• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 44 z 350
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 350
 #607089  autor: bąbel
 11 sty 2013, 09:47
witam,
wlasnie jestem po rozmowie z konsultantka sieci T-mobile, na poczatku tygodnia ustalilem warunki przedlzuenia umowy z telefonem HTC Desire X za 39 pln. z uwagi na brak telefonu w magazynie, czekalem n informacje do dzisiaj. I tu niespodzianka. Telefon juz jest w magazynie, ale oferuje sie go klientom, ktorym oferowano go za 39 pln, juz za 99 pln.
Jak mozna nazwac taka polityke sieci? mysle ze tylko jednym slowem ...

umowe przedluzylem na warunkach specjalnych w taryfie R60.

pytanie/prosba: czy ktos ma moze poprzedni cennik telefonow tmobile przed zmiana ? prosilbym o przeslanie. dzieki

i byloby na tyle, satysfakcja srednia.

pozdrawiam,

#607102  autor: sote
 11 sty 2013, 10:41
szybkie pytanko - czy niewykorzystane minuty przechodza na kolejny miesiac w tych abonamentach proponowanych przez SUK?

#607116  autor: musiek
 11 sty 2013, 11:52
to teraz czekamy na nowy cennik SUK
 #607121  autor: bdkacz
 11 sty 2013, 12:09
bąbel pisze:witam,
Telefon juz jest w magazynie, ale oferuje sie go klientom, ktorym oferowano go za 39 pln, juz za 99 pln.
Jak mozna nazwac taka polityke sieci?
Przecież każdy cennik ma termin ważności (lub "do wyczerpania zapasów") tak samo jak np gazetka z hipermarketu. Nie słyszałem,żeby ktoś się obraził na market tylko dlatego,że spóźnił się na jakąś ofertę i ludzie wcześniej wykupili,a potem towar podrożał :)

#607130  autor: arcticmonkey
 11 sty 2013, 12:34
dlaczego w T-Mobile topowe telefony w wysokich abonamentach są 2-3 razy droższe niż u innych operatorów??

SIII, czy Iphone 5 to przegięcie.. a najlepsze jest to, że IP 4S od 15 miesięcy kosztuje dokładnie tyle samo - paranoja !!!

powiem jedno - oni będą w szoku widząc ilu stałych klientów od nich ucieknie w najbliższym kwartale :)

#607133  autor: piogol0002
 11 sty 2013, 12:46
zygikuleczka pisze:
piogol0002 pisze: Szczerze, więcej dostaje nowy abonent.
Nie wiem jakim cudem. Skoro standardowe warunki przy przedłużeniu to właśnie oferta dla nowego abonenta. Jak już jęczeć to warto to robić z sensem.
No rzeczywiście. Porównałem ceny dwóch midendowych telefonów dla nowych i obecnych klientów. Abonament praktycznie taki sam.

zygikuleczka pisze:
piogol0002 pisze: Szczerze, więcej dostaje nowy abonent.
Nie wiem jakim cudem. Skoro standardowe warunki przy przedłużeniu to właśnie oferta dla nowego abonenta. Jak już jęczeć to warto to robić z sensem.
No dobrze, ale tam nie trafiają telefony uszkodzone, czy zepsute, tylko sprawne używane, kiedy klient odstąpił od umowy.

[center]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/center]
 #607141  autor: bąbel
 11 sty 2013, 13:21
bdkacz pisze:
bąbel pisze:witam,
Telefon juz jest w magazynie, ale oferuje sie go klientom, ktorym oferowano go za 39 pln, juz za 99 pln.
Jak mozna nazwac taka polityke sieci?
Przecież każdy cennik ma termin ważności (lub "do wyczerpania zapasów") tak samo jak np gazetka z hipermarketu. Nie słyszałem,żeby ktoś się obraził na market tylko dlatego,że spóźnił się na jakąś ofertę i ludzie wcześniej wykupili,a potem towar podrożał :)

Oczywiscie, kazdy cennik ma termin waznosci i to rozumiem, ale ja zdecydowalem sie na podpisanie umowy z cena telefonu 39. wszystko byloby w porzadku gdyby dzisiaj nastapil pierwszy kontakt w sprawie przedluzenia umowy i cennik juz bylby nowy. a w moim konkretnym przypadku to troche przegiecie tmobile'a.

