• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #608027  autor: Detee
 15 sty 2013, 20:01
Witam serdecznie, mam okazje wziąć kupić używaną Lumie 820 ale niestety pochodzącą z sieci Plus. Podczas włączania na ekranie ukazuje się logo plusa. Może ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy tylko na tym kończy się brandowanie tego telefonu, albo jak można powrócić do "czystego" windowsa

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi

#608161  autor: dario321
 16 sty 2013, 11:10
z doswiadczenia wiem,ze plus niezbyt mocno ingeruje w soft.prawdopodobnie beda tam tez predefiniowane ustawienia do wysylania/odbierania sms'ow.
czysty soft mozna wgrac ale to powoduje utrate gwarancji i w serwisie nokii moga ją anulowac,chociaz nie jest to pewne ze tak akurat zrobia :wink:

#608168  autor: bledos
 16 sty 2013, 11:32
W moich rękach gościła nie tak dawno 920 z Orange. Prócz loga powitalnego nie zauważyłem nic, co sugerowałoby pochodzenie tel od opa. Z tego co kojarzę, to WP nie może być jakoś mocno indywidualizowany dla operatora - choć mogę źle kojarzyć.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#608170  autor: prof.theodor
 16 sty 2013, 11:39
Najprawdopodobniej loga grafiki etc. to cała ingerencja operatora w telefon. Jedyna rzecz która może później wkurzać to aktualizacje, które w wersjach operatorskich wychodzą z opóźnieniem a w Orangutanie potrafią nie wychodzić wcale.

#608174  autor: bledos
 16 sty 2013, 11:42
Oj tak, moja n9 nie doczekała się aktualizacji do tej pory, a z 800 trzeba było się nieźle nagimnastykować, żeby zaktualizować nie czekając na opa (była z pomarańczy). Jak jest z Plusem - nie wiem, ale wersje operatorskie to zawsze poślizg :/

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#608179  autor: drcox
 16 sty 2013, 11:53
W Windows Phone operator na szczęście nie ma zbyt dużego pola manewru - ogranicza się to do: własnego ekranu startowego (nie zawsze), jakichś dzwonków, czy sygnału SMS, doinstalowania jakichś aplikacji (bardzo rzadko i można usunąć). A jak komuś to bardzo przeszkadza to może sobie ściągnąć Nokia Care Suite i wgrać soft niebrandowany, serwis ma to gdzieś.
Jak jest z Plusem - nie wiem, ale wersje operatorskie to zawsze poślizg :/
To, że nieudolne i dziadowskie Orange miało 2 miesiące poślizgu, to nie znaczy, że wszyscy mają :P Wersje operatorskie dostępne są przeważnie razem z aktualizacją, albo koło 2 tygodnie po (mówię o aktualizacji przez narzędzia Microsoftu, aktualizować przez Nokia Care Suite można jeszcze wcześniej). Wystarczy spojrzeć na aktualizację 7.8 - jeszcze oficjalnie jej nie udostępniono do Zune a na serwerach Nokii już są softy dla wszystkich polskich operatorów).

#609048  autor: bodalski
 21 sty 2013, 21:23
Witaj,
Ja kupilem Lumie 610 z Plusa. Z tego co widze to Plus dorzucil od siebie tylko logo, ktore pokazuje sie podczas wlaczania telefonu i jeden dzwonek. To wszystko. Zadnych aplikacji Plusa nie stwierdzilem. Tylko te 2 rzeczy. Logo i dzwonek.