Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Dla wygody mam aktywną e-fakturę, podejrzewam, że standardowa faktura byłaby bezpłatna. Ostatnio liczą sobie 5zł/mies w przypadku faktury z rachunkiem szczegółowymkrzychu.pl pisze:czy to są ceny z aktywną e-fakturą?
Przy przedłużaniu dają, skasowali Kasperskiego przy umowach na czas nieokreślony.krzychu.pl pisze:czy dostaje się też tutaj licencję na Kaspersky?
ta cena 29 zł coś tam za 3GB miałeś z dodatkową opłatą za pobieracza ? czyli sam abonament za 3GB był za 15 zł ?Marens pisze:@Patryk83żółwik
Przerabiałem ostatnio identyczną ofertę -50%
15GB - 29,95zł /12mies
Udało mi się przedłużyć umowę na 3 miesiące przed końcem aktualnie obowiązującej umowy, bez zabawy w wypowiedzenie. Miałem do tej pory rabat -50% (3GB, 2Mbit/s, iPlusopobieracz 24-9; 24,94zł). Trafiłem na bardzo konkretnego konsultanta, który wiedział jak należy załatwić sprawę. Co prawda nie obyło się bez przygód, ale ważne że mam świeżo pachnącą kartę LTE a taryfa wchodzi 01.01.2013
Dostępny jest jeszcze wariant -30% + modem LTE
15GB -> 42zł
E3276 -> 49zł
Tak,konsultantka uprzedziła mnie że zgadzając się na powyższe przedłużenie umowy zgadzam się automatycznie na aktywację e-rachunku jeśli nie miałem go wcześniej aktywnego. Ja miałem cały cały czas aktywny e-rachunek więc dla mnie to żadna różnica.krzychu.pl pisze:Patryk83żółwik,
Marens,
czy to są ceny z aktywną e-fakturą?
czy dostaje się też tutaj licencję na Kasperski?
Miałem darmowego iPlusopobieracza, oferta prywatna.ciekawy pisze:czyli sam abonament za 3GB był za 15 zł ?
ciekawy pisze:sami dzwonili czy dzwonileś pod numer utrzymania klienta ?
Nowa oferta 15GB/30zł była załatwiana przez salon a mieli pewne kłopoty techniczne z realizacją aneksu. Przez DUK też się da, najlepiej zadzwonić na 2699, warto tylko wcześniej wysłać im wypowiedzenie umowy aby odpowiednio zmotywować swoją prośbę.ciekawy pisze:co znaczy,że nie obyło się bez przygód ?
ciekawy pisze:po umowie jak się skończy zniżka można zmienić taryfę na niższą
Zmiana taryfy z wyższą opłatą abonamentową na taryfę z niższą opłatą abonamentową 50,41 zł
Nawet nie wiedziałem o tym.Patryk83żółwik pisze:Tak,konsultantka uprzedziła mnie że zgadzając się na powyższe przedłużenie umowy zgadzam się automatycznie na aktywację e-rachunku jeśli nie miałem go wcześniej aktywnego.
A to numer - w taryfach internetowych dużo drożej! W Godzinach jest 30.25 zł, w Rozmownych 30.75 zł. Oczywiście do porównania bierze się pełną cenę abonamentu - bez rabatu. Najlepiej pamiętać wcześniej o aneksieKod:
Zmiana taryfy z wyższą opłatą abonamentową na taryfę z niższą opłatą abonamentową 50,41 zł
MarensMarens pisze:Miałem darmowego iPlusopobieracza, oferta prywatna.ciekawy pisze:czyli sam abonament za 3GB był za 15 zł ?
