• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#609358  autor: pakierhakierxd
 23 sty 2013, 09:42
Fajna opcja ale to trzeba bramkę kupić i coś tam aby był cały czas dostępny w telefonie nr a ja kasy nie chcę wydawać więc wolę niech będzie normalnie te parę złotych trudno,jak przeniosę nr to będę wtedy płacić 30zł za utrzymanie linii więc tak samo wyjdzie.

[ Dodano: 2013-01-23, 09:44 ]
Nie raz myślałem o Voipie,pewnie bym tak zrobił gdyby do internetu nie był wymagany telefon,niestety nie mam wyboru bo poza netem na łączu Orange jest tylko jakiś miastowy ale 150zł co miesiąc za 10 mb nie będę płacić(sam internet).

Pozdrawiam :)

#609464  autor: Vieslav
 23 sty 2013, 19:00
Taaa... Dla 5zł miesięcznie na prawdę bardzo opłaca się ładować w VoIPy... Utrzymanie linii: ~30zł, najtańsze abo w Netii/Orange: ~35zł. Bramka VoIP: 200zł. Mam internet z UPC i korzystam z HaloNetu, bo plany telefoniczne UPC to jakiś żart. Ale tam gdzie mam ADSLa zdecydowałem się na Netie Non Stop bo mi się to nijak nie kalkuluje (~30zł za utrzymanie linii + ~30zł za nielimitowane rozmowy na jakimś VoIPie).

#609566  autor: Qbic
 24 sty 2013, 08:36
Vieslav pisze:Taaa... Dla 5zł miesięcznie na prawdę bardzo opłaca się ładować w VoIPy...
Mowa była o rozmowach międzynarodowych a jak masz nr w tej samej sieci to zazwyczaj mają połączenia za darmo (przynajmniej w HappyCall u innych nie wiem bo nie da się wszystkiego wiedzieć.)

W sieci którą poleciłem opłata za utrzymanie nr to 5 zł ale na rok!! (a nie na miesiąc)
Vieslav pisze:Bramka VoIP: 200zł.
Jak musiusz mieć nową to tak kosztuje, ja kupiłem urzywaną i dałem 50zł (można również używać komputer do łączenia a więc koszt żaden)