• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #610240  autor: SKORPUCH
 27 sty 2013, 02:26
Telefon: Sony Xperia x10 mini pro.

W ustawieniach telefonu nie znalazłem nic.
W ustawieniach kontaktów również. Czytałem coś o przekierowywaniu do poczty głosowej, ale przecież o sms'y a nie o połączenia chodzi.
Więc może market...
Ściągnąłem 2-3 aplikacje i wszystkie działają tak samo jak słabe zabezpieczenia słabych skrzynek pocztowych, tj. sms i tak przychodzi, tylko zostaje ulokowany w programie, a nie w skrzynce odbiorczej. Oczywiście zostaję o tym fakcie poinformowany. Nie tego szukam.

Szukam permanentnego bana dla natręta. Całkowita blokada połączeń i smsów bez śladu w moim telefonie. Da się?

#610242  autor: biotyt
 27 sty 2013, 09:06
Korzystam z darmowej aplikacji Ultimate Blacklist. Są w niej opcje, które wyłączają powiadomienia o zablokowanych rozmowach i wiadomościach, a także można odznaczyć opcję zbierania historii.
Mam w ten sposób zablokowanych kilku natrętów. Korzystam z niej 2 miesiące i właściwie zapomniałem, że istnieje.

biotyt

#610863  autor: darek638
 30 sty 2013, 07:23
Działa jeśli w polu nadawcy jest nazwa zamiast numeru?

#611103  autor: Blank
 31 sty 2013, 11:59
You can add numbers to the black list in various ways:
- directly enter number,
- choose number from your contacts,
- recent calls, SMS or MMS.What is more, our Blacklist supports non-numerical numbers which are often used in spam SMS or MMS!
Czyli jak najbardziej radzi sobie z takimi "specami". Cytat z oficjalnej strony autora aplikacji, bo w markecie badziewioida tłumaczenie jest "bezcenne".