znawca pisze:Szkoda tylko, że nie można złożyć tabletu na pół i włożyć do kieszeni
Też o tym wcześniej myślałem, ale ostatnio doszedłem do wniosku, że poza domem, to ekran mi nie przeszkadza, , nawet mógłby mieć te 3,5" jak wcześniej miały ip, bo wygodniej jedną ręką się obsługuje. Ekranu brakuje mi w zasadzie tylko w domu, jak leżę na kanapie czy w wannie, a do tego urządzenie nie musi być jakoś bardzo mobilne (aczkolwiek ważący 2,8kg laptop to za dużo w tym przypadkach :p)
znawca pisze:Teraz w sumie nigdzie nie ma prawdziwego multitaskingu.
Niby tak, ale ten ajfonowy chyba działa całkiem nieźle. Appsy które nie muszą działać w tle tylko chcesz potem wrócić do poprzedniego stanu są "zamrażane" a te które muszą mają osobne procesy działające w tle. W androidzie najbardziej mnie denerwowało to że telefon sam decydował która aplikacja jest mi potrzebna a która nie, trochę się to kłóci z tym "otwartym" systemem.
Idei stojącej za flashem nie bardzo rozumiem. Wiem że to kiepska i przestarzała technologia, ale skoro już była, to można było ją chyba zostawić. Z drugiej strony od paru miesięcy używam iphone, wcześniej parę miesięcy używałem chrome na andku, który też nie obsługiwał flasha i jakoś nie powiem żeby mi doskwierał jego brak.