tetley pisze:Witam Was, mam pytanie, czy komuś również się zdarzyło, że konsultant (raczej nie SUK) zaproponował ofertę na telefon (konkretnie R60) + do tego modem i pakiet 1GB blueconnecta? Pytam, bo do kumpla ostatnio zadzwoniła konsultantka i mu to zaproponowała, ale próbujemy rozgryźć, czy nie chciała go wbić na 2 umowy - na tel i na neta. Na stronie t-mobile nic nie wspominają o takich ofertach, a jakoś nie chce mi się wierzyć, że (de facto) dają modem + neta prawie za darmo. Dzięki z góry za info.
Pierwszy raz słyszę o takiej ofercie. Najmniejsze pakiety w ofercie blueconnect (nazwę je "startowymi") zaczynają się od 2GB danych na start. Jest jeszcze oferta blueconnect'a na kartę z modemem (cena 199 zł i również 2GB danych na start). Podstawowe pytania: jaki byłby czas trwania umowy i miesięczna opłata za BC, i telefon? Jaka jest nazwa oferowanego urządzenia? Czy jesteś pewny że pakiet oferowany to był 1GB, a nie większy? Brzmi to nietypowo (wygląda na "combosa"), no chyba, że to jakaś zupełnie indywidualna oferta
PS. parę słów o moim numerze. Sprawdzałem u siebie ostatnio Wizarda, w poszukiwaniu nowych ofert - 0 nowości, jak było słabo tak dalej jest... Szkoda, że po sprawdzeniu okazało się, że moja umowa kończy się dopiero w maju - nie mniej, i tak pora zacząć przygotowania do przeprowadzki. Pozdrawiam!
POPRAWKA
Chyba coś znalazłem. Jest to w zakładce: Internet -> "Kup kolejną ofertę". Czas trwania umowy: 24 miesiące, pakiet danych 1GB w cenie 14,90. Przypuszczam, że konsultanci złożyli Twojemu kumplowi właśnie tę ofertę. W tym abonamencie oferowany jest np. modem ZTE MF 195 za 1zł.
I byłby to dwie umowy - jedna na telefon, druga na internet z modemem.