• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #610873  autor: wook
 30 sty 2013, 10:03
Gdzie jest najtańsza oferta no-limit? Chodzi o to by minuty i sms'y były bez limitu do wszystkich sieci. Oczywiście im taniej tym lepiej. Najlepiej by umowa była na czas nieokreślony. Poszukuje abonamentu dla mamy. Internet nie jest potrzebny, telefon też.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#610905  autor: daniel.z
 30 sty 2013, 13:17
play

#610912  autor: Ruben
 30 sty 2013, 13:49
wook, oferty no limit są w tej samej cenie u każdego operatora.

#611007  autor: wook
 30 sty 2013, 21:07
właśnie jak na szybko przeglądałem to u wszystkich to tak samo wyglądało.

Czyli pozostaje się tylko wybrać do Orange (może dadzą jakąś zniżke za stałego klienta (za jakieś 8 lat bycia u nich coś dają?)) i kupić, nie będzie konieczności sciągania smoka z fona.

[ Dodano: 2013-01-30, 21:11 ]
ps. Mój 200 post

#611012  autor: kamil4862
 30 sty 2013, 21:49
wook pisze:za jakieś 8 lat bycia u nich coś dają?
Raczej bym na to nie liczył. Właśnie m.in. z tego powodu od nich odszedłem.

Obrazek

#611094  autor: marcinj
 31 sty 2013, 11:22
Za staż nie spodziewałbym się cudów, sam to przerabiałem u nich. W Orange to teraz nowi (a dokładniej przenoszący) mają na starcie lepiej niż przedłużający. Taka to sprawiedliwość.

Ceny no limit podobne z pewnymi małymi niuansami. W Play czy plusie jak ktoś che no limit na stacjonarki to musi 7 zł doliczyć. W Orange to jest w cenie, ale abonament wyższy. Umowy to raczej wszędzie są na 12 miesięcy w no limit bez telefonu.

Można też próbować wyciskać ostatnie soku z tych ofert - zobaczyć jakie bonusy się dostanie za przeniesienie numeru do innej sieci. Może na tym coś się ugra. A w Orange też zobaczyć co oferują za przedłużenie czy grozić odejściem i to jeszcze wszystkimi numerami :) . Jak wyjdą oferty podobne to nie ma sensu przenosić numeru.

#611099  autor: Ruben
 31 sty 2013, 11:43
wook pisze:Czyli pozostaje się tylko wybrać do Orange (może dadzą jakąś zniżke za stałego klienta (za jakieś 8 lat bycia u nich coś dają?)
Generalnie za staż w Orange przy przedłużeniu umowy można dostać bonusy. Ostatnio popularny jest rabat na cały okres umowy 30% a dodatkowo od 20% do 100% więcej minut niż jest w podstawie kupowanego abonamentu. Trzeba się o to upomnieć i w salonie poprosić o połączenie z Działem Utrzymania- oni mają możliwość zaoferowania w/w bonusów.
Niestety bonusy te o ile pamiętam, to nie dotyczą ofert no limit. Kiedyś na forum pracownicy rozdawali kody rabatowe 30% na abonament ale teraz tego nie widzę.
Czyli tak, jeżeli musi to być no limit, to raczej trzeba zapłacić pełną stawkę a jeżeli może być inny abonament, to o bonusy jak najbardziej można i trzeba się upomnieć.

#611126  autor: wook
 31 sty 2013, 14:31
jak przedłużać to zawsze trzeba kazać im dzwonić do centrum, to wiem z własnego doświadczenia (rok temu tak robiłem), oraz mówić że chce się przenieść gdzieś indziej. Jak na ten no-limit nic się nie uda to może chociaż na mój numer dadzą rabat. Trzeba się wybrać i pogadać.

#611728  autor: Vieslav
 04 lut 2013, 17:05
Przy przedłużeniu umowy dostajesz z miejsca no limit za 79,99zł (pamiętaj, że tylko w Orange masz również stacjonarne bez limitu, każda inna sieć każe sobie za to płacić). Jest jeszcze druga opcja: -30% od kwoty abonamentu i wyjdzie coś ponad 60zł, ale po szczegóły zajrzyj do TEGO tematu.

#611735  autor: Andrzej311
 04 lut 2013, 17:42
kamil4862 pisze:
wook pisze:za jakieś 8 lat bycia u nich coś dają?
Raczej bym na to nie liczył. Właśnie m.in. z tego powodu od nich odszedłem.
tak samo miałem.

#611855  autor: shalashaska
 05 lut 2013, 09:29
daniel.z pisze:play
Play kuleje z zasięgiem, sprawdzałem osobiście. Biorąc pod cenę i zasięg wybrałem Plusa.

