• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #607482  autor: okm000
 13 sty 2013, 11:11
Jestem klientem t-mobile na kartę. Mam takie pytanie czy istnieją jakieś usługi na smsy do innych sieci w korzystnej cenie bo tak to masakrycznie szybko tracę kasę. Patrzyłem na stronę t-mobile ale nic nie znalazłem więc proszę o pomoc ;)

#607677  autor: Horacy
 14 sty 2013, 10:30
Korzystając z PTC masz tak MTV Mobile - po doładowaniu nielimitowane SMS do wszystkich, a W Heyah pakiet 1000 SMS do wszystkich za 9 zł lub 1 zł po doładowaniu za 30 zł.

#607688  autor: kamil4862
 14 sty 2013, 12:07
Jeśli jednak wypisujesz więcej niż 1000 sms/miesiąc i nie potrzebujesz doładowywać konta większą gotówką to polecam Play - pakiet nielimitowanych smsów do wszystkich sieci za 10zł/miesiąc oraz konto ważne przez rok już od doładowania za 5zł.

Obrazek

#607689  autor: Precelos
 14 sty 2013, 12:25
okm000 pisze:Jestem klientem t-mobile na kartę.
Wspolczuje :mrgreen:
Jedyna sensowna opcja to przeniesienie numeru do innego operatora

Obrazek

#607984  autor: Quetzal
 15 sty 2013, 17:45
Horacy pisze:W Heyah pakiet 1000 SMS do wszystkich za 9 zł
Z pakietami Heyah trzeba uważać. Do niedawna pakiet wyłączał roczną ważność konta, a ostatnio poważnie zmienili regulamin i powiązali go z doładowaniem co poważnie zmniejszyło atrakcyjność oferty.

#608152  autor: Horacy
 16 sty 2013, 09:54
No owszem zdejmuje roczną ważność ale można do niej wrócić, do tego żeby zakupić pakiet za 1 zł trzeba doładować za 30, więc jeśli chce się mieć taniej to i tak trzeba doładować za 30 i tak. ważność pakietu jest na miesiąc, także moim zdaniem wycofanie rocznej ważności w zamian z taki pakiet nie jest tak bardzo straszne dla użytkownika.

#608154  autor: kamil4862
 16 sty 2013, 09:57
Tylko 4gr za sprawdzanie stanu konta...

Obrazek

#608156  autor: Horacy
 16 sty 2013, 10:19
Ale jakość rozmów o niebo lepsza niż w Play... Do tego można zainstalować aplikację od Heyah która pokaże stan konta.

#608206  autor: Quetzal
 16 sty 2013, 13:18
Horacy pisze: więc jeśli chce się mieć taniej to i tak trzeba doładować za 30 i tak. ważność pakietu jest na miesiąc, także moim zdaniem wycofanie rocznej ważności w zamian z taki pakiet nie jest tak bardzo straszne dla użytkownika.
To oczywiscie Twoja opinia - gdybym ja chcial placic 30 zl miesiecznie to wykupilbym abonament.
Horacy pisze:Ale jakość rozmów o niebo lepsza niż w Play... Do tego można zainstalować aplikację od Heyah która pokaże stan konta.
Nie jestem wielbicielem Playa natomiast zupelnie nie rozumiem o co chodzi z ta jakoscia - czesto o tym czytam na forach, a prawie cala moja rodzina korzysta z Play i nikt jeszcze na jakosc nie narzekal.
Nie kazdy ma telefon z androidem i nie kazdy moze zainstalowac aplikacje Heyah.

#608210  autor: KC-KARLOS
 16 sty 2013, 14:04
Sensowne rozwiązania:
> MTV Mobile: zasilenie za 25 zł - nielimitowane SMSy na 30 dni + rok ważne konto
> PLAY: w taryfie PLAY NA KARTĘ ROK WAŻNOŚCI KONTA (najlepsza opcja) - można kupić za 10 zł nielimitowane SMSy na 30 dni.

Uwaga: w MTV Mobile przy stanie 0,00 zł SMSy nie będą działać!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#608225  autor: kamil4862
 16 sty 2013, 15:17
Horacy pisze:Ale jakość rozmów o niebo lepsza niż w Play...
Masz telefon w Play? Ja jakoś "gorszej jakości nie odczuwam, chociaż... Tak odczuwam, ale jak ktoś zadzwoni z Orange, w którym to jakość rozmów leży. Co do jakości między Play - T-Mobile, Play - Plus i oczywiście Play - Play nie powiem złego słowa.
Horacy pisze:Do tego można zainstalować aplikację od Heyah która pokaże stan konta.
A jeśli nie mamy dostępu do WiFi?

