• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

#58941  autor: ywis
 06 mar 2006, 18:52
Hm. No to również muszę się udać do salonu Orange skoro robią to na miejscu, też sobie wymienie... A co z tymi zmianami? Jakieś znaczne? Czy wszystko śmiga stabilnie pod nowym softem? Czy są dodane jakieś nowe rzeczy?

#59013  autor: konrad
 06 mar 2006, 21:49
po 1 nie bylem w orange, bo tam czekalbym z miesiac (jak w orange moge miec dostep do softu ?????) po 2 nadal jest blad z mp3 i dzwonieniem, kiedy leci mp3 i gdzies dzwonie, to po rozl. mp3 juz nie gra (licznik nadal leci w odtwrz.) i potem telefon sie resetuje, mial ktos moze taka akcje ? dodam ze na 3.42 mialem to samo :? wina karty ? mp3 ? hm :( po 3 zmiany, to na chwile obecna tylko czcionka, zegara, logo opa, licznik kb w galerii i takie pierdolki i tyle co zobaczylem pozytywnego

#59239  autor: znal
 07 mar 2006, 20:36
co do tego erroru z dzwonieniem i mp3 to u mnie nie ma czegos takiego. po prostu po rozmowie wraca norm do odtwarzania, ale chyba licznik leci dalej i ten kawalek muzyki przypadajacy na rozmowe "przepada" (+ze 2 sek miedzy koncem grania, a poczatkiem dzwonienia i analogicznie na koncu)
moj "konfig": soft 3.70, karta 32 mb nokii, pliki akurat mam mp4 a nie mp3 ze wzgledu na wielkosc karty
zrobilem je nero wave editorem (nie znalazlem jeszcze innego softu ktory przekonwertowal wsadowo mp3->mp4 tak zeby to pozniej smigalo bez zaklocen w fonie)

ale mam cos takiego ze nieraz jedna mp4 przeleci do konca, a nieraz jakis fragment i przeskakuje do nastepnej, bywa to wkurzajace bo zdarza sie czasem dla kilku mp4 pod rzad, ale ogolnie nie dzieje sie za czesto wiec nie przeszkadza mi
w 3.50 tez tak bylo, ale parametry mp4 byly takie same czyli:
bitrate: zmienny najnizszy (na komorce i hds-3 nie slychac praktycznie roznicy)
jakosc: wysoka (srednia to zysk rzedu bajtow lub wcale wiec dalem wysoka :) )
tryb: LC (HE sie nie odtwarzaja)
reszta opcji odznaczona

co do czasu, to ja dalem w piatek, gdzies niecala godzine przed zamknieciem, babka powiedziala ze bedzie gotowy w sobote albo w pon, no zadzwonili ze byl gotowy w pon kolo 16 (punkt to salon i serwis nokii w jednym)
z tym ze ja zglosilem usterke z dzwonkami tak jak napisalem pare postow wyzej, wiec ni tylko mi soft wgrali :)

#59281  autor: konrad
 07 mar 2006, 22:49
znal pisze:ni tylko mi soft wgrali :)
a co jeszcze ?
 #59504  autor: homzik
 08 mar 2006, 23:20
nhm pisze:dostępna juz jest wersja 3.70 oprogramowania dla 6230i. Poprawia ona funkcjonowanie GPRS - WAP i MMS w Erze oraz modem w sieci PLUS :)
co rozumiesz przez "poprawe dzialania modemu w Plusie"?

I macie jakis szczegolowy Changelog?

Poza tym, nie wiecie ile oficjalny serwis w Wawie na Zlotej bierze za wymiane softu?:)

#59506  autor: konrad
 08 mar 2006, 23:25
zapewne za darmo jak masz na gwarancji

#59512  autor: homzik
 08 mar 2006, 23:32
konrad pisze:zapewne za darmo jak masz na gwarancji
Niby mam na gwaranacji tylko ze sciagnalem simlocka kodem... a to podobno zalezy od humoru serwisanta, jedni to sprawdzaja, inni nie - moze ktos zaprzeczyc albo potwierdzic?

Pytam o cene, gdyz moze zdecydowalbym sie nawet na platny upgrade, o ile nie bylby za drogi...

#61019  autor: xrafal
 15 mar 2006, 17:29
Witam u mnie w fonie tez wymienili sofcik na 3.70 .
Ale problem z dzwonkiem narastajacym jest i pozostał do tej pory , ustawiony mam na ciagły a tu jak ktos do mnie dzwoni to okolo 4-5 sek jest cichszy potem dopiero jest normalny , a gdzy zrobie narastajacy to juz jest tragedia heh jest tak cicho ze tylko słychac wibre potem wchodzi na swoje obroty ale troszke to trwa.
Acha mam do was pytanko czy i co zrobic by niektóre dzwonki mi nie brzączały tak przy dzwonieniu chodzi mi o to ze dzwięk nie jest taki czysty tylko jak np.wejdzie basik to mi charknie 2 razy był w serwisie i tylko softa wymienili, sprawdzili i wszysyko jest ok. A dla mnie nie jest ok. Nie wiem czy z tymi dzwonkami cigły a narasta to przypadłosc czy tylko wyszła jakas seria tych fonów z takim błędem .
Jesli mozecie to prosze o odpowiedź.
Pozdrowionka :)

