• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #61177  autor: jahu
 16 mar 2006, 13:06
Chcialem uruchomic telefon w charakterze modemu gprs (Siemens S55) - podpialem kabelkiem, wklepalem profil heyah zgodnie z http://s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=5. Wlaczylem w telefonie gprs (ikonka ze gprs aktywne), urchomilem asystent gprs- wykryl telefon, zainstalowalo sterownik do modemu przez com, pytal jaka konfiguracje zastosowac - bylo do wyboru era plus idea badz recznie to dalem ere.

I jak probuje polaczyc przez gprs wyskakuje:
Wystąpił błąd nawiązywania komunikacji
Nie można ustanowic polaczenia ponieważ modem (lub inne urzadzenie łączące) w komputerze zdalnym nie działa. Blad 777

Zrestartowalem kompa, uruchmilem jeszcze raz all (przy okazji we wlasciwosciach polaczenia pisze o nr telefonu (dostepowy?) *99***1#) i teraz:
Wystapil blad nawiazania komunikacji. Protokol kontrolny polaczen PPP zostal zakonczony. Blad 794.

Gdzie tkwi blad? Kiedys robilem polaczenie pod idea i grala wszystko elegencko :(

#61182  autor: dziedziel
 16 mar 2006, 13:35
Moze najlepiej wyslij sobie ustawienia gprs ze strony heyah. Ja wysłałem tak koledzie do 6610 i wszstko było ok. Co do s55 to łaczyłem sie z netem tylko do idei.

Pozdrawiam Dziedziel

#61193  autor: Vin
 16 mar 2006, 14:43
Czemu sprzedajesz SX'a :?:

#61197  autor: dziedziel
 16 mar 2006, 14:55
Potrzebuje pieniedzy, ale w telefonie sie zakochałem wiec chyba do niego wroce, kupie jakis inny na allegro :D A narazie ten musze sprzedać - sytauacja rodzinna.

Pozdrawiam Dziedziel

#61229  autor: jahu
 16 mar 2006, 15:53
dziedziel pisze:Moze najlepiej wyslij sobie ustawienia gprs ze strony heyah. Ja wysłałem tak koledzie do 6610 i wszstko było ok. Co do s55 to łaczyłem sie z netem tylko do idei.
Przeslali smsem - wyswietlil sie flash na ekranie ze zapisalo ustawienia -w chodze do porfili i zadnych zmian - stad te pytania