• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 63 z 350
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 350

#612155  autor: Anthrax
 06 lut 2013, 16:42
agakraw, czy ten pan, który tak uparcie forsował swoje propozycje, to ten sam, którego dane już tutaj usuwano z forum? :D

#612160  autor: SACZI
 06 lut 2013, 17:00
jowita pisze:... Ciekawe, czy wciąż jest aktualne, że można dostać niższą taryfę dwa miesiące przed końcem umowy. Bo jeśli nie, to... bye, bye.
Możesz, musisz tylko wyraźnie o to poprosić.

#612169  autor: dawid21006
 06 lut 2013, 17:22
agakraw dzięki za pomoc :-)

Czy jest jeszcze ktoś, kto negocjował podobne oferty?

R60 z telefonem
bądź też,
R110 bez telefonu

Będę bardzo wdzięczny za każde pomocne informacje :)

#612207  autor: Ross
 06 lut 2013, 20:09
Wczoraj, R60 650min, 250mb, 59zl

#612208  autor: zygikuleczka
 06 lut 2013, 20:14
jowita pisze:Ciekawe, czy wciąż jest aktualne, że można dostać niższą taryfę dwa miesiące przed końcem umowy.
Można jak tylko pojawi się oferta przedłużeniowa...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#612217  autor: docent7
 06 lut 2013, 21:29
Przedłużał ktoś przez SUK bez telefonu?

#612223  autor: jowita
 06 lut 2013, 21:56
SACZI pisze:
jowita pisze:... Ciekawe, czy wciąż jest aktualne, że można dostać niższą taryfę dwa miesiące przed końcem umowy. Bo jeśli nie, to... bye, bye.
Możesz, musisz tylko wyraźnie o to poprosić.
Ofertę przedłużeniową mam od początku grudnia (umowa kończy się w maju) i z każdą zmianą oferty warunki są coraz gorsze. Oferta z R60 była moze przez tydzien, na samym początku.
potem R80, teraz R110. Masz na mysli ze mozna cos uzyskac mimo ze w iBOA nie ma sladu aluzji, a sytuacja wyglada wrecz przeciwnie?

#612224  autor: Ross
 06 lut 2013, 21:59
Tak, w SUK masz inna oferte.

I co najwazniejsze to tam rozmawiasz z ludzmi, a nie z systemem IT.

#612225  autor: zygikuleczka
 06 lut 2013, 22:03
Ofertę przedłużeniową mam od początku grudnia
To od grudnia możesz wybierać...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#612226  autor: jowita
 06 lut 2013, 22:20
zygikuleczka pisze:
Niby tak, ale chciałam poczekać bo poprzednio zmieniałam ofertę pięć miesięcy wcześniej co postawiło mnie w niekorzystnej sytuacji. Poza tym wiele osób mówiło, że im bliżej końca umowy, tym lepsze warunki;) Na razie tego nie widać.
Oferta jakiej bym sobie zyczyła była tylko przez pierwszy tydzień, albo to było 'first minute';) albo czysty przypadek. Kto przedłuża umowę zaraz jak dostanie propozycję, sześć miesięcy wcześniej? Chyba tylko osoba taka jak ja dwa lata temu, która straciła telefon i desperacko chce mieć nowy. Teraz mam porządny aparat i mogę czekać... zobaczymy.

#612229  autor: st.konsultant
 06 lut 2013, 22:41
jowita pisze:
zygikuleczka pisze:
Poza tym wiele osób mówiło, że im bliżej końca umowy, tym lepsze warunki;) Na razie tego nie widać.
Bo to kompletna bzdura. Jest po prostu ogólna oferta dla wszystkich, która co jakiś czas się zmienia. W tej chwili jednym osobom umowa kończy się za miesiąc, innym za 5 miesięcy a i tak mogę w SUK dostać dokładnie to samo.

#612230  autor: Anthrax
 06 lut 2013, 22:42
jowita, pierwsza sprawa to odradzanie przedłużania umowy, zwłaszcza pół roku przed końcem. To tylko sztuczka operatora, żeby zatrzymać klienta na dłużej, a oferta wcale nie musi być atrakcyjna. Druga sprawa, to olewaj oferty, które są w iBOA, albo przedstawiane przez konsultantów. Ilekroć dostaje takie smsy, czy telefony, że mają dla mnie "super/wyjątkową/najlepszą/jedyną" - niepotrzebne skreślić, to z trudem tłumię śmiech i połykam kąśliwe słówka. Te oferty są takie same jak "dla ogółu"i też często gorsze niż dla nowych klientów i moje dotychczasowe warunki. Czekaj sobie spokojnie do końca umowy i pamiętaj o SUK :). W międzyczasie bardzo dobrym posunięciem jest dokładne przejrzenie ofert konkurencyjnych operatorów. Przypomnij, kiedy Ci się kończy umowa?

