Chyba powinno być najatrakcyjniejszą ofertę, ale w Twoim przypadku

Jeśli chodzi o warunki oferty to na ten moment to Play i Orange ma lepsze. Takie pakiety o jakich piszesz to podstawa już każdej sieci, że później spada tylko prędkość. Dla ofert bez żadnych pakietów danych w orange czy playu to teraz też bezpieczny internet to podstawa.
Zasięg zależy od wielu czynników w tym od lokalizacji. Łatwo znaleźć w internecie na forach, że i na Plusa skarżą się klienci na zasięg. Mój dobry kolega w domu to tylko przy oknie może rozmawiać i usłyszy dźwięk telefonu a ma Plusa. Takie rzeczy można znaleźć na temat każdej sieci. Orange też ma swoje forum na oficjalnej stronie. Ale oczywiście nie wszyscy mają problem z zasięgiem. Ja zaliczyłem w moim mieście wszystkie te 4 największe sieci (w tym też Orange i Play)i w żadnej nie miałem NIGDY problemów z zasięgiem, jakiś problemów z rozmowami czy innymi cudami. Więc w moim przypadku zawsze kierowałem się ofertą.
Ale jak u Ciebie wchodzi w grę tylko Plus dobrze z zasięgiem, to nic nie poradzi się na to. Kupując przez internet czy telefonicznie masz 10 dni na odstąpieniu od umowy bez podania przyczyny.
Ciężko przewidzieć czy warto poczekać i czy Plus czy t-mobile wprowadzą nowe oferty i czy warto czekać. Niby w piątek play wprowadził nowe oferty, więc kolejne sieci z czasem będą pewnie też odświeżać oferty, ale nie wiadomo kiedy może takie coś nastąpić.