• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 350
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 350

#609743  autor: Dampe
 24 sty 2013, 23:07
ytong pisze:
darkwater00 pisze:Anthrax podejżewam, że w tym wszystkim miałem sporo szczęścia. Sam byłem zdziwiony, że dała tak dobre warunki, a wszystko zaczęło sie od tego, że rozważaliśmy dwie taryfy R60 i R40. Ja jednak tym razem chcę trochę przyciąć koszty więc Pani usilnie próbując przekonać mnie do R60 napotkała na mój opór, iż jednak należało by się skierować i zaproponować coś dobrego w R40. Więc po pierwszych słabych ofertach zacząłem bardziej uszczegóławiać co mnie interesuje, tzn., że może dało by się nieco obniżyć abo, że przydało by się więcej MB itp. Więc Pani była tak uprzejma i zaproponowała następne warunki (nie pamiętam konkretnie jakie), które bardziej spełniały moje wymagania ale nadal nie popuściłem i zacząłem podnosić, że jestem w erze/t-mobile od 8 lat, że regaularnie płacę faktury zawsze w czasie itd. Pani więc nie bardzo miała jak to podważyć i zaproponowala to co napisałem. Jako że tutaj już skończyły mi się argumenty uznałem przyjąłem to za ostateczna ofertę :) Na dniach pewnie będę przedłużał umowę więc napisze wam czy oferta była aktualna. Kto wie czy nie trafiłem po prostu na jakąś ofertę dnia czy coś takiego. W każdym razie gdyby nie chcieli mi dać teraz takiej oferty to będę się ostro kłócił a z jakim skutkiem to się okaże.

Więc ja jutro zaczynam walkę chce takie warunki abonament 50/60zł / minuty ( co mi dadzą będzie dobrze do 150/200minut) no i internet z paczką 500mb i z telefonem Galaxy SIII mini 500zł Oby się udało !
Dzisiaj rozmawiałem z SUK.
Chciałem HTC Windows Phone 8S, zaproponowano mi za 59,99 zł 600 minut + 250 MB i za telefon 259zł.
Poczytałem opinie o tym telefonie i odpuszczam go sobie. Teraz zastanawiam się nad tą ofertą, ale z telefonem Samsung Galaxy S3 mini za 399zł.
Co o tym sądzicie?

#609773  autor: housenka
 25 sty 2013, 00:23
Witam, dzięki za niesamowicie wyczerpującą odpowiedź!

Co do wysokości abonamentu- w tym momencie mam bodajże 540 minut miesięcznie i nigdy nie zdarzyło się, żeby ich wystarczyło. Optymalnie to około 800 minut. Zastanawiam się też nad mniejszym abonamentem, ale jednak boje się, że rachunki będą co miesiąc przekraczane. Jutro czeka mnie kolejna rozmowa z SUK, dam znać jak rozwija się sprawa.

JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI ZA WYCZERPUJĄCĄ ODPOWIEDŹ!

#609780  autor: kokos-
 25 sty 2013, 00:51
jestem przed podobnym dylematem odnośnie telefonów, interesue mnie abo max do 100 zł no limit, noi jest problem z telefonem na oku mam 3 modele, Lg L9, S3 mini i przejście do play LG swift 4x HD. Poczekam jeszcze do lutego i zobaczymy czy coś sie zmieni.
Za t mobile przemawia siec rodzinna 4 osoby za 2 zł.

Ap ropo telefonów LG ma słabą aktualizacje i to mnie powstrzymuje :/, nie moge znaleźć jaką grafike ma ten samsung.

#609790  autor: ytong
 25 sty 2013, 08:39
Dampe pisze:
ytong pisze:
darkwater00 pisze:Anthrax podejżewam, że w tym wszystkim miałem sporo szczęścia. Sam byłem zdziwiony, że dała tak dobre warunki, a wszystko zaczęło sie od tego, że rozważaliśmy dwie taryfy R60 i R40. Ja jednak tym razem chcę trochę przyciąć koszty więc Pani usilnie próbując przekonać mnie do R60 napotkała na mój opór, iż jednak należało by się skierować i zaproponować coś dobrego w R40. Więc po pierwszych słabych ofertach zacząłem bardziej uszczegóławiać co mnie interesuje, tzn., że może dało by się nieco obniżyć abo, że przydało by się więcej MB itp. Więc Pani była tak uprzejma i zaproponowała następne warunki (nie pamiętam konkretnie jakie), które bardziej spełniały moje wymagania ale nadal nie popuściłem i zacząłem podnosić, że jestem w erze/t-mobile od 8 lat, że regaularnie płacę faktury zawsze w czasie itd. Pani więc nie bardzo miała jak to podważyć i zaproponowala to co napisałem. Jako że tutaj już skończyły mi się argumenty uznałem przyjąłem to za ostateczna ofertę :) Na dniach pewnie będę przedłużał umowę więc napisze wam czy oferta była aktualna. Kto wie czy nie trafiłem po prostu na jakąś ofertę dnia czy coś takiego. W każdym razie gdyby nie chcieli mi dać teraz takiej oferty to będę się ostro kłócił a z jakim skutkiem to się okaże.