#611859  autor: marcinj
 05 lut 2013, 10:00
shalashaska pisze:
daniel.z pisze:play
Play kuleje z zasięgiem, sprawdzałem osobiście. Biorąc pod cenę i zasięg wybrałem Plusa.
Play też korzysta z zasięgu Plusa. A odnośnie samego Plusa cytat z forum plusa z 1 lutego 2012:
"Witajcie.
Mam takie pytanko. Gdzie kierować prośbę/wniosek o wybudowanie/postawienie masztu (wieży) "od zasięgu" w danej miejscowości?
Jakie są szanse, że ktoś się tym zainteresuje?
Dodam, ze miejscowość jest dość obszerna i jest tam sporo klientów Plusa. Ale zasięg skacze. W niektórych miejscach jest dobry , w niektórych kiepski. Wystarczy ruszyć się krok i już znika."

Zasięg od bardzo wielu rzeczy - gdzie mieszkasz, ukształtowanie terenu, odległości od nadajnika. Plus także ma białe plamy na mapie. Zależy w tym też od telefonu. Ja mieszkam w odległości około 150 -250 metrów od nadajnika Plusa, który ma góra 4 lata. W pewnym najnowszym smartphonie w moim domu od razu na starcie jest o jedną kreskę mniej zasięgu, a czasem potrafi spaść nawet o 2. Na zewnątrz nie ma tego problemu. Nie przeszkadza to w żaden sposób w korzystaniu, ale widać jednak, że zasięg nie jest pełny. A na jakiś starych czy mniej starych (klasycznych) telefonach, których ma pełno w domu zarówno w orange, play, t-mobile czy plusie jest zasięg pełny.

#611886  autor: Vieslav
 05 lut 2013, 11:47
Widzę fan club Playa atakuje, więc podsumujmy:
Play przeniesienie numeru na no limit: 79zł (+ 7zł za nielimitowane stacjonarne), umowa 12 miesięcy
Orange przedłużenie umowy na no limit: ~62zł, umowa na 18 miesięcy
Kłóćcie się dalej, że 62zł to więcej niż 79zł :lol: .

#611963  autor: Andrzej311
 05 lut 2013, 17:27
Vieslav pisze:Widzę fan club Playa atakuje, więc podsumujmy:
Play przeniesienie numeru na no limit: 79zł (+ 7zł za nielimitowane stacjonarne), umowa 12 miesięcy
Orange przedłużenie umowy na no limit: ~62zł, umowa na 18 miesięcy
Kłóćcie się dalej, że 62zł to więcej niż 79zł :lol: .
62zł przy przedłużeniu, a ile jak sie jest nowym klientem?

#611965  autor: Ruben
 05 lut 2013, 17:35
Andrzej311 pisze:62zł przy przedłużeniu, a ile jak sie jest nowym klientem?
Jeżeli trzymać sie tematu, to kilka postów wcześniej autor wątku napisał:
wook pisze:Czyli pozostaje się tylko wybrać do Orange (może dadzą jakąś zniżke za stałego klienta (za jakieś 8 lat bycia u nich coś dają?)) i kupić, nie będzie konieczności sciągania smoka z fona.

#611989  autor: shalashaska
 05 lut 2013, 19:58
Co z tego że Play korzysta z nadajników Plusa jak nie do końca wygląda to tak kolorowo. Prawda jest taka ze mieszkam w Krakowie i obecnie jeszcze mam Orange który podobnie jak Play woli inwestować w bilbordy a nadajniki rozkręcać jak było w mojej okolicy. Weźmy jako przykład tunel krakowskiego tramwaju w którym Play już umiera na samym początku, Orange pada w środku a Plus ma zasięg na całej długości. Orange w wielu miejscach w wewnątrz budynków ma spore problemy z zasięgiem np. jednym z nich jest Hotel w Niepołomicach. I co z tego że w Orange masz 62zł jak jesteś uwięziony na 18 miesięcy i do tego masz pakiet szarpania z zasięgiem. Odkąd hołota z TP połączyła się z Orange zaczęły się schody. A byłem klientem w tej firmie odkąd zaistniała. Mam nadzieję że nie będę mieć żadnych problemów w Plusie bo wiem przecież że żyjemy w kraju absurdów.

Plus- no limit minut, sms, mms na wszystkie krajowe sieci komórkowe.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2013, 20:14 przez shalashaska, łącznie zmieniany 1 raz.

#611994  autor: Darth Vader
 05 lut 2013, 20:08
W ofercie Orange nie ma MMSów a w Play są. Dla kogoś kto lubi wysyłać MMsy to też ma znaczenie.