• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#60481  autor: D@rio
 12 mar 2006, 19:46
Btk_Tomas pisze:U mnie padaczka całkowita. Nie mige sie zalogować. Nie znam kodu USSD do aktywacji.
Zresztą kody chyba działeją tylko po uaktywnieniu karty, czyli po pierwszym połączeniu.
Niemożliwe. Przecież normalnie wpisujesz numer telefonu np. 886 xxx xxx i do tego ostatnie 4 cyfry kodu PUK jako HeyahKOD i logujesz się i powinno śmigać.

#60483  autor: Btk_Tomas
 12 mar 2006, 19:50
No właśnie wiem,ale jakoś nie śmiga. :? :? :? :? :? :? :? :? :?

#60486  autor: D@rio
 12 mar 2006, 19:57
Btk_Tomas pisze:No właśnie wiem,ale jakoś nie śmiga. :? :? :? :? :? :? :? :? :?
No to kurcze nie wiem. Bardzo dziwne zjawisko. Może zadzwń do BOU :D ;) (oczywiście żartuję :D )

#60572  autor: bkawa
 13 mar 2006, 10:54
dla tych co maja problemy z uruchomieniem tej lapki http://bez-kabli.pl/ftopic1644.html
tylko szybko bo prawdopodobnie temat zniknie

[ Dodano: 2006-03-13, 11:58 ]
i wlasnie korzystam z tej opcyji :-D

#60574  autor: Pawrzes
 13 mar 2006, 12:30
Oj, coś redaktorowi telefon.gsm zmiejszyła się kwota na koncie...
UPDATE !

Z ostatnich obserwacji wynika, że wyżej opisana metoda już nie działa. Stan konta zmniejszył się z 4 zł do 0,68 zł :) Drugi screen przedstawia aktualny stan rzeczy na "testowym" starterze.
Korzystajcie do woli z "HeyahSIMGratisDaty" póki jeszcze się da :wink:

Pozdrawiam

#60578  autor: kulboj
 13 mar 2006, 13:50
Nic nie może przecież wiecznie trwać,a tym bardziej jak jest za free ;-)

#60600  autor: D@rio
 13 mar 2006, 16:28
Btk_Thomas:
faktycznie, coś nie lata. Zadzwoń do BOU Heyah'y i powiedz im co jest granę. Zobaczymy co zrobią. W sumie teraz nie masz wyjścia bo Nasza pomoc tutaj się już niestety kończy. Ewentualnie masz drugie wyjście, kupić nowy starter ;)

Swoją drogą, zaraz sprawdzę czy stan konta mi ubył czy nie i czy dalej się da śmigać po "Heyah SIMDATA Free" :D ;)

#60602  autor: bkawa
 13 mar 2006, 16:43
u mnie juz jest 21,76 pod kreska ciekawe czy to koniec?? :?

#60665  autor: Irek
 13 mar 2006, 21:19
bkawa pisze:u mnie juz jest 21,76 pod kreska ciekawe czy to koniec?? :?
Jak na minusie?

"And one more thing..."

#60693  autor: jahu
 13 mar 2006, 22:32
Widze ze ludzie jak nie robia za friko to jada na debet - nei pierwsza osoba ktora tak leci -c iekaw tylko keidy karte zablokuja.

I pytanie z innej beczki troche - jak to jest heyah i aktywacja nowej karty SIM - z jaka chwila ona jest aktywowana? Da sie zrobic tak ze np dzwonic na karte a nie wykonywac z niej sms, polaczen i dalej pozostanie jakby nie aktywowana - tj nie trzeba doladowywac itp?
Ewentualnie wg jakich zasad jest to uznawane (jakis zapis regulaminowy?) - i gdzie cos pisze o okresach waznosci (wychodzace przychodzace itp)?

#60704  autor: Btk_Tomas
 13 mar 2006, 23:31
D@rio pisze:Btk_Thomas:
faktycznie, coś nie lata. Zadzwoń do BOU Heyah'y i powiedz im co jest granę. Zobaczymy co zrobią. W sumie teraz nie masz wyjścia bo Nasza pomoc tutaj się już niestety kończy. Ewentualnie masz drugie wyjście, kupić nowy starter ;)

Swoją drogą, zaraz sprawdzę czy stan konta mi ubył czy nie i czy dalej się da śmigać po "Heyah SIMDATA Free" :D ;)
Napisałem meila i o dziwo w miare szybko konsultantka mi odpisała. Prosiła o podanie numeru karty sim,odpisałem i czekam.

[ Dodano: 2006-03-13 23:34 ]
jahu pisze:Widze ze ludzie jak nie robia za friko to jada na debet - nei pierwsza osoba ktora tak leci -c iekaw tylko keidy karte zablokuja.