#612231  autor: agakraw
 06 lut 2013, 22:47
Anthrax pisze:agakraw, czy ten pan, który tak uparcie forsował swoje propozycje, to ten sam, którego dane już tutaj usuwano z forum? :D
Szczerze to nie wiem jak nazywał się owy Pan którego dane usuwano, ten z którym ja się kontaktowałam miał inicjały P.B. :)

#612232  autor: Anthrax
 06 lut 2013, 22:52
agakraw, to blisko:P Mój Pan miał inicjały P.P. Zygikuleczce też dał czadu :)

Wracając do przedłużenia, jutro rozstrzygnie się być może, czy będę przenosić się do innej sieci, czy też zostanę w "T". Jeśli miałbym zostać, będę atakować na multimedialną z 400 minutami, standardową paczką i jakimś pakietem SMS. 2gi wariant to bez tel też z 400 minut.

#612234  autor: agakraw
 06 lut 2013, 23:09
Anthrax pisze: Wracając do przedłużenia, jutro rozstrzygnie się być może, czy będę przenosić się do innej sieci, czy też zostanę w "T". Jeśli miałbym zostać, będę atakować na multimedialną z 400 minutami, standardową paczką i jakimś pakietem SMS. 2gi wariant to bez tel też z 400 minut.
Powodzenia, daj znać jutro co i jak. Ja niestety wciąż czekam na LG L9, ale może i dobrze że czekam bo się uczę do sesji a nie bawię nowym telefonem :)

#612238  autor: BW06
 06 lut 2013, 23:16
Ja już od tygodnia jestem u konkurencji,udało mi sie w ostatni dzien skorzystać z okazji jak byly "Szalone Dni" w orange.

Tak jak większość mówi nie ma różnicy czy komuś kończy sie umowa za miesiac czy dwa lub za tydzien to,to co mogą to zaproponują.

Mi proponowali to samo dwa tygodnie przez końcem umowy i to samo proponowali mi bym moze jednak został i rozważył propozycje jak już kurier był w drodze z telefonem.
A wniosek o przeniesienie numeru już był od tygodnia.
Wiec to na nich wrażenia nie robi.
Widac niektóre sieci ostro walczą o nowych klientów,na tym obecnie sie skupiają operatorzy by pozyskać nowych abonentów niz utrzymać stałych klientów.

Mam nadzieje ze mi nie zabronicie czytać tego tematu ;-) mimo ze już jestem w innej sieci :-)

po prostu tak z ciekawosci czytam czy coś tu sie zmienia.

#612240  autor: pacman
 06 lut 2013, 23:22
SACZI pisze:
thonka pisze:niestety 500MB tylko za doplata 5zl.
No to może ktoś z T to czyta i dotrze do niego, że 500, 600, czy 700 minut to ilość nie do wykorzystania przez normalnego użytkownika.
Ja w porywach 360 wygadam, przeciętnie 200-240.
Zamiast tych setek minut (500 to aż nadto), obniżcie ceny telefonów i powiększcie pakiety danych.
Wyjdzie na jedno w końcowym rozrachunku.
thonka pisze:
SACZI pisze:No to może ktoś z T to czyta i dotrze do niego, że 500, 600, czy 700 minut to ilość nie do wykorzystania przez normalnego użytkownika.
tez mnie to boli, ale co my mozemy?

ja na dniach obnizam abonament z R60 na R40, bo to bez sensu by brac 600-700 minut z ktorych realnie przegaduje sie max. 200-250, a reszta idzie w sieci rodzinnej.

drugi zostanie na poziomie R60 ale tylko dlatego, ze za 2zl sa darmowe rozmowy w sieci. tak tez by poszedl do obnizenia.

a ceny telefonow... coz... ponizej R60 naprawde ciezko znalezc cos sensownego i w TM o tym wiedza. zmuszaja tak ludzi do brania wyzszych abonamentow.

jakbym mial zaplacic za R60 80zl i jeszcze do tego doplacac 200zl za LG L9 to juz dawno wyladowalbym w Formule L z pakietem i HTC 8S.
60zl za R40 z pakietem 250 minut +250MB
80zl za R60 z pakietem 500 minut +250MB

45zl za R40 z pakietem 340 minut +250MB
59zl za R60 z pakietem 600 minut +250MB

No, ale wiesz jakby dali w R40 tyle samo minut np. 250 i do 250MB dołożyli kolejne 250MB + za 2zł Nielimitowane SMS-y/MMS-y w kraju..Wydałbyś 47zł za 250 minut, 500MB i darmowe smsy, które nie zjadałby ci minut w czasach kiedy opy z 3 smsy = 1 minuta, stworzyły ofertę 1:1 :/ A potem statystyki, że liczba wysłanych smsów spada skoro lepiej zadzwonić, są przecież komunikatory itd.
Weź sobie teraz policz to "5zł" razy kilkaset/kilka milionów osób 8)
Tak samo z R60 za (80)59zł 500 minut i standardowo 750MB dla przedłużających...Tylko kto wtedy zarobi 5zł za dopłatę, kto zarobi kasę na tym, że ktoś przekroczy swój śmiesznie mały pakiet 250MB ?