#61032  autor: boozy
 15 mar 2006, 18:04
proponuję wgrać plik o innej kopmresji audio np. na 192kbps/s

#61035  autor: xrafal
 15 mar 2006, 18:10
hmm no tak ale gdzie ja biedny znajde takie dzwoneczki mp3 w takim brzmieniu dobrej jakosci :)

#61350  autor: znal
 16 mar 2006, 22:26
xrafal pisze:Witam u mnie w fonie tez wymienili sofcik na 3.70 .
Ale problem z dzwonkiem narastajacym jest i pozostał do tej pory , ustawiony mam na ciagły a tu jak ktos do mnie dzwoni to okolo 4-5 sek jest cichszy potem dopiero jest normalny , a gdzy zrobie narastajacy to juz jest tragedia heh jest tak cicho ze tylko słychac wibre potem wchodzi na swoje obroty ale troszke to trwa.
mi wymienili buzzer i ciagle dzwonki dzialaja ok (bez 4-5 sekundowego narastania) ale narastajace to sa dokl takie jak piszesz
co do basow to u mnie jest ok
sprobuj przyciac troche najnizsze czestotliwosci albo przyciszyc caly plik chociazby w nve (nero wave editor)
chociaz mozliwe ze to cos buzzerem ale afaik na 3.50 i starym buzzerze basy tez graly ok

#61352  autor: xrafal
 16 mar 2006, 22:37
Witam.
Czyli mam rozumieć że jest to wina buzzera hmm a moze cosi w ustawieniach telefonu mam żle poustawiane juz sam nie wiem co mysle 2 razy był w serwisie za 1 razem powiedzieli ze wszystki jest ok. Za drugim wymienili mi soft hmm czy buzzer ma tak duze znaczenie pytam bo sie naprawde nie znam kazesz mi cosik poznizac w programach szczerze powiem ze nie umiem moze wiesz co jedne dzwonki mam w 128 kbbp chyba dobrze napisałem :).W telefonie widze ze sa jakie sustawienia rock pop itp nie wiem czy one odnosza sie róznież do dzwonków :(.Ale basy to mi graja bie jak bas tylko no tak inaczejgłosnik mi przycharcza ciut nawet kumpel ma jakis inny model z obsługą mp3 i gra mu o niebo lepiej a jak juz sprawdzalismy ta sama mp3 na SE k700i to byłem w szoku ze telefon tak pięknie może cykać .Jak mozesz to wysli mi na maila ( [email protected] )dzwonek który u ciebbie dział extra a ja go wrzuce do swojego i powiem jak u mnie gra .
Pozdrawiam

#62188  autor: znal
 20 mar 2006, 17:28
tez macie tak ze nie dziala wam wibra, kiedy jest podlaczona ladowara ?

przypadkowo na to trafilem :) oczywiscie w innych przypadkach wibra dziala
nie pamietam jak bylo na starym sofcie (tera mam 3.70) jakos wczesniej nie zwracalem na to uwagi

#62191  autor: xrafal
 20 mar 2006, 17:36
siemka hmm no cóz tego nie sprawdzałem jak bede ładował ja to dam ci nzac narazie baruje sie dalej z dzwonkami bo mi cosik w niej nie pasi u innych dzwonki chodza jak ta lala a u mnie kijowo

#62394  autor: przemek910
 21 mar 2006, 18:38
jak sie tel laduje to vibra jest automatycznie wylaczana po to zeby wtyczka od ladowarki nie wypadla :lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#62487  autor: Ish
 22 mar 2006, 00:42
U mnie nic takiego sie nie dzieje ze vibra podczas ladowania - wersja softu 3.46

#62560  autor: przemek910
 22 mar 2006, 15:02
u mnie w zadnymfonie jaki mialem i mam vibra nie dziala przycladwaniu bo i po co? chyba nie trzymacie fona w kieszeni gdy ladujecie telefon :lol:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#62577  autor: znal
 22 mar 2006, 16:58
no nie trzymam fona w kieszeni jak sie laduje :)
chodzi mi o taka sytuacje ze:
fon jest wyciszony (tylko wibra jest wlaczona - taki profil mam ustawiony przez wiekszosc czasu), co jakis czas trzeba podpiac ladoware i ktos w tym czasie dzwoni, albo pilny es przychodzi, to ani widu, ani slychu :/ bo nie zawsze mam fona w zasiegu wzroku

troche ciezko zeby wtyczka od ladowary wypadla od samego wibrowania, no chyba ze ktos wiesza koma na kablu od ladowary ;) albo kladzie go na pochylym blacie :)

ale w sumie to raczej pierdółka, pretekst do wymiany softu za free w serwisie, bo nawet jezeli by to bylo celowe, ale nie ma wzmianki w instrukcji to i tak jest wada :)[/scroll]

#62711  autor: nhm
 23 mar 2006, 10:13
We WSZYSTKICH telefonach Nokia tak jest. Po podlaczeniu ladowarki wibracja nie dziala! I nie jest to usterka :)

- = n h m = -
  • Strona 2 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4