Co prawda nie posiadam tego telefonu, ale analizowałem go w momencie wyboru nowego telefonu dla mnie, ze względu na obsługę standardu UMTS na obu kartach...
Ad. 1. Z tego co czytałem jest to ten sam telefon, tylko ma dodatkową funkcjonalność obsługi dwóch kart.
Ad. 2. Specyfikacja telefonu pozwala sądzić, że powinien on działać z Aero2, obsługuje częstotliwość 900MHz dla UMTS.
Z tego co pamiętam, to w każdym Androidzie, a sprawdzałem 2.x i 4.0.x jest możliwość udostępniania łącza, tak więc jak dla mnie powinno się dać to zrobić.
Ad. 3. I tutaj dochodzimy do sedna telefonów dual sim. Ten telefon, tak jak większość o ile nie wszystkie, które są na Androidzie są w standardzie dual standby, czyli obie karty działają jednocześnie tylko w trybie oczekiwania. Jak pojawia się nadawanie, czy to rozmowa, czy transmisja danych, to druga karta jest po prostu wyłączona.
Oczywiście mając kartę sim operatora i łącząc się z internetem przez nią, powinieneś mieć możliwość odbioru połączeń, ale w Aero2 nie masz przypisanego numeru telefonu.
piotros