Witam Wszystkich!
Na wstępie chciałbym się przywitać ponieważ to mój pierwszy post na forum.
Chciałbym opisać zdarzenie, do którego doszło w związku z zamówieniem nowej oferty w sklepie orange.
Otóż kilka dni temu przez stronę sklepu chciałem skorzystać z promocji na Samsunga Galaxy SIII w abonamencie Smart Plan Multi 129,90. Tak się składa, że od dawna posiadam konto w banku Millenium i otrzymałem kod rabatowy (-30% na okres umowy). Klientem Orange jestem od kilku lat, na początku pre-paid, obecnie Plan Korzystny dla Firm. Zamówienie złożyłem bez problemów, dostałem potwierdzenie e-mailem, w którym określono status zamówienia jako "Nowe" i poddane weryfikacji ręcznej. Dziś rano dostałem od Orange e-maila, z którego wynika, że zamówienie zostaje odrzucone z powodu nie uregulowania płatności z Orange.
Witaj,
dziekujemy za zainteresowanie oferta Sklepu Orange.pl Z przykroscia informujemy, ze nasz system wykazuje zaleglosci na Twoim koncie i w zwiazku z tym nie mozemy zrealizowac Twojego zamowienia. Prosimy o uregulowanie zaleglosci i zapraszamy do ponownych zakupow.
Zakupy w sklepie internetowym Orange to same korzyści, kupisz taniej wybrane modele aparatów i dostaniesz dodatkowe prezenty.
Jezeli masz pytania lub sugestie dotyczace działania sklepu prosimy o kontakt
[email protected]
Pozdrawiamy,
Sklep orange.pl
Pierwsza myśl- nie możliwe. Sprawdziłem Orange on-line gdzie saldo wykazywało 0zł. Zadzwoniłem do konsultanta sklepu pod numer 510 700 700. Czas oczekiwania na połączenie 24 minuty. Niestety Pan nie był w stanie powiedzieć dlaczego moje zamówienie zostało odrzucone. Sprawdził stan mojego konta i rzeczywiście okazało się, że moje płatności względem Orange były uregulowane. Okres promocji się skończył i nie mógł przywrócić mojego zamówienia do ponownej weryfikacji.
Kolejny telefon wykonałem pod numer *100 gdzie w związku z zaistniałą sytuacją chciałem złożyć reklamację. Proces przebiegł trochę szybciej. Czas realizacji reklamacji kolejne 14 dni roboczych. Oczywiście mój rabat z Millenium przepadł kodu nie da się ponownie użyć, a konsultant sklepu stwierdził, że raczej odpowiedź na reklamację będzie negatywna.
Chciałbym zapytać co w związku z tym powinienem zrobić?
Stosunek do klienta w Orange zawsze wydawał mi się ok. Nigdy nie miałem większych problemów. Faktury zawsze opłacane w czasie a tu nagle czuję się oszukany.
Z góry dziękuję za pomoc.