• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #606961  autor: gaskabalbinka
 10 sty 2013, 13:30
Mam tablet z andkiem 4.0 na pokładzie. Podpiąłem go pod swoje wifi i wszystko działało jak powinno. Po kilku godzinach symbol połączenia wifi zmienił się na szary (standardowo jest niebieski), połączenie jest aktywne ale nie działa część aplikacji (nie działa google play ale działają przeglądarki, youtube pokazuje błąd połączenia ale wyświetla filmy czyli działa). Dzieje się tak z każdą siecią wifi, do której się podłączę. Za pierwszym razem pomógł reset do ustawień fabrycznych, a teraz po około tygodniu stało się to znowu ale nie uśmiecha mi się znowu czyścić wszystkich aplikacji.

Jakieś pomysły co z tym zrobić?

#606979  autor: wook
 10 sty 2013, 15:38
a jaki tablet? Mi jak czasem coś tak zawiśnie to robie restart tabletu (a jak nie chce robić restartu to włączam tryb samolotowy następnie go wyłanczam i działa).

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#606982  autor: iperyt
 10 sty 2013, 16:00
U mnie Xperia U po aktualizacji do androida 4.0 nawiązywała połączenie z routerem ale kiedy zaczynał się transfer to trwał tylko chwilkę by potem zawisnąć....blokowany był cały router tak że inne urządzenia niby były połączone ale bez możliwości transferu.
W tym przypadku okazało się że sprzęt nie trawił standardu wifi n i po przełączeniu w routerze na b/g wszystko działa dobrze.