#607142  autor: thonka
 11 sty 2013, 13:22
piogol0002, masz napisane na pierwszej stronie co mozesz dostac maksymalnie. jest to na 100% lepsza oferta niz to co dostaja nowi klienci.
arcticmonkey pisze:SIII, czy Iphone 5 to przegięcie.. a najlepsze jest to, że IP 4S od 15 miesięcy kosztuje dokładnie tyle samo - paranoja !!!
S3 na przedluzenie za 100zl (IMHO raczej nikt nie bierze tego telefonu z nizszym abonamentem) to koszt 1000zl.

biore pierwsza z brzegu oferte play z podobna oplata (pomijam to co jest w abonamencie) i kosztuje ... 1529zl z wielkim napisem WYPRZEDAZ.

orange za 89zl - 1409zl.

jak juz krytykowac to warto spojrzec w cenniki...
kosaczek pisze:http://www.t-mobile.pl/r/...nu_20111111.pdf

Jest i nowy cennik...
L9 stanial o 70zl przy R60,
L7 zrobili za 1zl, desire X podrozal o 60zl, ace 2 stanial o 100zl

innych zmian nie widze.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#607145  autor: sote
 11 sty 2013, 14:18
myslicie ze to juz ten nowy cennik, co to pisali niektorzy, ze wejdzie od lutego?

#607146  autor: piogol0002
 11 sty 2013, 14:22
...
Ostatnio zmieniony 11 sty 2013, 15:15 przez piogol0002, łącznie zmieniany 1 raz.

#607151  autor: Anthrax
 11 sty 2013, 15:07
bdkacz pisze:A tak całkiem OT to jaki jest sens pchania się w ofertę z abonamentem nie biorąc przy tym słuchawki ? to nie lepiej wówczas jakiś play fresh czy inny prepaid ?
A powodów jest mnóstwo:
1. Dotychczasowy telefon spełnia wymagania użytkownika.
2. Tą samą ilość minut z "telefonowym" abonamentem dostaje się o dużo taniej w ofercie bez słuchawki.
3. Krótsza umowa (nawet do 12 miesięcy).
4. W prepaidach nie ma darmowych minut i przypadkowa dłuższa rozmowa może "zeżreć" mnóstwo środków, wymuszając dodatkowe doładowania i generując zarazem dodatkowe koszty.
Kwestia odpowiedniego przeanalizowania ofert poszczególnych operatorów. Obecnie oferta t-mobile jest uboga i sucha. Dotyczy to zwłaszcza usług dodatkowych (których albo nie ma, a jak się jakieś znajdą to są drogie).

#607152  autor: piogol0002
 11 sty 2013, 15:10
thonka pisze:piogol0002, masz napisane na pierwszej stronie co mozesz dostac maksymalnie. jest to na 100% lepsza oferta niz to co dostaja nowi klienci.
Mi tak bardzo nie zależy na abonamencie, a raczej ilości minut, ponieważ sam nie korzystam bardzo dużo. 120 minut mi spokojnie wystarczy. Chodzi mi bardziej o tańszy telefon.

#607186  autor: tomczyn
 11 sty 2013, 17:09
Anthrax pisze:
bdkacz pisze:A tak całkiem OT to jaki jest sens pchania się w ofertę z abonamentem nie biorąc przy tym słuchawki ? to nie lepiej wówczas jakiś play fresh czy inny prepaid ?
A powodów jest mnóstwo:
1. Dotychczasowy telefon spełnia wymagania użytkownika.
2. Tą samą ilość minut z "telefonowym" abonamentem dostaje się o dużo taniej w ofercie bez słuchawki.
3. Krótsza umowa (nawet do 12 miesięcy).
4. W prepaidach nie ma darmowych minut i przypadkowa dłuższa rozmowa może "zeżreć" mnóstwo środków, wymuszając dodatkowe doładowania i generując zarazem dodatkowe koszty.
Kwestia odpowiedniego przeanalizowania ofert poszczególnych operatorów. Obecnie oferta t-mobile jest uboga i sucha. Dotyczy to zwłaszcza usług dodatkowych (których albo nie ma, a jak się jakieś znajdą to są drogie).
Powód 1 i 2 nie dotyczą porównania abonamentu bez telefonu z pre-paidem.
ad. 3 - w takim razie pre-paid lepszy, bo w ogóle nie ma umowy
ad. 4 - w pre-paidze nie ma darmowych minut, ale masz te pieniądze które załadowałeś i trzeba je jakoś wykorzystać - ja bym to nazwał darmowymi minutami

Cała argumentacja nie ma sensu. Naprawdę abonament bez telefonu to wydawanie pieniędzy w błoto. Zrobisz jak zechcesz, ale nie wmawiaj nikomu, że jest lepszy niż inne rozwiązania ;)

Koniec off-topu !