Więc ja jutro zaczynam walkę chce takie warunki abonament 50/60zł / minuty ( co mi dadzą będzie dobrze do 150/200minut) no i internet z paczką 500mb i z telefonem Galaxy SIII mini 500zł Oby się udało !
Dzisiaj rozmawiałem z SUK.
Chciałem HTC Windows Phone 8S, zaproponowano mi za 59,99 zł 600 minut + 250 MB i za telefon 259zł.
Poczytałem opinie o tym telefonie i odpuszczam go sobie. Teraz zastanawiam się nad tą ofertą, ale z telefonem Samsung Galaxy S3 mini za 399zł.
Co o tym sądzicie?

Wiesz spróbować zadzwonić nie zaszkodzi, ale czy przejdzie te 399zł za ten telefon tutaj się obawiam około ceny do 499zł, ale życzę Tobie powodzenia b tel był za 399zł. Ja na takim układzie bym brał ( abonament 50zł minut 200 / net 500mb tel / 500zł i jestem szczęśliwy :D )

e: Właśnie do mnie zadzwoniła, bardzo kompetentna Pani z bardzo pięknym głosem z TM i zaproponowała mi takie warunki: R40 za 49zł/350minut/500mb/24miesiące SGSIIImini za 599zł + 10zł dodatkowo mogę zamówić pakiet danych 2gb w cenie 10zł....Ma do mnie jeszcze raz dzwonić po 10lutego i mamy do negocjować ofertę. Z tym, że 350minut to dla mnie za dużo, może uda się to jakoś uszczuplić minuty i zrobić tańszy tel lub więcej neta. Tak czy siak oferta mnie prawie zadowoliła dzięki waszej pomocy !

e: zapomniałem dodać, oddzwonili do mnie po tym jak wysłałem e-maila do nich.

#609810  autor: Anthrax
 25 sty 2013, 09:39
housenka pisze:Witam, dzięki za niesamowicie wyczerpującą odpowiedź!

Co do wysokości abonamentu- w tym momencie mam bodajże 540 minut miesięcznie i nigdy nie zdarzyło się, żeby ich wystarczyło. Optymalnie to około 800 minut. Zastanawiam się też nad mniejszym abonamentem, ale jednak boje się, że rachunki będą co miesiąc przekraczane. Jutro czeka mnie kolejna rozmowa z SUK, dam znać jak rozwija się sprawa.

JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI ZA WYCZERPUJĄCĄ ODPOWIEDŹ!
Nie ma za co :) Twoja informacja o 800 minutach ma w tej chwili kluczowe znaczenie.
Zweryfikuje T-Mobile, Pomarańczkę i pozostałe sieci :)

W przypadku Plusa muszę sprostować, bo popełniłem dość poważny bład. Otóz, nie dostałbyś 600 minut i nielimitowanych połączeń wieczorami i w weekendy. MUSIAŁBYŚ WYBIERAĆ: albo 600 minut bez no limit połączeń, albo no limit połączenia i tylko dwieście minut. W drugim już miałbyś normalnie 900 minut i no limit w Plusie :)

Co do PLAY z spójrz na formułę L. Nielimitowane połączenia i SMSy w PLAY, oraz 800 minut do wszystkich sieci. Cena abo za miesiąc to 69 zł z pakietem 500MB i 79 z pakietem 2GB.

Pora rozważyć oferty bez limitu:
Zacznijmy od T-Mobile i jego oferty od SUK. Oferują Ci no limit połączenia i smsy, i pakiet 500MB za 107 złotych.

