• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 38 z 350
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 350

#605332  autor: Anthrax
 02 sty 2013, 21:37
Witam wszystkich. W moim przypadku umowy kończą się w marcu (na 2 numery). Nie ma co liczyć na staż (10 lat), a czasami mam wrażenie, że też na wysokość faktur (ok 80 zł łącznie za oba nr-y). Można odnieść wrażenie, że to zaszczyt dla klienta wręcz, że konsultant dzwoni i proponuje ofertę (w 99% przypadków gorszą niż dotychczasową, czy nawet o wiele gorszą niż dla nowych). No i najlepiej od razu brać i nie dyskutować z konsultantami... Od grudnia na koncie abonenckim mam "specjalną" ofertę dla stałych klientów. Dziś zadzwonił konsultant, padła prośba o wrzucenie przygotowanej nowej oferty na konto abonenckie lub e-maila. Chwilę później przyszedł SMS o gotowej ofercie. Po sprawdzeniu okazało się, że wizard... nie działa. Coś mi się zdaje, że szkoda męczyć się z iBOA i konsultantami, tylko do razu walić do SUK. Czy Wy też mieliście problemy z wizardami przy przedłużaniu umowy przez iBOA? Pozdrawiam

#605336  autor: carecki
 02 sty 2013, 21:55
Anthrax, Twoja "specjalna" oferta dla stałych abonentów jest taka, jak w pierwszym poście tego wątku. Nie ma sensu w ogóle tego oglądać, zadzwoń od razu do BOA i poproś o połączenie z SUK.

#605347  autor: Anthrax
 02 sty 2013, 22:34
Zgadza się carecki. Przejrzałem jeszcze raz oferty z pierwszej strony i po negocjacjach z SUK to prezentują się dość atrakcyjnie. A biorąc dodatkowo pod uwagę to, że interesują mnie oferty bez telefonu i bez pakietów internetowych to chyba mam jakąś szansę na wynegocjowane jeszcze lepszych warunków i może jeszcze krótszej (niż podstawowe 18 miesięcy) umowy. Póki co proponowano mi (dane z jeszcze działającego Wizarda):
Bez telefonu (umowa na 18 miesięcy):
- 29,9 za 250 minut
- 49.9 za 400 minut
Z telefonem (opcja z internetem, bez internetu poniższe ceny o 10 zł taniej), umowa na 24 miesiące
- 39,9 za 125 minut
- 59,9 za 250 minut
Ciężko znaleźć coś o usługach dodatkowych - czekam aż Wizard odpali ponownie.
Btw. Bawią mnie epitety typu "wyjątkowa, jedyna" oferta tylko dla Ciebie w iBOA, podczas gdy każdy może sobie identyczną odszukać w zakładce Abonament na stronie T-Mobile. W każdym razie jest szansa na wynegocjowanie dobrych warunków, trzymajcie kciuki, ja będę informować o moich przygodach i rozmowach z konsultantami :) Pozdrawiam!

#605364  autor: ciekawy
 02 sty 2013, 23:28
SQBI pisze:
niXon1 pisze:
ciekawy pisze:a co z mobilnym netem w T ?

dostał ktoś warunki na przedłużenie umowy ? jak tak to jakie ?

pytałem o oferty przedłużeniowe netu mobilnego w T i nikt o tym nie pisze, naprawdę nikt z forum nie korzysta z netu mobilnego w T ?
Przeczytaj kilka ostatnich stron tego tematu, było już powiedziane, że oferty przedłużeniowe z pakietem danych bez telefonu się nie opłacają.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Koledze ciekawy wyraźnie chodziło o przedłużenie abonamentu na mobilny dostęp do internetu Blueconnect, a nie taryfę głosową, nie było też mowy o tym, czy z urządzeniem, czy bez niego. I nie chodzi o telefon, ale o modem.
chodzi o ofertę przedłużeniową mobilnego netu blueconnect z modemem i bez modemu, jak ktoś przedłużał to niech się pochwali na jakich warunkach, a jak nie przedłużał to jakie warunki proponowali ?
zygikuleczka pisze:ciekawy, skoro to takie ważne to wyślij zapytanie do nich albo zapytaj w punkcie. Powiedzą Ci najpewniej jakiego rodzaju są to oferty. Bo zapewne, że lepsze niż sprzedażowe to wiesz:)
proxx pisze:.

