• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#604917  autor: oem82
 01 sty 2013, 10:09
Wieszowa woj. śląskie Play na zasięgu macierzystym 3G/2G oraz roamingu 2G bez problemu. T-Mobile najgorzej tutaj wypadł gdzieś 15 minut po północy sieć zajęta i problemy z sms, które trwały jeszcze z kilka godzin. Powyższe utrudnienia potwierdził także taksówkarz mówił, że to samo jest w Bytomiu i Zabrzu.

#604919  autor: Prezesek
 01 sty 2013, 10:28
Wszystkiego najlepszego w nowym 2013 roku! ;-)

Ok, ok.. wracam do tematu. okolice Tychów/Śląsk: Wszystkie sieci działały tak jak zawsze. Połączenia zestawiane od razu, bez komunikatu "Błąd sieci", czy "Siec zajęta". SMS/MMS bez problemu. Dzwoniłem do Anglii i również wszystko przeszło gładko (Orange).

Speedtest Orange, iPhone:

Obrazek

#604925  autor: LukAsz SUW
 01 sty 2013, 11:21
Szczęśliwego Nowego Roku 2013

W Suwałkach sieci z których korzystam bez najmniejszych problemów podczas dzisiejszej nocy

PLUS- wszystko OKej
PLAY na własnym zasięgu Okej
T-MOBILE również OKej

#604933  autor: Marens
 01 sty 2013, 12:41
Wszystkiego najlepszego w 2013 roku!

PLAY w tym roku spisał się bardzo dobrze.
(telefon w trybie tylko UMTS: Play, Plus, zasięgu Orange nie miałem)

Nie udało mi się zestawić tylko jednego połączenia (Play 3G -> Orange 2G)
Tak to bezproblemowo, dzwoniłem do Heyah, PSTN, Play po Orange 3G etc.

#604967  autor: Edmund
 01 sty 2013, 15:20
Tarnowskie Góry - 2G Orange - nie dało się zadzwonić o północy.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#604971  autor: Wolf
 01 sty 2013, 15:26
Radom (woj. mazowieckie):

Orange: zdechło na pół godziny na jednym numerze, na drugim działało bez większych problemów, jeśli nie liczyć 3-minutowej przerwy.
Heyah (T-Mobile): działało bez problemów
Plus: smsy dochodziły z opóźnieniem, ale dochodziły.
iPlus: rozłączyło około 0:10, ale bez problemu ponownie połączyło, nawet ze znośną prędkością
Aero: działało bez zarzutu, a rzekłbym, że nawet lepiej, niż zwykle :D

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#604979  autor: Vieslav
 01 sty 2013, 15:59
agaak pisze:Panie/Panowie, Sylwester jest od zabawy, a nie od ślęczenia przy telefonie...
Dlatego ja się już nie wypowiem na temat obciążenia sieci bo zwyczajnie nie wiem :lol: .
agaak pisze: I proszę nie męczyć się z transmisją danych, w tych dniach, ona ma najniższy priorytet.
Czyli najlepiej sprawdzić za jej pomocą obciążenie? Skoro ma najniższy, to powinna działać najgorzej.

#604989  autor: muchakk
 01 sty 2013, 17:13
Jako, że miałem przy sobie tylko telefon z PLAY to napiszę jak to wyglądało w tej sieci.

PLAY (3G PLUS centrum Przemyśla).

Wszystkie połączenia wychodziły bez problemu z telefonu.

Zaobserwowane problemy:

Siec orange niedostępna praktycznie do 00:45 :-). Abonenci mieli info siec zajęta, a jak ja próbowałem do kogoś się dodzwonić to w słuchawce słyszałem komunikat z sieci PLUS

"Przepraszamy, ale sieć do której próbujesz się dodzwonić jest czasowo niedostępna"

Miałem tez problem z kilkoma połączeniami do znajomych korzystajacych z PLAY w telefonach 2G.

Kierunek połączenia: T-mobile Przemyśl i T-mobile Rzeszów

"Przepraszamy, ale sieć do której próbujesz się dodzwonić jest czasowo niedostępna"

Do t-mobile w Łodzi mogłem się dodzwonić bez problemu....

Z tego co widziałem największe problemy miało orange... a zaraz za nią t-mobile..

Wszystkie połączenia do sieci PLUS odbyły się bez problemu:

Kierunek połączeń PRZEMYŚL, RZESZÓW, ŁÓDŹ, WARSZAWA

Żadnych specjalnych testów nie robiłem... to moje obserwacje jak składałem życzenia :P

#604991  autor: zawstydzony
 01 sty 2013, 17:32
W Łodzi jeśli chodzi o Plus GSM to wszystko działało przed północą, o północy i po północy (EDGE / 3G) zarówno SMS'y, MMS'y i wykonywanie połączeń.

#605146  autor: remi89
 02 sty 2013, 09:31
U mnie niestety w tym roku sieć Play na macierzystym zasięgu 3G poległa po godzinie 00. Kilka minut przed 00 wszystko działało OK. Niestety po 00 nie dało wykonać się żadnego połączenia. Komunikaty: Sieć zajęta, błąd połączenia. Sms-y szły normalnie zarówno przed jak i po 00. Koło 00:15 wszystko wróciło do normy.

P@weŁ

#605161  autor: mix84
 02 sty 2013, 11:02
Play na zasięgu plusa 2G bez problemowo (testowałem intensywnie między 23:55 a 0:05)

Heyah padła już przed północą, nawet po godzinie 1:00 nie dało się zadzwonić.

#605351  autor: motov3
 02 sty 2013, 22:38
Slaskie - GOP

PLUS bezproblemowo. Wysylal nawet duze pakiety sms-ow jednorazowo (17 sms w jednym rzucie). Rowniez polaczenia wykonywal bez problemu. Zadnych zwiech.

ORANGE - podobnie. Przetestowane tylko rozmowy - zadnych problemow.

Za to w T-MOBILE siadla obsluga, zarowno sms jak i rozmow (potwierdzone od kolegi ktory 4 krotnie probowal przeslac sms-a i sie dodzwonic).

Obrazek

#606100  autor: thonka
 06 sty 2013, 15:29
a w Szczecinie TM zrobilo sobie przerwe od polnocy do trzeciej ;)
co ciekawe dzwonic nie moglismy tylko z abonamentow, osoba z TT bez problemu dodzwonila sie o 0:30 do kazdego do kogo chciala.

w BOKu tlumaczyli to obciazeniem sieci... ciekawe :)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet