• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#603935  autor: TheArt
 28 gru 2012, 11:52
Przecież bez ZM Play już nie jest atrakcyjny, to było jedyne co mogło trzymać w tej sieci. Czy stare ZM to też była promocja czy usługa zwykła? Jesli nie promocja to prawdopodobnie będzie działać. Chętnie więc kupię simkę z aktywnym starym ZM.

#603942  autor: Sig
 28 gru 2012, 12:22
divhashmorex pisze:W jaki sposób można zdezaktywować usługę "Zbieraj Minuty"? Szukałem i nie znalazłem ;)
Zmieniając profil Fresha, wtedy wszystkie usługi przepadają.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#604554  autor: S6k
 30 gru 2012, 15:34
Jeśli zlikwidują usługę zbieraj minuty te zebrane minuty przepadną ?

#604557  autor: Maniek99
 30 gru 2012, 15:45
@S6k
Skoro nie będziesz miał jak ich podbić, to tak.

#604562  autor: dawca
 30 gru 2012, 15:58
Jedyne wyjście to mieć Mixa z włączoną ZM na tą chwilkę nikt nie wie co bedzie dalej :)

#606538  autor: deka87
 08 sty 2013, 17:46
Ja to rozumiem tak - jeśli ktoś dawno temu włączył usługę zbierania minut, gdy jej aktywacja była za darmo i na zawsze (ja tak mam) to Play nie może jej wyłączyć, natomiast NZM można włączyć do 15 stycznia i od tego momentu mamy 90 dni na uzbieranie minut, a 120 dni na ich wykorzystanie, bo przecież jeśli ostatniego - 90 dnia odbierzemy 2-minutowe połączenie z innej sieci to ważność uzbieranych minut przedłuży się o kolejne 30 dni.

Jeśli się mylę to niech ktoś mi napisze dlaczego.

#606567  autor: zoltan666
 08 sty 2013, 18:56
deka87 pisze:Ja to rozumiem tak - jeśli ktoś dawno temu włączył usługę zbierania minut, gdy jej aktywacja była za darmo i na zawsze (ja tak mam) to Play nie może jej wyłączyć,
Nie za darmo, a za 3zł. i nie na zawsze, a do czasu odwołania promocji. A więc kiedy im przyjdzie ochota mogą odwołac i tą promocję o skończy się zbieranie minut.

#606592  autor: deka87
 08 sty 2013, 20:20
zoltan666 wydaje mi się że włączyłem ją za darmo, no ale możliwe że jednak była opłata, było to tak dawno że nie pamiętam.

W regulaminie jest zapis, że mogą odwołać promocję kiedy chcą, ale jest też zapis:
Kod: Zaznacz cały
O ile Użytkownik nie zleci dezaktywacji usługi „Zbieraj minuty w Play Fresh” dzwoniąc do konsultanta Obsługi Klienta pod numerem *500 lub *502, lub nie straci możliwości wykonywania połączeń wychodzących, to staje się ona usługą stałą.
W ramach podziękowania dla "starych" klientów mogliby nie odwoływać sterego ZM.

#606598  autor: Sig
 08 sty 2013, 21:01
deka87 pisze:zoltan666 wydaje mi się że włączyłem ją za darmo, no ale możliwe że jednak była opłata, było to tak dawno że nie pamiętam.

W regulaminie jest zapis, że mogą odwołać promocję kiedy chcą, ale jest też zapis:
Kod: Zaznacz cały
O ile Użytkownik nie zleci dezaktywacji usługi „Zbieraj minuty w Play Fresh” dzwoniąc do konsultanta Obsługi Klienta pod numerem *500 lub *502, lub nie straci możliwości wykonywania połączeń wychodzących, to staje się ona usługą stałą.
W ramach podziękowania dla "starych" klientów mogliby nie odwoływać sterego ZM.
Zrobią co zrobią, nie ma co przeżywać. Jest to jednak ostatnia rzecz, która mnie trzyma we Freshu, zatem po ewentualnej zmianie - sayonara Play :-).

