• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #606066  autor: taki_jeden
 06 sty 2013, 13:30
Potrzebuję pakietu tak jak w temacie internet stacjonarny, telewizja oraz telefon stacjonarny.
Nic innego do podłączenia nie ma oprócz TP/Orange - niestety.
Telewizja "Pakiet podstawowy" - 55 kanałów w tym 2HD
Telefon stacjonarny "Nielimitowane rozmowy na tele stacj."
Internet stacjonarny - i tutaj zaczyna się problem linia pozwala na łącze maksymalnie 2Mb/s w ofercie FunPack`a jest minimum 10Mb/s.
W salonach konsultanci upierają się na warunki takie jak w ofercie. Szkoda płacić za coś co nie będzie wykorzystane. W zamian mogę przyjąć zmniejszenie abonamentu lub w zamian za niewykorzystane łącze drugi dekoder do TV.
Miał ktoś możliwość negocjowania warunków ewentualnie zmian w ofercie ? Dodatkowo od dawna opłacany regularnie jest telefon stacjonarny (dodatkowa karta przetargowa) ?
Dziękuję za wskazówki oraz rady.

#606074  autor: zygikuleczka
 06 sty 2013, 13:46
Są tam jakieś pakiety samej neostrady w niższych prędkościach niż 10 mega ale cena wysoka. Poza tym to chyba jest skierowane tylko do obecnych abonentów netu czyli odpada.
Skoro Ci nie chcą dać żadnej lepszej oferty pozostaje postraszenie rezygnacją z tel stacjonarnego. Złoż pismo i wtedy zobaczysz.
PS. Musi być wszystko u jednego dostawcy? To często nie wychodzi najlepiej...nie tylko z uwagi na cenę.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#606082  autor: Maniek99
 06 sty 2013, 14:25
@taki_jeden
Na linii TP niema już tańszych opcji niż 10Mb, więc nic Ci nie zaproponują.
Pokaż parametry z routera, to będzie wiadomo co ta linia potrafi.

Ogólnie Funpack jest do bani, bo telefon jest przez VoIP i podobno nie działają numery alarmowe.
Lepiej wziąć net z Netii (10Mb za 45zł) i zwykły telefon z TP za 49zł (też są nielimitowane stacjonarne w PL i strefie 1).

TV wziąć z firmy która się na tym zna.
Ewentualnie jak już bardzo chcesz w TP, to wziąć pakiet Neo z TV, ale TV nie po kablu, tylko przez satkę.

#606167  autor: robriot77
 07 sty 2013, 00:03
oferty sa jakie sa i nie ma szans aby cos korzystniejszego w chwili obecnej dostac.
a tym bardziej nie ma szans na targowanie sie :mrgreen: jezeli posiadasz kom w orange na abo to skorzystac mozna z open

Maniek99 mowisz ze funpack jest do bani, bardzo duzo ludzi z tego 3paka korzysta i przynajmniej tym klientom co zakladalem te usluge sa zadowoleni i proponuja go swoim znajomym :wink:
generalnie moge powiedziec ze usluga jest na +

taki_jeden zawsze mozna sprawdzic czy jest mozliwosc przelaczenia pod inna centrale z ktorej bedzie szybszy net

pozdr.

#606221  autor: Maniek99
 07 sty 2013, 10:55
@robriot77
Jeżeli kogoś nie wk%^%&* wieszający się LB i nie będzie musiał dzwonić na alarmowe to może być.
Powyżej wskazałem że za 5zł więcej można mieć pełno sprytne usługi i to bez niepotrzebnego pakietowania.

#606225  autor: Sig
 07 sty 2013, 11:08
Maniek99, a jesteś pewien, że ta cena z Netii to dla BSA? Bo pamiętam, że Netia robiła "sztuczkę" i na stronie na widoku dawała ceny (niższe) z LLU, którego pytający może przecież nie mieć... Tak tylko pytam, bo próbowałem zobaczyć ,ale ich strona jest bardzo nieczytelna w tej kwestii.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#606226  autor: Maniek99
 07 sty 2013, 11:14
45,9zł kosztuje 10Mb na BSA, na LLU/Cu tyle kosztuje 20Mb.
Na WWW niema co patrzeć, trzeba otworzyć PDF z regulaminem.

#606231  autor: kamil1221
 07 sty 2013, 11:31
Maniek99 pisze:@taki_jeden
Ogólnie Funpack jest do bani, bo telefon jest przez VoIP i podobno nie działają numery alarmowe.
Powiedz czy faktycznie tak bardzo potrzebujesz numerów alarmowych z telefonu stacjonarnego ? Wątpię że w dzisiejszych czasach nie ma w domu choć jednego telefonu mobilnego.
Sam posiadam cały Fanpack jeszcze w opcji 6Mb/s i IPTV (od Maja 2012) - dosłownie raz była awaria która trwała ok. 8 godzin (dokładnie nie działała telewizja - sam internet i VoIP działał bez problemu). Dekoder (UHD88) szybko zmienia kanały, Livebox 2.0 znakomicie sieje zasięg i jest mega stabilny.
Osobiście mogę polecić cały zestaw.

