• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #606725  autor: lukas87
 09 sty 2013, 14:01
Witam,
Koledzy podpowiedzcie mi jak to jest z tym rokiem ważności konta w playu, bo ja już się tak zakręciłem, że nic nie rozumiem...
Czy chodzi o to, że jak mam ten starter rok ważności to, nawet jeśli się doładuję za 5 zł to moje konto jest aktywne przez rok, tzn. że mogę dzwonić za te 5zł przez rok?
...czy raczej chodzi o to, że mój numer jest ważny przez rok, innymi słowy czy nie ma to żadnego znaczenia jeśli doładuje się za 5zł bo tak czy siak mogę je zużyć tylko przez 5 dni i koniec? Tak?
Z góry piękne dzięki za podpowiedzi. Hej! :wink:

#606730  autor: Maniek99
 09 sty 2013, 14:11
Żeby mieć rok ważności poł. wychodzących musisz doładować konto za minimum 5zł.
A z kasy możesz korzystać dotąd, dokąd masz ważne wychodzące.

#606732  autor: Precelos
 09 sty 2013, 14:15
masz starter play rwk aktywujesz go przykladowo 9 stycznia 2013 i tego samego dnia jak doladujesz za np 5 zl to polaczenai wychodzace (nie musisz doladowywac konta) masz wazne do 8 stycznia 2014 roku

Obrazek

#606733  autor: arek.85
 09 sty 2013, 14:29
ale dziwna jest ta taryfa Rok ważności konta jak się ją wybierze to na play 24 piszę "play fresh 5"

#606737  autor: Andrzej24
 09 sty 2013, 14:46
arek.85 pisze:ale dziwna jest ta taryfa Rok ważności konta jak się ją wybierze to na play 24 piszę "play fresh 5"
tym się nie przejmuj. Tak się nazywa bo taki kupiłeś (czyli za piątkę a były jeszcze za 9 zł i chyba za 19 ale nie pamiętam) a ty masz podstawowy profil więc taka nazwa. Ważne jaki masz termin ważności konta po doładowaniu i wybraniu w telefonie kodu *101# i słuchawkę połącz. A jeśli chodzi o twoje pytanie to jeśli masz rok ważności konta to znaczy, że jeśli konto doładujesz za 5 zł to masz rok czasu aby te pieniądze wykorzystać i rok na połączenia wychodzące. Każde ponowne doładowanie przedłuża ci o rok ważność pieniędzy i rozmowy od dnia ostatniego doładowania.

#606744  autor: lukas87
 09 sty 2013, 15:18
:shock: słuchajcie czyli to jest niezła oferta dla kogoś kto mało dzwoni, no nie?...i chyba bardziej opłacalna niż co 15 dniowe doładowania...dobrze myślę??

Krótko mówiąc RWK Play dotyczy:
- nie ważne jaka suma doładowania...ważne, że konto aktywne (wysyłanie sms, dzwonienie) przez cały rok od momentu doładowania w RWK.

A co kiedy wykorzystam np. te 5zł? Normalnie dokupię doładowanie do RWK czy jak??

#606746  autor: Maniek99
 09 sty 2013, 15:24
@lukas87
Tak, wystarczy doładować.
Aktualnie u wszystkich opów masz oferty z roczną ważnością.
Ale jak RWK robi na tobie wrażenie, to zainteresuj się Virgin ;)
Ostatnio zmieniony 09 sty 2013, 15:26 przez Maniek99, łącznie zmieniany 1 raz.

#606747  autor: margeo
 09 sty 2013, 15:25
Mając Play Na Kartę Rok Ważności Konta, stary Play Fresh, Fresh z gratisami za doładowanie (All Inclusive Rozmowy, SMS) po każdym doładowaniu od 5zł (mniej nie doładujesz) konto przedłuża Ci się o rok. Kasę możesz wygadać w godzinę, możesz w rok... :)
A doładowujesz to normalnym doładowaniem PLAY. Nie ma żadnych specjalnych zdrapek dla rocznej ważności konta :)

POZDRAWIAM!

#606748  autor: Andrzej24
 09 sty 2013, 15:29
lukas87 pisze::shock: słuchajcie czyli to jest niezła oferta dla kogoś kto mało dzwoni, no nie?...i chyba bardziej opłacalna niż co 15 dniowe doładowania...dobrze myślę??

