• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#608239  autor: user_delete19
 16 sty 2013, 16:14
chodziło mi o dalszą część cytatu: "Przedstawienie się numerem, który nie należy do danego operatora jest zabronione prawem. Nie jest to kwestia techniczna, tylko prawna.". art 71 o tym nie wspomina imho..

#608363  autor: RobertS
 17 sty 2013, 17:22
wojciech pisze:chodziło mi o dalszą część cytatu: "Przedstawienie się numerem, który nie należy do danego operatora jest zabronione prawem. Nie jest to kwestia techniczna, tylko prawna.". art 71 o tym nie wspomina imho..
Najlepiej zapoznać się z całym zagadnieniem w szerszym kontekście tu: http://www.hfhrpol.waw.pl/interwencja/i ... ad_46b.pdf

Są podane różne przepisy prawne oraz stanowisko UKE.

Robert Sababady
Dyrektor Projektu "muff"
Tam gdzie Internet, to tam jest muff

#608371  autor: user_delete19
 17 sty 2013, 19:20
ok, jedno-drobne-ale: "prezentacja dowolnego numeru telefonicznego" (którym to operuje UKE) nijak ma się do autoryzowanego przez użytkownika numeru telefonu. Generalnie całość tamtego dokumentu dotyczy nadużyć związanych z nieautoryzowanym używaniem cudzego numeru.... które w przypadku autoryzacji, a tym samym wymuszenia używania, własnego numeru mieć miejsca nie będzie.

Z ciekawości wysłałem zapytanie do UKE ;)

#610516  autor: taryfiasz19gr
 28 sty 2013, 14:10
Mam pytanie do muff.pl Czy w opcji bez numeru telefonu środki posiadane na koncie są bezterminowe? Czy jest wtedy jakaś ważność konta?

taryfiasz19gr/ Lejkowiec netowy

#610523  autor: RobertS
 28 sty 2013, 15:00
taryfiasz19gr pisze:Mam pytanie do muff.pl Czy w opcji bez numeru telefonu środki posiadane na koncie są bezterminowe? Czy jest wtedy jakaś ważność konta?
Punkt 14 paragraf 8 regulaminu - 12 miesięcy maksymalnie bez doładowań.

Robert Sababady
Dyrektor Projektu "muff"

#610549  autor: ratatam
 28 sty 2013, 17:28
widać, że środki są ważne jak i w dawnym gadu nagłos: bezterminowo czyli 12 miesięcy.

Na ichniejszej muffiastej stronie dalej wisi że "Twoje konto nigdy nie wygasa" i "Doładowania nigdy nie przepadają"
http://muff.pl/cennik/taryfa%20abonament

A za niedługo pewnie wprowadzą "Minimalna wartość jednorazowego doładowania przedłużającego lub przywracającego Ważność Konta" i zwiną się tak szybko jak się pojawili.

Że ja się dałem w to wpakować... Wydzwaniam i nara.

#610590  autor: RobertS
 28 sty 2013, 20:32
ratatam pisze: Na ichniejszej muffiastej stronie dalej wisi że "Twoje konto nigdy nie wygasa" i "Doładowania nigdy nie przepadają"
http://muff.pl/cennik/taryfa%20abonament
...

Że ja się dałem w to wpakować... Wydzwaniam i nara.
24-ego Listopada 2012r uruchomiliśmy serwis. Tylko dwa cenniki od tamtego czasu zostały wprowadzone - jeden przed obniżką cen na komórki i jeden wprowadzający tą zniżkę. Oba cennik sa dostępne na stronie www.muff.pl. Widocznie jakaś testowa strona, która nie jest aktualna została na serwerze przed uruchomieniem serwisu 24-ego Listopada 2012r.

Proszę o kontakt z podanie danych kontaktowych i rozwiążę ten problem jeśli data zakładania konta było po 24-tym listopadzie. Przed 24-tym listopada mieliśmy okres testowy i strona był w opracowaniu. Zakładane były konta testowe. Wygląda na to, ze projekt strony o którym mowa powyżej pozostał gdzieś na serwerach.

Proszę prywatnie napisać do mnie i podać swoje dane kontaktowe w celu rozwiązania ww kwestii.

Robert Sababady
Dyrektor Projektu "muff"

#610595  autor: user_delete19
 28 sty 2013, 20:43
RobertS, doczekam się wyjaśnienia kwestii:
wojciech pisze:ok, jedno-drobne-ale: "prezentacja dowolnego numeru telefonicznego" (którym to operuje UKE) nijak ma się do autoryzowanego przez użytkownika numeru telefonu. Generalnie całość tamtego dokumentu dotyczy nadużyć związanych z nieautoryzowanym używaniem cudzego numeru.... które w przypadku autoryzacji, a tym samym wymuszenia używania, własnego numeru mieć miejsca nie będzie.
? ;)

#610655  autor: taryfiasz19gr
 29 sty 2013, 02:12
do RobertS: jaka jest konfiguracja muff pod wbudowanego klienta voip/sip dla Nokii E51 Wczoraj próbowałem ale przy próbie połączenia wyskakuje komunikat błąd połączenia. Konto muff tak jakby gryzie się z Tlenofonem Niby jest zalogowane ale wywala ten błąd. Na Nimbuzz działa poprawnie. Chodzi analogiczna konfiguracje do np. tej: http://www.freeconet.pl/pl/pomoc/instru ... ia-seria-e

#610658  autor: RobertS
 29 sty 2013, 07:22
do RobertS: jaka jest konfiguracja muff pod wbudowanego klienta voip/sip dla Nokii E51
Proszę wybaczyć, ale muszę odesłać do formularza kontaktowego w strefie Klienta "pomoc techniczna".
Takie pytania techniczne muszą być obsługiwane przez odpowiedni kanał obsługi.

Robert Sababady
Dyrektor Projektu "muff"

#610659  autor: taryfiasz19gr
 29 sty 2013, 07:33
Dziękuję za odpowiedź. Zapytanie już wysłałem poprzez formularz kontaktowy. A może ktoś z forumowiczów próbował konfiguracji Muff pod Nokie serii E?

[ Dodano: 2013-01-30, 11:27 ]
Do: RobertS: Wczoraj wysłałem zapytanie poprzez formularz w sprawie konfiguracji muff pod wbudowany SIP Nokii Serii E ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Wydaje mi się że muff nie daje wsparcia dla tej konfiguracji. Proszę o poruszenie tego tematu w firmie. Dodatkowo na stronie w pomocy technicznej nieaktywne są zakładki właśnie z konfiguracjami do aparatów IP i bramek do aparatów. I właśnie tu przydałaby sie zakładka z konfiguracją pod wbudowany SIP Nokii Serii E, tak jak to jest zrobione we freeconet i ipcall - https://www.ipcall.pl/Portal/Main.aspx?display=4#pyt26 http://www.freeconet.pl/pl/pomoc/instru ... /nokia-e51

Z góry dziękuję za odpowiedź

[ Dodano: 2013-01-31, 07:14 ]
Jeszcze jedno pytanie czy można wykupić nr telefonu na na kilka miesięcy naprzód np. zapłacić za 10 miesięcy?

[ Dodano: 2013-02-04, 14:36 ]
Minęło już 4 dni i nie mam odpowiedzi na moje pytanie wysłane z formularza na muff.pl.