Rok temu miałem podobną sytuację w TM. Różniła się tylko tym, że miałem mieć w firmie - Darmową Sieć Firmową i Sieć Firmową za free. Tak byłem dogadany ze sprzedawcą, że w zamian za przejście z sieci X do TM 4 numerów otrzymam to jako bonus. Dodatkowo przeniosłem do nich numer stacjonarny. Promocja była podobna. Zniżka 10 zł. Jednak, że mam stacjonarny na osobę prywatną to zniżka mi się nie należała.
Wracając do bonusów, o których mowa wyżej: Miało być za free, a przez ponad pół roku dobijało mi do FV ponad 30 zł. Sprzedawca nie przedstawił mi cenników, nie poinformował o warunkach tej promocji tylko powiedział, że załatwi i będzie wszystko cacy. Wydawał się rzeczowy i mówię OK. Przez 2 m-ce walczyłęm żeby włączyli usługi, a po 100 telefonie do iBOA powiedzieli, że włączą po promocyjnej cenie. Normalnie to za 1 numer płaciło się 15zł. Dużo by o tym jeszcze pisać. Sprawa skończyła się w UKE choć i tak nie jestem do końca szczęśliwy z bonusów jakie otrzymałem za ten wałek.
Moja rada dla wszystkich:
Nagranie tych konsultantów nic nie da. Przerabiałem to pisząc do działu reklamacji TM i UKE.
Od teraz proszę o przesłanie wszystkich ofert i regulaminów na maila tak aby się z nimi zapoznać. Przy podpisaniu nowej umowy - pieczątka salonu oraz sprzedawcy pod każdymi materiałami jakie mi daje. Możliwośc obrony przy ewentualnych problemach wzrasta bo jesteśmy kryci przez papiery, które otrzymaliścmy. Dodatkowo pod wynegocjowanymi warunkami proszę o podpis i pieczątkę.
Tylko takie oferty przyjmuję. Nie mówię, że wszyscy są tacy. Jestem przezorny i wolę dmuchać na zimne.
a tak nie na temat..... 2 lata temu w C+ facet podrobił podpis mojej Żony przy podpisywaniu umowy
Po reklamacji chyba stracił pracę. Poszliśmu na ugodę bo można było oddać sprawę do Sądu.