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#606628  autor: bolek2004
 08 sty 2013, 23:29
Jakieś te odpowiedzi bardzo wymijające, żadnych konkretów. Żadnych dat ani nic.

#606630  autor: Maniek99
 08 sty 2013, 23:35
A co chcesz wiedzieć, przecież wszystko jasne?
Stare ZM zostaje.
A jak ktoś aktywuje nowe przed 15stycznia, to może nabijać przez kolejne 90dni, a do 120 dnia musi je wygadać.

#606632  autor: bolek2004
 08 sty 2013, 23:44
Maniek99 No właśnie mogli to chociaż napisać w ten sposób jak Ty to zrobiłeś. Ja wszystko wiem ale na przykład to:
"A co ze zbieraj minuty, które aktywowałem w starym play freshu za 3 zl niby na zawsze?
Patrz wyżej, usługa ciągle działa."
No właśnie na dzień dzisiejszy tak jest. Wolałbym odpowiedź, że będzie działać do póki ktoś nie zmieni taryfy na przykład. Może się tylko czepiam ale jakoś mnie to ukuło.

#606715  autor: aizo
 09 sty 2013, 13:41
Jakaś pozytywna informacja jest.Oby tak było

Gdzieś czytałem(na telepolis),że mają wyłączyć inne pakiety(net, minuty itp)To będzie problem.
Pakiety miunt czy stan darmowy to się przeżyję(będzie schodzić Z ZM)Gorzej z netem

Zostawią net i ZM. I będzie zajebiście

Zobaczcie na allegro oferty ZM. Minuta wychodzi prawie darmo.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#606770  autor: forum_tg
 09 sty 2013, 16:23
szykują się duże zmiany, ciekawe jak my użytkownicy na tym wyjdziemy.

#606784  autor: Spioszek
 09 sty 2013, 17:10
aizo, gdzie czytałeś że w Playu mają wyłaczyć Stan darmowy i pakiety na Internet?

#606795  autor: bolek2004
 09 sty 2013, 18:03
Nie bądźmy takimi czarnowidzami. Stara Play Karta to taryfa naprawdę stara i raczej z małą ilością korzystających użytkowników, nie sądzę żeby takie coś w najbliższej przyszłości spotkało fresha. ZM wiadomo kończy się, ale nie sądzę żeby play usunął pakiety netu i stan darmowy z fresha bo to jest filar tej oferty. Zresztą ceny netu we freshu są takie jak u innych na rynku na dzień dzisiejszy. Jedyne co mogą zlikwidować w najbliższej przyszłości to pakiety 10za5, 15za10 i 30 minut za 6pln. A co do zmuszania do przejścia na nowe taryfy to mają dużo swoich sposobów i nie muszą na siłę kogoś zmuszać. Reklamami i marketingiem można wiele zdziałać. Póki będzie możliwość bezpłatnej i dowolnej migracji między taryfami nie będzie źle. Nie ma co gdybać ale trzeba wziąć też pod uwagę że play jeśli chce ciągle powiększać bazę klientów i pozyskiwać kolejne miliony to nie może drastycznie pogorszyć ofert przynajmniej w prepaid bo większa część bazy obecnych klientów to prepaid.

#606817  autor: Edmund
 09 sty 2013, 19:54
Poza tym mogą zmienić minimalnie regulaminy promocji we freshu - w ten sposób, że Ci którzy mają aktywne zbieraj minuty nie mogą aktywować pakietów netu, sms, darmowych minut, albo w ten sposób, że aktywacja tych pakietów powoduje dezaktywację ZM.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#606835  autor: Quetzal
 09 sty 2013, 20:41
Edmund pisze:Poza tym mogą zmienić minimalnie regulaminy promocji we freshu - w ten sposób, że Ci którzy mają aktywne zbieraj minuty nie mogą aktywować pakietów netu, sms, darmowych minut, albo w ten sposób, że aktywacja tych pakietów powoduje dezaktywację ZM.
Bardzo możliwe.
Ten mechanizm jest ostatnio nagminnie stosowany w promocjach Heyah - prawie każda promocja automatycznie wyłącza roczną ważność konta.