• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #606178  autor: pajonk
 07 sty 2013, 01:14
Witam,
Posiadam abonament Play z taryfą "LongPlay II" 69zł z kończącą się umową 12.04.13, lecz stoję przed wyborem czy aby na pewno przedłużenie umowy w tej sieci ma sens, ponieważ telefony, które są dostępne na stronie to jakieś nieporozumienie. Interesują mnie tylko telefony marki Sony a dostępne tam modele są bardzo ubogie m.in. Xperia J,miro i Xperia ion, która jest za droga jak dla mnie.
Zwracam się do was z prośbą czy warto przenieść numer to sieci T-mobile, ponieważ jest tam co wybierać wśród telefonów. Niestety nie wiem jak jest z cennikiem tej sieci, czy jest taryfa podobna do tej w sieci play ?

#606236  autor: Horacy
 07 sty 2013, 11:50
A czego oczekujesz? internetu? minut? ile mniej więcej? podaj jakieś szczegóły to przybliżymy ofertę T-Mobile. Bo T ma więcej Sony w ofercie ale cena aparatu będzie zależna od tego jaki abo chcesz...
 #606254  autor: uzer
 07 sty 2013, 13:27
pajonk pisze:Witam,
Niestety nie wiem jak jest z cennikiem tej sieci, czy jest taryfa podobna do tej w sieci play ?
Po pierwsze napisz ile chcesz wydać na telefon, na kupno Sony Xperia S musisz przygotować jakieś 700-800 zł w podanej przez Ciebie porównywalnej taryfie.

#606327  autor: pajonk
 07 sty 2013, 19:07
A więc tak, jest to abonament 69zł, z tym że płacę 59zł przez cały okres umowy. Mam do sieci play rozmowy za darmo + 100zł do wykorzystania do wszystkich sieci. Na telefon mogę wydać do max 600 zł i właśnie myślałem nad xperią P i U.

#606338  autor: thonka
 07 sty 2013, 19:47
znaczy sie nie 100zl, a jednostki za ich rownowartosc czyli jakies 340 minut.

lepszej oferty w TM nie dostaniesz.

za 59zl masz raptem 250 minut (1:1 z smsami, mmsami oraz na stacjonarne w UE) oraz 250MB danych (po ich przekroczeniu nastepuje naliczenie dodatkowych 10zl z pakietem 750MB).

za 2zl mozesz dokupic pakiet nielimitowanych smsow w sieci i 2 os. siec rodzinna (Ty + jedna osoba).

xperia P 600zl, xperia U 159zl, ale jest to model o ograniczonej dostepnosci.

ew. jest opcja z 500 minutami, ale bez internetu za 69zl. za 2zl mozesz wykupic 2 os. siec rodzinna, darmowe rozmowy w sieci oraz nielimitowane smsy do wszystkich sieci.

xperia P - 500zl, xperia U 59zl ale tez o ograniczonej dostepnosci.

nie ma zadnych bonusow za przeniesienie. jezeli masz karte kibica ekstraklasy lub legitymacje studencka i zgodzisz sie na fakture elektroniczna to dostaniesz 10% rabatu.

moim zdaniem powinienes sobie odpiscic przenosiny. warunki wcale nie sa lepsze.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#606365  autor: pajonk
 07 sty 2013, 20:52
thonka pisze:moim zdaniem powinienes sobie odpiscic przenosiny. warunki wcale nie sa lepsze
Właśnie tak myślę, że nie jest to najlepsze wyjście tym bardziej, że 3 osoby z mojej rodziny mają właśnie w play. Nie byłoby żadnego problemu, gdyby play miało dostępną (przynajmniej) xperie u w ofercie, nawet wysłałem do nich maila z zapytaniem czy będzie on dostępny, lecz w odpowiedzi dostałem tylko "Proszę sprawdzać na bieżąco stronę internetową". Więc chyba nie ma co czekać i pójdę do salonu może tam coś wynegocjuję, jak nie pozostaje mi allegro i normalny zakup. Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

#606472  autor: Precelos
 08 sty 2013, 14:18
pajonk, zloz rezygnacje, pewnie wtedy dostaniesz troche lepsze warunki(GU)

Obrazek

#606512  autor: pakierhakierxd
 08 sty 2013, 16:28
Dostanie 10zł mniej miesięcznie przez całą umowę
Stan darmowy 59 za 49zł :)
W przypadku takiego All Inc. max to mogłoby być nawet 20zł :D

Pozdrawiam :)

#607092  autor: Horacy
 11 sty 2013, 09:57
Na t-mobile śmiało można się czaić, znów zrobili genialną wyprzedaż, może warunki w T nie należą do "och ach" ale można było mieć słuchawki w najniższym abo w cenie od 1/200 zł. i to sporo ich było.