• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #606625  autor: ~raq
 08 sty 2013, 22:49
Witam.

Zastanawiam się nad przeniesieniem 3 numerów na abonament z T-Mobile do jakiejś innej sieci.

Powody :
- dwie umowy skończyły się w lipcu, jedna w grudniu i nie dostałem żadnej nowej oferty
- pierwszą umowę mam od 97r. i zawsze przy podpisywaniu przedłużenia warunki były gorsze niż przy nowej umowie ;/
- ostatnim czasem częste problemy z zasięgiem, i nie jest to wina telefonów

Jakie sieci mnie interesują :
- Play - mam tam jeden abonament, brat ma dwa i jestem zadowolony z ofert, nie licząc cen telefonów przy podpisywaniu nowej/kontynuacji umowy
- Plus - zauważyłem, że ostatnim czasem mają dobre ceny telefonów

Nie interesuje mnie natomiast Orange, za dużo znajomych się na nich przejechało.

Abonamenty jakie posiadam w T-Mobile to 80zł + 45zł + 25zł (dodatkowo mam jeszcze telefon stacjonarny, lecz umowa jest do grudnia 2013), niestety teraz nie jestem w stanie podać nazw taryf.

Dwie karty są na firmę + jedna na osobę prywatną, kiedyś wszystkie były na firmę, lecz przenosząc numer stacjonarny jeden musiałem przenieść na osobę prywatną.

Wszystkie numery chcę przenieść na firmę, dodatkowo w lipcu przeniosę także umowę z Play na firmę.

Za wszystkie trzy abonamenty chcę się zamknąć w sumie około 200zł, zależy mi także na w miarę ciekawych telefonach. Dwie taryfy nie muszą posiadać pakietu danych.

Napiszcie co polecacie i u którego z operatorów :)

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

#606772  autor: Precelos
 09 sty 2013, 16:29
napisz ile minut ci trzeba na danych numerach
ja osobisie wolabym umowe tylko sim na 12 plus aparat z wolnej sprzedazy

jak maja byc bez nata to
http://dlafirm.play.pl/pl/oferta/przejd ... -telefonu/

z netem 1 gb
http://dlafirm.play.pl/pl/oferta/przejd ... -telefonu/

niestety przy niskich abonamentach ceny telefonow sa dosc duze

Obrazek

#606797  autor: thonka
 09 sty 2013, 18:12
~raq, polecam poczytac co mozesz dostac w TM na przedluzenie.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=63176

w taryfach prywatnych (firmy tez moga je brac)

za 25zl masz 180 minut i 250MB, tipo 170zl, SGS mini 2 200/250zl.

za 45zl masz 340 minut i 250MB, xperia miro za 130zl, lumia 610 za 1/49zl, xperia tipo 1zl, zte grand x in 190zl

za 59zl gdzie jest 600 minut i 250MB, LG L7 za 1/100zl, Desire X za 39/139zl, HTC 8S 260zl, LG L9 270zl.

za 75zl mozesz dostac 850 minut, 250MB. xperia p 200zl, lg l9 1zl, HTC 8S 60zl

do abonamentow za 59 i 75zl mozesz dokupic za 2zl darmowe polaczenia w sieci oraz za dodatkowe 2zl nielimitowene smsy do wszystkich sieci.

do abonamentow za 25zl i za 45zl mozesz dokupic za 2zl 2os. siec rodzinna i za kolejne 2zl nielimitowane smsy w sieci.

wszystkie ceny brutto, jezeli ceny telefonow sa lamane to pierwsza cena obowiazuje z dostawa do domu, a druga jest w salonie. we wszystkich tych taryfach po przekroczeniu 250MB wlacza sie dodatkowy pakiet 750MB za 10zl. po wykorzystaniu dodatkowego pakietu predkosc transmisji spada.

jest jeszcze ew. za 99zl abonament bez limitu minut do wszystkich sieci komorkowych w Polsce, a stacjonarne kosztuja dodatkowo 2zl. xperia S to wtedy 300/400zl, xperia P 50zl, a SGS advanced 100zl, lumia 820 500zl, iphone 4 8GB tez 500zl.

IMHO jezeli chcesz sie zamknac w 200zl to abonament za 99 (+2zl za stacjonarne) + 59 + 45 jest tylko troche na wyrost, bo razem daje 205zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#607068  autor: ~raq
 10 sty 2013, 23:53
Sory, że jeszcze nie dopiero teraz odpisuję, ale brak czasu na wszystko.

Jutro sprawdzę sobie gdzie i ile mam minut, i ile jest średnio wykorzystywane.

Taryfy bez telefonów raczej odpadają, ale zobaczę co ciekawego mogę otrzymać.

Kolego thonka, może faktycznie powinienem zainteresować się ofertą TM, jutro zgłoszę chęć przedłużenia, zobaczymy co wymyślą :)

#607143  autor: thonka
 11 sty 2013, 13:29
~raq pisze:jutro zgłoszę chęć przedłużenia, zobaczymy co wymyślą :)
pamietaj tylko, ze pierwsza linia BOA nie prezentuje tej najbardziej korzystnej oferty ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#607153  autor: slawekt
 11 sty 2013, 15:12
~raq pisze:Kolego thonka, może faktycznie powinienem zainteresować się ofertą TM, jutro zgłoszę chęć przedłużenia, zobaczymy co wymyślą
Wymyślą dokładnie to, co Ci napisał powyżej thonka ;-) Tylko jak połączysz się z BOK, od razu poproś o połączenie z SUK (Sekcja Utrzymania Klienta). Bo na rozmowę z konsultantami z "pierwszej linii" po prostu szkoda czasu. Ja przedłużyłem umowę w SUK T-Mobile (mając wiedzę co mogę uzyskać z tego forum) i poszło bez problemów.

#607526  autor: ~raq
 13 sty 2013, 14:30
Taryfy które obecnie posiadam to :
- Nowa Era 40, abonament ~41zł, 70 minut (śmiech), co miesiąc przekroczenie o około 10/15zł
- Rodzina 20, abonament ~21zł, 40 minut, co miesiąc przekroczone o minimum 20zł, do póki ten abonament był podpięty pod firmę, to abonament też w okolicach 20zł ale minut było 2 razy tyle
- Nowy Pakiet Biznes 70, abonament ~86zł, 170 minut, abonament przekraczany o max 15zł za sms-y specjalne

W piątek postanowiłem całkowicie zrezygnować z TM, prawie przez dwa dni problemy z zasięgiem, jak tylko złapał sieć przychodziło multum sms-ów o nieodebranych połączeniach, niestety wielu znajomych miało to samo w okolicy. Standardowo problem nie znany. Kilkanaście wkurzonych osób, bo cały dzień nie mogły się skontaktować w różnych sprawach. Ten sam problem pojawia się co kilka miesięcy.