Obrazek

#608449  autor: Horacy
 18 sty 2013, 13:33
Mam telefon w Play oraz w Heyah, więc uwierz widzę (słyszę) te różnice, na PTC jadąc po Polsce czy to z Warszawy do Krakowa, Katowic, Zakopanego, Wrocławia jest ok ale karta Play skacze. Nawigacja się rozłącza, w połączeniach niema takiej czystości głosu co w PTC, do tego mam HTC Sensation które obsługuje głos w wyższej jakości (nie pamiętam jak to się nazywało a już nie chce mi się szukać) i czasami rozmowa przez PTC jest w takiej jakości jakby ten ktoś stał dosłownie obok mnie. W Play się z takim czymś nie spotkałem. Co do zasięgu Play, Sensacja ma zaflashowanego CM10 które NIE posiada czegoś takiego jak wybór sieci na stałe, więc nie mogę ustawić na "sztywno" Orange czy też Plusa. Play mam ze względu na internet 10 zł/1 gb i do tego moja małżonka ma w Play, ale większość znajomych/rodziny jest poza Play i dzwonie/piszę do nich z Heyah.

A co do aplikacji od Heyah, po WiFi nie pokazuje stanu konta musi być połączone przez sieć komórkową ale "nie zżera" transferu.

Uff chyba wytłumaczyłem moje bolączki co do Play.

#608453  autor: Precelos
 18 sty 2013, 13:47
Horacy pisze: do tego mam HTC Sensation które obsługuje głos w wyższej jakości (nie pamiętam jak to się nazywało a już nie chce mi się szukać) i czasami rozmowa przez PTC jest w takiej jakości jakby ten ktoś stał dosłownie obok mnie. W Play się z takim czymś nie spotkałem.
to hd voice
play tez to ma, ale w obu przypadkach obie strony musza miec kompatybilne z ta technlologia telefony

Obrazek

#609360  autor: Horacy
 23 sty 2013, 09:47
Precelos pisze: play tez to ma, ale w obu przypadkach obie strony musza miec kompatybilne z ta technlologia telefony
Być może i ma lecz na Play nie udało mi się ani razu z nikim poprzez HD Voice porozmawiać, a najczęściej wykonuje połączenia na telefony ARC S, S2, Note.

Natomiast Heyah w 7 na 10 przypadkach połączy się poprzez HD Voice z ww. telefonami.

#609363  autor: Precelos
 23 sty 2013, 10:12
Horacy pisze:Być może i ma lecz na Play nie udało mi się ani razu z nikim poprzez HD Voice porozmawiać, a najczęściej wykonuje połączenia na telefony ARC S, S2, Note.
oba telefony musza byc na zasiegu macierzystym, miejmy nadzieje ze w przyszlosci bedzie mozliwa rozmowa hd voice w roznych sieciach

Obrazek

#609408  autor: marcinj
 23 sty 2013, 13:35
HD Voice działa w Playu i to dobrze. Sprawdzone. Ale telefony muszą wspierać tę technologię i być z zasięgu sieci macierzystej jak ktoś wyżej napisał. Plus i Orange nie mają HD Voice to trochę dziwne byłoby żeby będąc w Play na ich zasięgu to działało. Przecież jak z t-mobile zadzwoni do plusa czy orange to też nie ma HD Voice. Poza tym moim zdaniem nie ma co podniecać się tym HD Voice. Tylu milionów Polaków nie ma możliwości skorzystania z tego bo są, np. w Orange czy w Plusie czy w sieciach wspierających HD Voice nie mają odpowiednich telefonów i jakoś żyją.

Co do Heyah/t-mobile to nie podoba mi się strasznie opłata 4 grosze. Wielu ludzi do tej pory nie wie dlaczego kasa ginie. A takie bezpłatne aplikacje to trzeba wiedzieć o nich, szukać, obsługiwać, przyuczać zwykłych ludzi.

Poza tym te darmowe smsów czy rozmowy po doładowaniu po sieci to trzeba mieć gdzie wykorzystywać mając sieć Heyah. Wszystko to działa tylko do sieci Heyah a nie T-mobile. Wielu ludzi mając Orange, Plus, tak-taka czy Playa ma na kim wykorzystywać bonusy oferowane przez sieć do komunikowania się po własnej sieci. A tak jak wezmę Heyah i z NIKIM nie porozmawiam za darmo bo nie znam nikogo co ma u nich numer. A jak wezmę play, orange, plusa czy t-mobile to znajdę więcej lub mniej osób z którymi mogę korzystać dobrodziejstw po własnej sieci. Ja ktoś ma znajomych w heyah to wiadomo lepiej jest dla niego heyah. Ale tak ogólnie to heyah to mała sieć, mająca tylko mixa i prepaida (bez abonamentów) to i mniejsze prawdopodobieństwo znalezienie osób mających tę sieć.