Sorki za kolejny offtop c.d...
Ops racja,zapomniałam o karcie bo już od dawna jej nie używam właściwie z chwilą jak wprowadzili opłatę 5 + 4zł,i jestem naprawdę pełna podziwu dla tych którzy nie mając głównego konta w alior banku bulą za ten przywilej posiadania karty(w palcówce wypłaty jak i wpłaty są całkowicie za darmo,a placówka czynna od poniedziałku do piątku,moja matka też kartę zlikwidowała i 5zł oszczędza,choć fakt na tle niektórych banków to w miarę tanio,ale żeby bulić 5+4,z własnej woli?)...dlatego mam konto w alior banku na który spływa moja nędzna wypłata (brak opłaty za 8zł czyli konto za free)i drugie konto w alior syncu,a przelewy w czasie rzeczywistym tj.natychmiastowe miedzy tymi kontami i karta w alior syncu za darmo,a że za granicę się nie wybieram to płatne bankomaty zagraniczne mi zwisają,no od tego jakbym musiała to mam jeszcze konto w mbanku(póki co całkowicie za darmo,a za kartę 2zł można przeżyć choć normalnych placówek brak)...
No ale teraz wreszcie rozumiem czemu to ludzie narzekają na drogie konta i usługi w bankach..za wygodę(min.karta) się płaci...