Oferta T-mobile bez telefonu to tragedia:
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... onu/oferta
18 miesięcy ?! I "Bezpieczny Internet 100 MB - 7 zł" 100MB za 7zł ?! :shock: I to nawet w abo za 79,90 zł!
A teraz sobie wyobraźmy, że ktoś przychodzi do salonu dowolnego operatora i przyjmuje bez mrugnięcia okiem ofertę jaką wciśnie mu sprzedawca, tak samo telefon.
Dlatego trzeba uświadamiać jak najwięcej osób, pomagać w wyborze, namawiać do negocjacji z operatorem. Oczywiście operator musi zarabiać, ale 250MB w umowie na dwa lata czy 100MB bez telefonu to kpina! :lol: Szkoda, że Polacy nie mają wyższych zarobków, że nie kupują więcej telefonów na własną rękę, ale skoro telefon za 1000zł to nawet jedna pensja, a np. nawet na zmywaku to 1/4 to sporo osób decyduje się na spłatę w ratach, która może wychodzić tak samo jak w sklepie (a ten przecież też zarabia czyli op również) czy nawet drożej.

[ Dodano: 2013-02-06, 23:34 ]
Taki LG L7 (czy Xperia J)..zresztą jakikolwiek telefon w R40) jeśli ktoś wziąłby telefon za 300zł, a do tego płacił abo 59zł bez zniżki to...masakra. Nówki ze sklepu bez sima są po 699zł, od osób prywatnych po 600zł, 300zł za telefon + spłata w ratach, zresztą 60złx24 to straszna perspektywa, nawet w T-mobile umowa bez telefonu to 30zł za 250 minut czyli 15zł idzie na telefon 360zł+300zł i mamy 660zł za telefon, a jak ktoś płaci 60zł to 30zł "za telefon" i 720zł za tego LG w ratach...ale już zapłacili 300zł czyli mamy 1000zł - sklep dla idiotów ;)
Niestety:
thonka napisał/a:
...ja na dniach obnizam abonament z R60 na R40, bo to bez sensu by brac 600-700 minut z ktorych realnie przegaduje sie max. 200-250, a reszta idzie w sieci rodzinnej.
...a ceny telefonow... coz... ponizej R60 naprawde ciezko znalezc cos sensownego i w TM o tym wiedza. zmuszaja tak ludzi do brania wyzszych abonamentow....
z tym jest coraz gorzej, bo ceny w niższych są strasznie niekorzystne, pakiety internetowe małe...a u tego samego opa oferta bez telefonu jest również słaba.

#612247  autor: Anthrax
 06 lut 2013, 23:43
pacman, to już nie nowość, że "T" traktuje stałych klientów jak śmieci... Jak pozostali operatorzy chyba też. Nie dojrzeli do tego, jak stracą jeszcze z 3 miliony klientów to może wtedy da im to coś do myślenia. Choć znając życie to zwalą winę na byłych abonentów xD
 #612250  autor: rafal
 07 lut 2013, 00:16
witam tych którzy jeszcze nie podpisali lub wahają się z podpisaniem umów w t-mobile jeżeli wam nie pasują warunki które widnieją na stronie głównej t-mobile proponuje zadzwonić do sekcji utrzymania klienta dają lepsze warunki i dopasowują ofertę do klienta sam jestem tego przykładem mi zaproponowali 500mega netu,600 min do wszystkich,4 osobowa sieć rodzinna,sony xsperja J za 1zł abonament 71zł brutto na 24 miechy

#612251  autor: kokos-
 07 lut 2013, 01:01
zmienił sie cennik dla klientów indywidualnych podpisujących nową umowe, to jest nadzieja że dla osób przedłużających umowe też sie zmieni ;), z drugiej strony nie zauważyłem większych zmian :roll:
4 osobowa sieć rodzinna,sony xsperja J za 1zł abonament 71zł brutto na 24 miechy
To bardzo interesujące że dali seić rodzinna 4 osoby ;)
  • Strona 63 z 350
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 350
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63