#606234  autor: Maniek99
 07 sty 2013, 11:43
@kamil1221
Nie chce mi się szukać, ale dostęp do numerów alarmowych jest zdaje się narzucone przez ustawę.
Czyli TP wciska ludziom usługę która jest niepełnowartościowa i trzeba o tym jasno powiedzieć (a do tego łamie prawo?). Poza tym jest wiele miejsc gdzie nie zawsze można liczyć na komórki.

A IPTV na ADSL, to według mnie kasa wyrzucona w błoto.
Raz że na własne życzenie klient ogranicza sobie max przepustowość o 4-8Mb, to jeszcze port na centrali ustawia się na wyższy przeplot, co odbija się na pingach. A i tak mimo tego co kilkanaście minut jakiś drop wyskoczy na ekranie.
Czyli jak brać, to tylko wersje SAT.

#606242  autor: kamil1221
 07 sty 2013, 12:14
Nie wiem jak w aktualnych opcjach z prędkościami do - ja jeszcze posiadam klasyczne 6Mb/s + TV. Pingi mam w granicach 25-40ms. Ogólnie dla mnie nie ma to znaczenia zbyt dużego bo nie gram w gry online. Łącze jest stabilne i jak na umowie mam 6Mb/s i 512kb/s tak działa.

Kolejna sprawa to że w chwili obecnej IPTV można sprzedawać wyłącznie w opcji do 20Mb/s w górę. Przy do 10Mb/s wyłącznie satelita (chyba że klient ma utrzymanie).

Ja nie czuje potrzeby posiadania możliwości wykonywania połączeń alarmowych z tego telefonu - więc nie stanowi to dla mnie problemu.

Jeśli jednak komuś taka opcja jest niezbędna do życia można zamówić funpack w opcji z klasycznym telefonem stacjonarny. Promocja nazywa się Moc Internetu w FunPack, gdzie przy umowie na 12 mies. - 89zł; 24 mies. - 79zł + wybrany plan stacjonarny [opcja do 10Mb/s]

#606245  autor: Precelos
 07 sty 2013, 12:29
kamil1221, z ciekawosci ile placisz za zestaw tych 2och uslug?

co do lb v2 to one tez padaja moze nie tak czesto ale sie zdarza

Obrazek

#606248  autor: kamil1221
 07 sty 2013, 12:39
Ja osobiście mam 3 usługi (neo + tv + VoIP) Za opcję 6Mb/s umowa na 12mies. płacę mies. 119,90zł. Dodatkowo mam Orange Open, czyli -15zł rabatu (można powiedzieć że płacę 104,90zł/mies.)

#606249  autor: kaciux
 07 sty 2013, 12:39
@kamil1221 to co zaproponowałeś jest głupota... Po co brać fp plus stacjonarny, jak mozna wziasc neo+tv (65zl/24m) i Plan na kazdy dzien (49/24m)-zwykly telefon analogowy z nielimitowanymi rozmowami w UE na stacjonarne. jaki jest sens brac fp z voipem z nielimitowanymi rozmowami, placic 32zl za najnizszy plan tel, jak mozna miec za 114 zl wszystko "po staremu"?

#606251  autor: kamil1221
 07 sty 2013, 12:53
Jest po prostu taka opcji i tyle... każdy może zdecydować co mu odpowiada - bo wybierając taki zestaw również będzie tam posiadać VoIPa.

#606252  autor: Precelos
 07 sty 2013, 13:16
kamil1221 pisze:Ja osobiście mam 3 usługi (neo + tv + VoIP) Za opcję 6Mb/s umowa na 12mies. płacę mies. 119,90zł. Dodatkowo mam Orange Open, czyli -15zł rabatu (można powiedzieć że płacę 104,90zł/mies.)
czyli stosunkowo drogo, ja moglbym miec net 30Mb, tv z 151 kanalami (w tym 28 hd) i tel z 4h rozmow za 95zl (umowa na rok po zakonczeniu te same warunki cennowe)
ale wiadomo oni zawsze mieli kiepska oferte jezeli chodzi o cene i predkosci neta

a jeszcze drugie pytanie czy klient ktory przedluza umowe moze dostac lepsze warunki czy standardowe?

Obrazek

#606257  autor: robriot77
 07 sty 2013, 13:46
dostanie takie jakie w chwili obecnej sa.
moze dostac np jakis gadzet jezeli zrobi to przez www nie wiem jak jest przez infolinie czy oni tez cos tam dadza

#606259  autor: kamil1221
 07 sty 2013, 13:51
@Precelos

Wiesz u mnie jest taka sytuacja że wynajmuje mieszkanie. Tam gdzie mieszkam są kable TP albo UPC. W UPC wtedy były dostępne jedynie pakiety z umowami na 24m. co nie interesowało mnie zupełnie. Nie wiem gdzie będę mieszkać za jakiś czas.