Witam, aktualnie mam internet i telefon w firmie Netia za 111 zł z groszami. Internet jest to tzw. Internet MAX czyli maksymalny na jaki pozwala linia, a telefon to nelimitowane rozmowy na stacjonarne w Polesce. Do końca umowy jest jeszcze trochę czasu, ale lepiej wiedzieć coś wcześniej niż za późno tak więć mam pytanie jak dokonać zmiany operataora na Orange? Czy można tego dokonać za pomoćą ich strony internetowej czy trzeba do nich dzwonić? Czy muszę składać wypowiedzenie umowy do netii czy zrobi to za mnie Orange? W orange w taryfie łączonej (internet do 10 Mb/s + telefon stacjonarny (Nielimitowane Rozmowy na telefony stacjonarne w Polsce) cena wynosi 89 zł z groszem
tak więc róznica spora. I następne pytanie czy ten telefon jest telefonem w technologi VOIP? Jeżeli tak czy jest możliwość posiadania telefonu "starego typu" tz nie VOIP? Dodam że dzwonił do mnie ostatnio konsultant z netii i proponował mi przedłużenie umowy na takich samych warunkach (żadnych gratisów lub chodzby obniżenia abonamentu).
Proszę o odpowiedzi. Z góry dzięki.

Proszę o odpowiedzi. Z góry dzięki.