I pytanie z innej beczki troche - jak to jest heyah i aktywacja nowej karty SIM - z jaka chwila ona jest aktywowana? Da sie zrobic tak ze np dzwonic na karte a nie wykonywac z niej sms, polaczen i dalej pozostanie jakby nie aktywowana - tj nie trzeba doladowywac itp?
Ewentualnie wg jakich zasad jest to uznawane (jakis zapis regulaminowy?) - i gdzie cos pisze o okresach waznosci (wychodzace przychodzace itp)?
Przeczytaj wcześniejsze posty w tym temacie,tam jest opisane.
Można spokojnie dzwonić na nie aktywowaną karte, karta atywuje sie wtedy gdy wykonasz z niej pierwsze połączenie lub wyślesz smsa.

#60707  autor: jahu
 13 mar 2006, 23:47
Btk_Tomas pisze:Przeczytaj wcześniejsze posty w tym temacie,tam jest opisane.
Można spokojnie dzwonić na nie aktywowaną karte, karta atywuje sie wtedy gdy wykonasz z niej pierwsze połączenie lub wyślesz smsa.
Wczesniejsze wypowiedzi w watku:
Otóż systemy PTC są tak skonstruowane iż za aktywną kartę uważa się moment wykonania (zarejestrowania) pierwszego połączenia komutowanego (dial-up). I datę, godzinę wykonania tego pierwszego połączenia uważa się za datę aktywacji karty.
No to wyczytalem i jeszcze przyklad ze Pawrzes tak bodajze dzwonil na nie aktywowana karte siostry.

Czyli rozumiem ze w systemie dopiero inicjowane polaczenie komutowane z danego numeru (lub wsylany sms) jest rejestrowane jako to "aktywacyjne" a jak sie do tego maja zapisy regulaminowe itp (dot np swiadczenia uslugi?) Jest to jakos doprecyzowane?
A jak juz karta aktywna to ile czasu jest na wychodzace przychodzace? Jak szybko blokuja np przychdzace na takiej karcie nie doladowywanej itp?[/quote]

#60709  autor: D@rio
 14 mar 2006, 00:03
jahu pisze:
Btk_Tomas pisze:Przeczytaj wcześniejsze posty w tym temacie,tam jest opisane.
Wczesniejsze wypowiedzi w watku:
Otóż systemy PTC są tak skonstruowane iż za aktywną kartę uważa się moment wykonania (zarejestrowania) pierwszego połączenia komutowanego (dial-up). I datę, godzinę wykonania tego pierwszego połączenia uważa się za datę aktywacji karty.
No to wyczytalem i jeszcze przyklad ze Pawrzes tak bodajze dzwonil na nie aktywowana karte siostry.

Czyli rozumiem ze w systemie dopiero inicjowane polaczenie komutowane z danego numeru (lub wsylany sms) jest rejestrowane jako to "aktywacyjne" a jak sie do tego maja zapisy regulaminowe itp (dot np swiadczenia uslugi?) Jest to jakos doprecyzowane?
A jak juz karta aktywna to ile czasu jest na wychodzace przychodzace? Jak szybko blokuja np przychdzace na takiej karcie nie doladowywanej itp?
[/quote]

Zeby wyslac SMSa trzeba najpierw wykonac pierwsze polaczenie. Jesli tego nie zrobisz to nie uda Ci sie wyslanie SMSa.
Natomiast zapisy regulaminowe nie precyzuja az tak dokladnie sposobu aktywacji. Poprostu, pisze iz trzeba wykonac pierwsze polaczenie i tyle ;)
A jak jest karta aktywna to czas polaczen wych./przych sprawdzasz kodem *108# lub *101# - odpowiednio dla danej oferty uslugowej. Polaczenia wychodzace sa blokowane zgodnie z data ktora podaje system przy aktywnej karcie.

#60712  autor: jahu
 14 mar 2006, 01:02
czyli co - wkladam karte SIM ze startera za 5 zeta i mam pagera - nigdy nie straci waznosci karta - bo nie aktywowana (tylko odbieranie rozmow sms) ?

A standardowo nie wiecie ile karta ma waznosci od aktywacji na przych/wych ?

#60713  autor: D@rio
 14 mar 2006, 01:50
jahu pisze:czyli co - wkladam karte SIM ze startera za 5 zeta i mam pagera - nigdy nie straci waznosci karta - bo nie aktywowana (tylko odbieranie rozmow sms) ?

A standardowo nie wiecie ile karta ma waznosci od aktywacji na przych/wych ?
Dokladnie tak. Poprostu chodzi o to abys nieaktywowal karty tj. nie wykonal pierwszego polaczenia. Natomiast waznosc konta przy karcie wstepnie aktywowanej w moim przypadku wynosi 01.01.2030 ;) ...a wiec spokojnie mozna pokorzystac, hehe. Mozesz odbierac rozmowy, SMSy i korzystac z internetu za free ;)
NOBLA TEMU CO TO ODKRYŁ :D ;) (toż to nadzieja na internet na wsiach i szkołach wiejskich za grosze, hehe :D )

P.S
Ja teraz wlasnie siedze na Heyah EDGE ;) ale cos im ten system bilignowy nalicza jak chce te uslugi za GPRS. Ja juz dzis pobralem 10MB danych + jakies 20MB z wczoraj a stan konta mam + 1.85 PLN hehehe :D ;) oby tak dalej...