3GB było za 24,94złciekawy pisze:sami dzwonili czy dzwonileś pod numer utrzymania klienta ?Nowa oferta 15GB/30zł była załatwiana przez salon a mieli pewne kłopoty techniczne z realizacją aneksu. Przez DUK też się da, najlepiej zadzwonić na 2699, warto tylko wcześniej wysłać im wypowiedzenie umowy aby odpowiednio zmotywować swoją prośbę.ciekawy pisze:co znaczy,że nie obyło się bez przygód ?ciekawy pisze:po umowie jak się skończy zniżka można zmienić taryfę na niższąKod: Zaznacz całyMożna zmniejszyć, ale lepiej jest chyba aneksować umowę.Zmiana taryfy z wyższą opłatą abonamentową na taryfę z niższą opłatą abonamentową 50,41 zł
Nawet nie wiedziałem o tym.Patryk83żółwik pisze:Tak,konsultantka uprzedziła mnie że zgadzając się na powyższe przedłużenie umowy zgadzam się automatycznie na aktywację e-rachunku jeśli nie miałem go wcześniej aktywnego.
Nie, rabat 50% to jest maksimum jaki można osiągnąć. Chyba, że Ci chodzi o przedłużenie umowy z rabatem 50% bez konieczności składania wypowiedzenia? Generalnie trzeba wspomnieć o tym, że rozważa się rezygnacje to wtedy łatwiej uzyskać nieco więcej niż przykładowe 5GB za 30zł. Tutaj dużo zależy od konsultanta na jakiego trafisz.ciekawy pisze:Znaczy,że w salonie Plusa można mieć lepsze takie warunki jak 30 zł za 15 GB bez wypowiadania umowy ?
tak,pytałem o rabat 50% bez składania wypowiedzenia, można taką umowę przedłużyć przez salon albo przez zwyklego konsultanta ?Marens pisze:Nie, rabat 50% to jest maksimum jaki można osiągnąć. Chyba, że Ci chodzi o przedłużenie umowy z rabatem 50% bez konieczności składania wypowiedzenia?ciekawy pisze:Znaczy,że w salonie Plusa można mieć lepsze takie warunki jak 30 zł za 15 GB bez wypowiadania umowy ?
Konsultant łączy się z jakimś specjalnym działem (DUK?) i prosi o udostępnienie oferty.ciekawy pisze:pytałem o rabat 50% bez składania wypowiedzenia, można taką umowę przedłużyć przez salon albo przez zwyklego konsultanta ?
Przykładowo 5GB/30złciekawy pisze:no i czy w takiej ofercie bez wypowiedzenia są gorsze warunki od ofert z wypowiedzeniem ?
Kamel pisze:Najgorsze w tej całej wyprzedaży Plusa jest to, że I pakiet minut dla taryfy 79,90 wynosi 300 minut = 300 smsów i koniec smsów, za resztę trzeba płacić. Z tego dodatkowego pakietu minut który zawiera bardzo dużo minut można dopiero korzystać po wykorzystaniu tych 300 minut lub 300 smsów. Gdyby nie to, to bym już dawno podpisał umowę, a tak mam świadomość że oprócz abonamentu mogą jeszcze mnie kasować za smsy.
W tym samym abonamencie tzn 79zl? :> 300 smsów i 600 min czy 300 sms lub 600 minut?szeregowy pisze:Kamel pisze:Najgorsze w tej całej wyprzedaży Plusa jest to, że I pakiet minut dla taryfy 79,90 wynosi 300 minut = 300 smsów i koniec smsów, za esztę trzeba płacić. Z tego dodatkowego pakietu minut który zawiera bardzo dużo minut można dopiero korzystać po wykorzystaniu tych 300 minut lub 300 smsów. Gdyby nie to, to bym już dawno podpisał umowę, a tak mam świadomość że oprócz abonamentu mogą jeszcze mnie kasować za smsy.
Dzwoń pod 2699 do działu utrzymania klienta, S2 jest za 1 zł i 300+ 600 min.
Dokładnie jak kolega napisał.Kamel pisze:W abonamencie 79,90 zł masz 300 minut (które wymieniają się na 300 smsów) oraz dodatkowo 600 minut które nie wymieniają się na smsy (z tego pakietu można dopiero korzystać jak wykorzysta się pulę 300 minut).