[ Dodano: 2013-01-11, 17:13 ]
sote pisze:myslicie ze to juz ten nowy cennik, co to pisali niektorzy, ze wejdzie od lutego?
To jest narazie nowy cennik telefonów. To o czym była mowa wcześniej to duża zmiana w cenach abonamentów i tym co za to będzie można dostać.

[ Dodano: 2013-01-11, 17:18 ]
piogol0002 pisze:
thonka pisze:piogol0002, masz napisane na pierwszej stronie co mozesz dostac maksymalnie. jest to na 100% lepsza oferta niz to co dostaja nowi klienci.
Mi tak bardzo nie zależy na abonamencie, a raczej ilości minut, ponieważ sam nie korzystam bardzo dużo. 120 minut mi spokojnie wystarczy. Chodzi mi bardziej o tańszy telefon.
Była o tym mowa zaledwie trzy strony wcześniej :
DiAbOlO napisał: Jak masz średnia rachunków dla tego numeru telefonu za ostatnich sześć miesięcy na poziomie dwustu złotych lub więcej, to wtedy możesz dostać takowy upust, jeśli nie, to możesz tylko pomarzyć.

Takowy upust - chodzi o 50% upustu na cenę telefonu.

#607191  autor: jowita
 11 sty 2013, 18:08
Dziś dzwoniła do mnie pani z T-Mobile i proponowała mi albo to co jest w ofercie online, albo, co ciekawe, 12 miesięcy bez telefonu za 89,90, 700 minut. Byłam półprzytomna, bo pani obudziła mnie ze snu ;( tak że nawet nie pamiętam wszystkich szczegółów. Po chwili słuchania jej rozbudziłam się i powiedziałam bardzo grzecznie, że mimo wszystko chcę telefon, ale 700 min. to za dużo i że chciałabym multimedialną R60. Pani sie trochę zdziwiła, że lubię internet. Rozstałyśmy się bardzo kulturalnie, pani obiecała dzwonić bliżej końca umowy, kiedy będzie mogła mi to zaproponować;)
Sama jestem ciekawa, co się zmieni pod koniec miesiąca, ale ponieważ nie zależy mi specjalnie na jakiejs olbrzymiej ilości minut, może raczej nie na to będę czekać. Z tego szoku wybudzenia zapomniałam zapytać, czy dużo jeszcze zostało Nokii 603...

(a była to ponoć kiedyś, w minionej epoce, jedna z dobrych metod perswazji wobec aresztowanych, takie nagłe wybudzanie ze snu i stawianie pytań...;)

#607196  autor: Anthrax
 11 sty 2013, 18:54
Do tomczyn:
- nie porównywałem oferty do pre-paida w pierwszych punktach tylko do abonamentu. W czwartym punkcie przelicz sobie ile miałbyś minut czy sms. Podziel kwotę doładowania przez stawkę za minutę, ciekawy jestem wyniku.
"Koniec off-topu" - nie ma sprawy. Tylko na marginesie, nikomu nic nie wmawiałem. Nie wiedziałem, że zwykłe przedstawienie argumentów podchodzi pod wmawianie :lol: Chyba że to "taki styl"...
Pozdrawiam na koniec off-topa!

Do jowita: 89,90 i 700minut? To raczej warunki z telefonem :) I na 24 miesiące.
Bez słuchawki - faktycznie jest na 12 miesięcy i w tej kwocie rozmowy są nielimitowane :) Do tego 250 MB pakietu masz bezpłatnie.
Kiedy kończy Ci się umowa?

#607247  autor: jowita
 11 sty 2013, 22:05
Anthrax pisze:....