#60740  autor: Kaczy
 14 mar 2006, 12:48
No i koniec internetu za darmo.

Naprawili błąd...

A było tak pięknie... przez chwilę... :smt005 :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#60745  autor: D@rio
 14 mar 2006, 13:28
Ja się zastanawiam co Oni zrobili. Dla mnie to tak jakby całe Heyah odcieli od GPRSu. Dlaczego? Ponieważ komunikat w komputerze to "Brak odpowiedzi". Ale mniejsza z tym, uczepie się telefonu bo to ważniejsze. Telefon wyświetla mi komunikat "Uslugi GPRS w sieci niedostepne". I co w zwiazku z tym? Otoz dlatego wyciagam taki wniosek bo gdyby tylko deaktywowali GPRS to mialbym komunikat "Najpierw zaabonuj GPRS". A te dwa komunikaty calkiem o czym innym swiadcza...
...bardzo ciekawa historia swoja droga...

#60748  autor: jahu
 14 mar 2006, 13:39
Heh - spoznilem sie na "promocje" ;-) Wkoncu kupilem starter wszedlem wlasnie na strone samoobslugi i faktycznie:
Kod: Zaznacz cały
Dane finansowe	

Bieżący stan konta: 	4 	zł z VAT	
ważność konta na połączenia wychodzące 01-01-2030
Tyle ze juz sprawa wyglada na nieaktualna - ale co tam.

Ciekawe czy sobie tak mozna wszystko wlaczac i wylaczac tam (uslugi: SMS
Poczta Głosowa, Identyfikacja numeru, Heyah! ToJa, Roaming, MMS czy heyahkodu) - konto dalej nie aktywne?

A jak klepie *108# to wyskakuje ze "Nie wykonano" czyli chbya faktycznie dla nich dalej karta nieaktywna - to jakies ich przeoczenie woogle z ta aktywacja bo wyglada na to ze dotyczy wszystkeigo nie tylko gprs?

I probowalem uzyc tego magicznego konfiguratora ze strony Heyah zeby przeslalo ustawienia smsem i nie wiem co przyslalo (komunikat sie pojawil ze wszystko zapisane) tylko ze nic sie w ustawieniach nie zmienilo zadnego nwoego profilu itp :>
Cos spartolilem czy potrzeba tak czy tak z palca wszystko wklepac? Wszystko na S55

Aha - heyah potwierdzilo dziure:
Do wczoraj można było korzystać z niemal darmowej bezprzewodowej transmisji danych w sieci komórkowej Heyah.

Było to możliwe przez błąd w systemie billingowym Polskiej Telefonii Cyfrowej, która jest operatorem sieci Heyah. Błąd wykryli użytkownicy komórek, a opisał go serwis media2.pl. Klient, kupując kartę SIM (najtańsza kosztuje 5 zł), mógł bez dodatkowych kosztów korzystać z bezprzewodowego dostępu do Internetu zarówno w technologii GPRS, jak i EDGE. Po kupieniu startera wystarczyło aktywować przez internetowe biuro obsługi klienta połączenia GPRS, a następnie włożyć nową kartę SIM do telefonu i rozpocząć korzystaniez Internetu. Naliczanie opłat za Internet zaczynało się dopiero po pierwszej rozmowie telefonicznej. - Oferta darmowego Internetu w Heyah już się skończyła - mówiła "Rz" wczoraj po południu Agata Borowska, rzecznik Heyah.

Przed kilku laty, tuż po wprowadzeniu przez PTC transmisji danych w usłudze Tak Tak, także można było przez jakiś czas nie płacić za przesłane dane. Powodem był błąd w oprogramowaniu zarządzającym dostępem do Internetu.

#60751  autor: D@rio
 14 mar 2006, 13:44
Jeśli o mnie chodzi to teraz mój stan konta: - 40.07 PLN :D

Natomiast, skoro masz nowy starter to sprawdź czy to działa. Bo my tutaj się już "zadebetowaliśmy" ;)

Natomiast tymi usługami można dowolnie manipulować. Dodam, tylko iż jeśli wpisujesz kod *108# to powinieneś mieć komunikat "używanie krótkich kodów możliwe po wykonaniu pierwszego połączenia" ;) ..ja tak miałem.

Przy S55 powinienes zaaktywować tylko profil (może wyszukaj go ręcznie) i powinno chodzić...

#60753  autor: jahu
 14 mar 2006, 13:49
Dario 040 an "nie aktywowanej karcie" ? nielzy lolek - to cie podumowali w stecz? :>

kod *108# to powinieneś mieć komunikat "używanie krótkich kodów możliwe po wykonaniu pierwszego połączenia" no widocznie u mnei wyswietla iny komunikat ale wyglada ze to to samo.

odnsonei profili - no wlasnie mialem flasha ze "zapisano ustawienia" wlaze w profile - w s55 jest osobno profil mms,wap i osobno java,mail i w obu jak bylo tak jest czyli wczesniejsze profile - stad te glupie pytania.