Orange - za 88.88 masz nielimitowane połączenia do wszystkich sieci, no limit smsy i no limit stacjonarne. Za 2GB neta dopłacasz 19 zł. Jednak w czymś tkwi szkopuł. Ten abonament jest WYŁĄCZNIE BEZ TELEFONU. W tej sytuacji - dyskwalifikacja.
Chyba, że taryfa Smart Plan Multi za 129 zł, wszystko no limit, internet 2GB, mobilna TV.

Plus - 99 zł. Wszystko no limit tj. połączenia i smsy do wszystkich sieci, do stacjonarnych nielimitowane przez 3 miesiące, później 7 zł za miesiąc. Dopłata do internetu 10 zł za pakiet 300 mega. Wyższy abo za 119 zł, wszystko jak wyżej, ale pakiet masz już 2GB i nie trzeba dopłacać.

PLAY. Formuła 4.0: 109 zł z pakietem 500MB, 119 z pakietem 2GB. Nie opisuję warunków, bo te są łatwe do ustalenia.

Podsumowanie:
Stwierdziłeś, że 540 minut często i dość łatwo przekraczałeś. Stwierdziłeś, że ze bezpiecznym pakietem byłoby z 800 minut.
W tej sytuacji wg najkorzystniejsze taryfy "minutowe" przedstawia:

Orange. 89,90 daje 700 minut i nielimitowane połączenia wewnątrz Orange, a także aż 1,5GB internetu. Ale to nie wszystko. Przenosząc numer dostajesz 20% minut przez cały okres umowy i rabaty na abonament. Czyli faktycznie miałbyś 840 minut do wszystkich sieci.

Niemal równo z nim idzie PLAY z FORMUŁĄ L. 800 minut do wszystkich i nielimitowane połączenia i smsy wewnątrz PLAY. Pakiety danych 500MB lub 2GB, ceny abonamentu odpowiednio: 69 i 79 zł.

Kolejny w "rankingu" to Plus - 79,90 zł - 900 minut i nielimitowane połączenia w Plusie, za pakiet 600 MB musisz dopłacić 10 zł, da to łącznie 89,90

Nie oceniam T-Mobile'a, gdyż musiałbym wiedzieć jak SUK zmodyfikowałby dla Ciebie ofertę podstawową za 99,90 z 700 minutami i 250MB neta.

Znów się rozpisałem :) szczerze to popatrzyłbym jeszcze na minutowe, no chyba że faktycznie znów byłbyś na granicach minut to waliłbym w taryfy bez limitu. Wtedy oferta z SUK prezentuje się akceptowalnie, ale zdecydowanie powinni Ci dołożyć jeszcze internetu. Kwota powyżej 100 zł to już nie przelewki :) 250MB przy taryfach tuż koło, albo ponad 100 zł to dla mnie śmieszna propozycja. Walcz chociaż o 750MB a może 1GB

Pozdrawiam!

#609826  autor: Veallentine
 25 sty 2013, 11:16
W sieci Orange wygląda to tak jak opisał rozmówca,
89zł, 870min na pierwszy rok, na kolejny 840min, (minuty przechodzą z mc na mc) 1,5GB pakiet danych w telefonie, usługa Deezer za 0zł, nielimitowane rozmowy z siecią Orange na zawsze, zniżka na ab. 100% na 6 mc-y, umowa na 24 mc-e, aktywacja 10zł, świetne telefony zasadniczo jedne z najtańszych na rynku ; )

Aktualna oferta sieci Orange kanłu Telesales:

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64599

Wszelakie pytania co do promocji w sieci Orange, pw/mail ; )

xxx

#609831  autor: nelson
 25 sty 2013, 11:25
Veallentine pisze:W sieci Orange wygląda to tak jak opisał rozmówca,
89zł, 870min na pierwszy rok, na kolejny 840min, (minuty przechodzą z mc na mc) 1,5GB pakiet danych w telefonie, usługa Deezer za 0zł, nielimitowane rozmowy z siecią Orange na zawsze, zniżka na ab. 100% na 6 mc-y, umowa na 24 mc-e, aktywacja 10zł, świetne telefony zasadniczo jedne z najtańszych na rynku ; )
Dają 6miesięcy zniżki? Na sklepie online pokazywało mi tylko 3miesiące przy przeniesieniu.

#609846  autor: Veallentine
 25 sty 2013, 12:16
No tak, zgodnie z regulaminem usługi zamawiając usługę przez Telesales (telesprzedaż) dostajesz 100% zniżki na 6 mc-y.

