocjowac i powiedzialem ze mi pasuje i zalatwilismy sprawe.

P.S. nie mam pamieci do imiem ale chyba mial na imie Marcin lub Michał

#612342  autor: Korektor
 07 lut 2013, 16:09
Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie znajdę cennik telefonów w taryfie Smartfonowa okazja na raty 24?
W cennikach jest tylko smartfonowa okazja na 36miesięcy ( konkretnie Iphone 5) w dość dobrej cenie.
I drugie pytanie - wczoraj konsultant w SUK poinformował mnie,że od dzisiaj już nie ma opcji zniżki 50% na telefony ( taka opcja była dla klientów, którzy w okresie umowy mieli zsumowany rachunek powyżej 4000zł). Czy ktoś może to potwierdzić?

#612345  autor: Anthrax
 07 lut 2013, 16:17
Kolejny update z mojej strony. Na iBOA odświeżono u mnie propozycje taryf na przedłużenie umowy. Z początku wszystko wyglądało tak samo, dopóki nie kliknąłem na szczegóły. W każdej (mówię o taryfach z telefonem) powiększone pakiety minut bądź internetu - i to wszystko w cenie (!) Poza tym kilka ciekawych usług. Myślę, że warto zobaczyć (pamiętajcie aby od razu klikać na szczegóły taryf :)) Postęp przyznaję duży i przy małych negocjacjach myślę, że uda się ugrać idealne rozwiązanie. Na ofertach bez telefonu - póki co bez zmian (tzn. pojawiły się obok polecanych, droższe propozycje :D)

#612350  autor: jowita
 07 lut 2013, 16:35
Anthrax pisze:Kolejny update z mojej strony. Na iBOA odświeżono u mnie propozycje taryf na przedłużenie umowy. Z początku wszystko wyglądało tak samo, dopóki nie kliknąłem na szczegóły. W każdej (mówię o taryfach z telefonem) powiększone pakiety minut bądź internetu - i to wszystko w cenie (!) Poza tym kilka ciekawych usług. Myślę, że warto zobaczyć (pamiętajcie aby od razu klikać na szczegóły taryf :)) Postęp przyznaję duży i przy małych negocjacjach myślę, że uda się ugrać idealne rozwiązanie. Na ofertach bez telefonu - póki co bez zmian (tzn. pojawiły się obok polecanych, droższe propozycje :D)
Anthrax, czy ty nie masz tego co ja, ze można przedłużyć umowę tylko z abonamentem WYŻSZYM niż obecnie? (Płacę 100, a nowa multimedialna którą mi proponują jest za 119). Może mimo wszystko traktują Cię lepiej, bo płacisz więcej (wcale nie uważałabym tego za niesłuszne, tylko się zastanawiam.)
Co mi po pięciu tysiącach minut za 109 lub 119 zł, jeśli mieszczę się lub rzadko wychodzę poza te 440 plus sieć rodzinna, za którą płaci inna osoba, w związku z tym naprawdę nie widzę nic ciekawego. Jeśli chcą żebym straciła nerwy i przedłużyła teraz bo potem będzie gorzej, to się przeliczyli. Zamierzam w najbliższych miesiącach dokładnie przestudiować Orange, Play i Plusa.

#612354  autor: Anthrax
 07 lut 2013, 16:54
jowita, mała uwaga na początek :) 100 zł to wysokość rachunków za 3 numery łącznie (biorąc pod uwagę tylko mój numer to płacę 55 zł miesięcznie, więc mniej niż Ty:))
Nie mniej jednak również nie są dla mnie dostępne najniższe oferty cenowe (nie ma to jak sztywne trzymanie się wyliczeń z ostatnich 6 miesięcy). Uważam to za dziwactwo, ale co poradzić...
Jeśli interesuje Cię taryfa multimedialna i góra 500 minut - to w moim Wizardzie jest propozycja takiej taryfy - bodaj 500 mega internetu i 600 minut za mniej niż 100 zł miesięcznie. Do tego sporo ciekawych usług. Jak co, to pisz śmiało ile i czego dokładnie byś chciała, ja mogę Ci coś podrzucić na podstawie mojego Wizarda iBOA. Pozdrawiam! :)

#612366  autor: jakub10193
 07 lut 2013, 18:08
Wczoraj kolejny raz się bawiłem w przedłużenie umowy z SUK i efekty:
- R110 za 101,98 (z pakietem na stacjonarne)
- cyrograf na 24 miesiące
- Sony Xperia S za 199zł (cena z cennika multimedialnego R110 na 30 mies.)
+ prezent: Kubek do kawy

#612370  autor: sliwa122
 07 lut 2013, 18:50
Anthrax pisze:jowita, mała uwaga na początek :) 100 zł to wysokość rachunków za 3 numery łącznie (biorąc pod uwagę tylko mój numer to płacę 55 zł miesięcznie, więc mniej niż Ty:))
Nie mniej jednak również nie są dla mnie dostępne najniższe oferty cenowe (nie ma to jak sztywne trzymanie się wyliczeń z ostatnich 6 miesięcy). Uważam to za dziwactwo, ale co poradzić...
Jeśli interesuje Cię taryfa multimedialna i góra 500 minut - to w moim Wizardzie jest propozycja takiej taryfy - bodaj 500 mega internetu i 600 minut za mniej niż 100 zł miesięcznie. Do tego sporo ciekawych usług. Jak co, to pisz śmiało ile i czego dokładnie byś chciała, ja mogę Ci coś podrzucić na podstawie mojego Wizarda iBOA. Pozdrawiam! :)
Ja majac srednie rachunki z ostatnich 6 miesiecy ok 70zl i umowa konczaca sie za prawie 6 miesiecy przeszedlem na abonament 25 zl rozmowa oczywiscie z suk , nie bylo zadnego problemu

#612371  autor: Anthrax
 07 lut 2013, 18:59
sliwa122, rozmawiając z SUK, można nawet ze 130 złotych przejść na 25 :) Tylko w iBOA nie podają takich opcji, trzeba sobie wszystko po kolei samemu załatwiać. Nie jest to szczególnie trudne, ale dziwi brak tych taryf.
  • Strona 64 z 350
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 350
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64