Do jowita: 89,90 i 700minut? To raczej warunki z telefonem :) I na 24 miesiące.
Bez słuchawki - faktycznie jest na 12 miesięcy i w tej kwocie rozmowy są nielimitowane :) Do tego 250 MB pakietu masz bezpłatnie.
Kiedy kończy Ci się umowa?
W maju. Juz nie wiem, czy czegos nie pomylilam, bylam polprzytomna;) Czy 700 minut czy nieograniczone, dla mnie to w zasadzie wszystko jedno bo majac 440 minut i bedac w sieci rodzinnej rzadko przekraczam limit, i doplacam do abonamentu raczej w przypadku rozmow z kolezanka ktora ma telefon w Play lub .. gdy dzwonie do konsultanta T-Mobile.
Na szczescie bywam na tym forum i jestem w miare jakos zorientowana w ofertach. Zalogowalam sie potem do iBoa ale nie bylo zadnej oferty bez telefonu. Moja obecna sluchawka jest dla mnie dobra, ale czasem dzieja sie z nia dziwne rzeczy i nie wiem czy wytrzyma rok (a gwarancja wlasnie sie skonczyla).

#607261  autor: SACZI
 11 sty 2013, 22:25
jowita pisze:Dziś dzwoniła do mnie pani z T-Mobile i proponowała mi albo to co jest w ofercie online, albo, co ciekawe, 12 miesięcy bez telefonu za 89,90, 700 minut. Byłam półprzytomna, bo pani obudziła mnie ze snu ;( tak że nawet nie pamiętam wszystkich szczegółów. Po chwili słuchania jej rozbudziłam się i powiedziałam bardzo grzecznie, że mimo wszystko chcę telefon, ale 700 min. to za dużo i że chciałabym multimedialną R60. Pani sie trochę zdziwiła, że lubię internet. Rozstałyśmy się bardzo kulturalnie, pani obiecała dzwonić bliżej końca umowy, kiedy będzie mogła mi to zaproponować;)
Sama jestem ciekawa, co się zmieni pod koniec miesiąca, ale ponieważ nie zależy mi specjalnie na jakiejs olbrzymiej ilości minut, może raczej nie na to będę czekać. Z tego szoku wybudzenia zapomniałam zapytać, czy dużo jeszcze zostało Nokii 603...

(a była to ponoć kiedyś, w minionej epoce, jedna z dobrych metod perswazji wobec aresztowanych, takie nagłe wybudzanie ze snu i stawianie pytań...;)
Jakieś chyba dziwne podchody robią w TM.
W tym tygodniu zostałem "zaszczycony" telefonem z iBOA ze specjalnie dla mnie przygotowaną ofertą - "120 minut do + O i T za jedyne 15 PLN".
Po odmowie, uprzejma Pani kazała mi udzielić odpowiedzi na oświadczenie o przetwarzaniu danych osobowych i przesyłaniu oferty handlowej drogą elektroniczną.
Że akurat byłem w pracy, lekko się zirytowałem i cytując klasyka, "opierXXXliłem ją jak burą sukę" (1:20 z podlinkowanego filmu):
http://www.youtube.com/watch?v=lVLmyFsA-NY

Jowita, a co sądzisz o ofercie Plusa?
SGS II w abo 80PLN + 10PLN/600MB kosztuje 150 PLN.
900 minut i no limit w Plus.
Ja na tą sieć patrzę łaskawym okiem, bo nie mieszkam w wielkiej aglomeracji miejskiej i jednak czasem brak zasięgu T (od grudnia jednak jest bardzo duża poprawa - mam w pełni stabilne 3G), co w + się nie zdarza (mam służbowy w tej sieci).
Z drugiej strony w T trzymają mnie minuty do EU rozliczane z pakietu "darmowego"
w grudniu przegadałem z nr w EU prawie 600 minut - 600*~1,5=900PLN za cenę 60PLN.
Biznes chyba dobry?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2013, 22:36 przez SACZI, łącznie zmieniany 1 raz.

#607264  autor: zygikuleczka
 11 sty 2013, 22:35
SACZI pisze:, "opierXXXliłem ją jak burą sukę"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A co do oferty. Oni muszą to tak stopniować.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
  • Strona 44 z 350
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 350
  • 1
  • 42