Obrazek

xxx

#609847  autor: Precelos
 25 sty 2013, 12:19
nelson pisze: Dają 6miesięcy zniżki? Na sklepie online pokazywało mi tylko 3miesiące przy przeniesieniu.
3 miesiace pzrez internet
6 miesiecy pzrez telesales

Obrazek

#609862  autor: nelson
 25 sty 2013, 13:24
No to powiem szczerze, że jestem mile zaskoczony Orange. 6miesięcy zniżki x 89,90zł to w sumie aż 540zł gratis (22,5zł miesiecznie).

Czyli średnio za 67,5zł mamy:
"870min na pierwszy rok, na kolejny 840min, (minuty przechodzą z mc na mc) 1,5GB pakiet danych w telefonie, usługa Deezer za 0zł, nielimitowane rozmowy z siecią Orange na zawsze, umowa na 24 mc-e, aktywacja 10zł,"

Ale jeszcze pytanie, które z pewnością pomoże też housenka. Bo wybierając tą ofertę przez internet, mam okrojony wybór telefonów. Czy podobnie jest przez telesprzedaż?

#609867  autor: Veallentine
 25 sty 2013, 13:40
W internecie często nie ma telefonów które my posiadamy, albo są podświetlone ale ich nie ma xP Poza tym na internecie są tylko 3 mce zniżki.

xxx

#609916  autor: Exeqtor
 25 sty 2013, 17:49
Wczoraj po mailu do BOA (koniec umowy 5 marca) oddzwonił do mnie Pan i zaoferował mi za 34,90 zł 225 minut + pakiet 250 MB (czyli rozbudowane R20), ale na moje opory powiedział, że przełącza mnie do SUK. Tam Pani zaoferowała mi to prawie to samo za 29,90 zł (225 minut + 500 MB). Umowa na 24 mies. z telefonem.

#609922  autor: ytong
 25 sty 2013, 18:20
[qute="Exeqtor"]Wczoraj po mailu do BOA (koniec umowy 5 marca) oddzwonił do mnie Pan i zaoferował mi za 34,90 zł 225 minut + pakiet 250 MB (czyli rozbudowane R20), ale na moje opory powiedział, że przełącza mnie do SUK. Tam Pani zaoferowała mi to prawie to samo za 29,90 zł (225 minut + 500 MB). Umowa na 24 mies. z telefonem.[/quote]

Te 29,90 zł za abonament to z Telefonem czy bez ? Bo mi zaoferowali podobnie tylko 300minut i bez telefonu
Ostatnio zmieniony 25 sty 2013, 18:30 przez ytong, łącznie zmieniany 1 raz.

#609925  autor: zygikuleczka
 25 sty 2013, 18:30
ytong pisze:Te 25zł abonament to z Telefone
To z telefonem są propozycje. 29,90 z wiekszym netem, 25 z mniejszym.
ytong pisze: tylko 300minut i bez telefonu
Tak? Pakiet z 300 min do wszystkich? Bez tel ostatnio były opcje r20 za 17 zł-125 min, r40 za 25 zł-250min.
PS. ytong, dobrze miałeś to pierwsze cytowanie :mrgreen: Teraz zmieniłeś na niepoprawne.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#609928  autor: ytong
 25 sty 2013, 18:36
A bo coś mi się porąbało...tak czy siak ciekawe co mi zaproponuje ta miła pani po 10 lutego. Również powiedziała, że cena SGSIII mini może ulec zmianie na naszą korzyść...oby się udało wynegocjować coś fajnego :D

#609929  autor: zygikuleczka
 25 sty 2013, 18:41
No ale z tymi 300 minutami Ci się porąbało czy to jednak aktualne?

#609937  autor: ytong
 25 sty 2013, 19:19
Z tymi 300 minutami nadal aktualne...ale czekam na ofertę z telefonem, którą muszę dopieścić z tą miłą panią :D

#609939  autor: zygikuleczka
 25 sty 2013, 19:22
No ale za ile ten pakiet:P Ty Panią chcesz usłyszeć pewnie a nie ofertę:P

#609941  autor: Anthrax
 25 sty 2013, 19:24
A ja przed chwilą właśnie znalazłem na stronie T-Mobile nowe oferty bez telefonu. Zniknęła opcja za 19,90 (125 minut), pojawiła się natomiast opcja 69,90 i 850 minut - to samo mam w iBOA oczywiście. Oferty wydają mi się średnie, ale moja umowa kończy się dopiero w maju...
  • Strona 53 z 350
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 350
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53