A co kiedy wykorzystam np. te 5zł? Normalnie dokupię doładowanie do RWK czy jak??
Dzieje się tak. Wydzwonisz 5 zł to nie możesz dzwonić lecz tylko odbierać. Ciekawostką jest fakt, że na odbiór nie jest rok lecz coś ok. 400 dni czyli chyba rok i 100 dni od ostatniego doładowania.. Pewności nie mam lecz na pewno jest więcej na odbiór niż dzwonienie.
Odpowiadając na Twoje pytanie. Jeśli ponownie doładujesz konto to wszystkie terminy połączeń wychodzących i przychodzących oraz ważność pieniędzy zaczyna liczyć się od nowa czyli od momentu twojego doładowania i ważne są rok. Czyli oferta super dla mało dzwoniących. Utrzymanie numeru to 5 zł na rok

#606762  autor: maciejnet
 09 sty 2013, 15:55
W tej ofercie każde doładowanie przedłuża ważność o 365 dni.
Ważność konta
Wartość doładowania || Ważność połączeń wychodzących || Ważność połączeń przychodzących
5-300 zł || 365 dni || 455 dni

Netia FTTH 2 Gbit/s

#606789  autor: DanielR
 09 sty 2013, 17:39
Maniek99 pisze:Ale jak RWK robi na tobie wrażenie, to zainteresuj się Virgin ;)
Zgadza się.
lukas87, masz to samo (w kwestii ważności konta) + dodatkowo w cenniku 19 gr (zamiast 29 gr, tak jak w Play) + do tego 50% od każdego doładowania. Czyli ładujesz np. za 5 zł, a dostajesz 5 zł + 2,50 zł, tym samym efektywna cena minuty, to 13 gr, SMS-a 8 gr. Wszystko to na usługi podstawowe: rozmowy, SMS-y, MMS-y, rozmowy międzynarodowe, do wykorzystania przez rok od doładowania. I jeszcze dostajesz dwa miesiące na odbieranie połączeń (gdybyś czasem nie zdołał doładować się minimum za 5 zł przez ten rok). :wink:

Link do oferty sieci Virgin Mobile http://virginmobile.pl/pl/oferta/

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#606793  autor: lukas87
 09 sty 2013, 17:51
:occasion5: Koledzy dziękuję pięknie za szczegółowe podpowiedzi...nie ma co, każdy z Was musi dostać po plusie za chęć pomocy i merytoryczną dyskusję :wink:

Mam jeszcze pytanko odnośnie Virgin. Czy ta opcja ma jakąś swoją nazwę tak jak w playu RWK? Ile może kosztować starter właśnie do tej opcji z rokiem ważności tyle, że z Virgin?

Koledzy przepraszam za być może błahe i durne pytania, ale lepiej zasięgnąć odrobinę wiedzy od Ludzi, którzy się na tym znają...o widzicie, na stronie Play niby wszystko opisane a i tak, niektórzy nie ogarniają (np. ja :wink: )

#606796  autor: DanielR
 09 sty 2013, 18:07
lukas87 pisze:Ile może kosztować starter właśnie do tej opcji z rokiem ważności tyle, że z Virgin?
Jest jedna nazwa/taryfa - Virgin Mobile. Starter też jest jeden - krwisto czerwony. :-D Koszt to 8 zł. Doładowania powinieneś znaleźć praktycznie wszędzie tam, gdzie można dostać doładowania pozostałych sieci (mam tu na myśli wydruk z terminala w formie paragonu), zdrapki są trudniej dostępne, zresztą podobnie jak w pozostałych sieciach.

Jeszcze jedno. Nie wiem jak u Ciebie z zasięgiem sieci Play i Orange. Bo kupując normalnie starter np. w sklepie, będzie on działać w zasięgu dwóch sieci - Play + Orange. Jeżeli zależy Ci jednak również na zasięgu sieci Plus, radziłbym kupić jakiś starter w innej sieci, zarejestrować, a następnie przenieść do VM. Procedura trwa do 2 tygodni (przez ten czas możesz normalnie wykorzystać środki z zakupionego startera), ale za to zyskujesz zasięg jeszcze jednej sieci.

Acha, taka "drobna" uwaga. 19 gr jest ofertą cennikową, ale już +50% do doładowań, to promocja. Może ona potrwać i kilka lat, jednak licz się z tym, że sieć może ją w każdej chwili odwołać.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)