shalashaska pisze:daniel.z pisze:play
Play kuleje z zasięgiem, sprawdzałem osobiście. Biorąc pod cenę i zasięg wybrałem Plusa.
Play też korzysta z zasięgu Plusa. A odnośnie samego Plusa cytat z forum plusa z 1 lutego 2012:
"Witajcie.
Mam takie pytanko. Gdzie kierować prośbę/wniosek o wybudowanie/postawienie masztu (wieży) "od zasięgu" w danej miejscowości?
Jakie są szanse, że ktoś się tym zainteresuje?
Dodam, ze miejscowość jest dość obszerna i jest tam sporo klientów Plusa. Ale zasięg skacze. W niektórych miejscach jest dobry , w niektórych kiepski. Wystarczy ruszyć się krok i już znika."
Zasięg od bardzo wielu rzeczy - gdzie mieszkasz, ukształtowanie terenu, odległości od nadajnika. Plus także ma białe plamy na mapie. Zależy w tym też od telefonu. Ja mieszkam w odległości około 150 -250 metrów od nadajnika Plusa, który ma góra 4 lata. W pewnym najnowszym smartphonie w moim domu od razu na starcie jest o jedną kreskę mniej zasięgu, a czasem potrafi spaść nawet o 2. Na zewnątrz nie ma tego problemu. Nie przeszkadza to w żaden sposób w korzystaniu, ale widać jednak, że zasięg nie jest pełny. A na jakiś starych czy mniej starych (klasycznych) telefonach, których ma pełno w domu zarówno w orange, play, t-mobile czy plusie jest zasięg pełny.