nie takie ważne tylko tak jak piszecie tutaj o ofertach przedłużeniowych na telefon z minutami, netem to też dobrze by było,żeby pojawił się wątek jakie oferty proponuje T w ofercie netu mobilnego z modemem i bez, a pisanie do T i pytanie o to raczej jest bez sensu bo jak znam życie pewnie odpowiedzą, że oferty dla stałych klientów są dawane każdemu klientowi i każdy klient ma wyjątkową ofertę, więc to, żeby do T napisać i o to zapytać traktuję jak żart.

#605377  autor: carecki
 03 sty 2013, 00:15
Anthrax, było tutaj także kilka dyskusji o przedłużeniu bez telefonu.
(Hint: możesz je łatwo wyszukać w widoku do druku po kliknięciu na "Wersja do druku" na dole strony, Ctrl-F i "bez telefonu")

#605446  autor: malin_f1
 03 sty 2013, 12:58
czy przy obecnych taryfach R40 , R60 niewykorzystane min. przechodzą na następny okres rozliczeniowy ?

Właśnie w Plusie przedłużam i okazało się że nie przechodzą...
Jako ciekawostka z SUK plusa abo 67zł w tym 900min i do plusa za free. nokia 800/900 za 1 zł (żona się uparła na tą nokię)

#605483  autor: sliwa122
 03 sty 2013, 14:50
Właśnie przedłużyłem umowę, bez problemu zostałem przełączony z BOA do SUK. Umowa kończyła mi się dopiero w czerwcu. Przedstawiłem warunki takie jakie są na pierwszej stronie dostałem je bez żadnego problemu.

R20 (180minut) -25zł
Internet - 250MB
Sony xperia Tipo - 99zł

Dziękuje bardzo wszystkim którzy udzielają się na tym forum, dzięki wam zaoszczędziłem dużo pieniędzy:)

[ Dodano: 2013-01-03, 14:55 ]
malin_f1 pisze:czy przy obecnych taryfach R40 , R60 niewykorzystane min. przechodzą na następny okres rozliczeniowy ?

Właśnie w Plusie przedłużam i okazało się że nie przechodzą...
Jako ciekawostka z SUK plusa abo 67zł w tym 900min i do plusa za free. nokia 800/900 za 1 zł (żona się uparła na tą nokię)
Przed chwilą przedłuzyłem umowę R20 i w tej taryfie minuty nie przechodzą, więc pewnie i w tych wyższych to samo jest.

#605507  autor: niXon1
 03 sty 2013, 16:11
malin_f1 pisze:czy przy obecnych taryfach R40 , R60 niewykorzystane min. przechodzą na następny okres rozliczeniowy ?
W obu taryfach niewykorzystane minuty nie przechodzą na następny okres rozliczeniowy.

#605547  autor: malin_f1
 03 sty 2013, 19:31
No to lipa... liczyłem że wezmę R40 ale jak nie przechodzą to trzeba będzie R60... Jakieś info czy jest już Desire X albo ew kiedy będzie ?

#605580  autor: dawoo1
 03 sty 2013, 20:40
Dzisiaj dzwonił do mnie jakis facio z orange i zaproponował zebym opuścił t mobile a w zamian: umowa na 24 mieś. abo-59zł w tym 500 min plus 100 przez 24 mieś do wszystkich plus 50 min chyba do wszystkich na 12 mieś plus 6 mieś.za 0 zł plus np. nokia 800 za 1 zł.
I tak sobie porównywałem ofertę utrzymaniową t mobile...powiem szczeże ze blado wypada..zwłaszcza cena telefonu :roll:

[ Dodano: 2013-01-03, 20:44 ]
aa zapomniałem dodać...jeszcze 10żł za aktywację i mniejsze abonamenty sie nie opłacają :wink:

#605589  autor: malin_f1
 03 sty 2013, 21:09
w tym abo jest jakiś net? chociaż z 250mb? Co do ceny 800 to chyba zaczynają pozbywać się tego telefonu...

#605606  autor: dawoo1
 03 sty 2013, 22:17
niestety chyba netu nie ma...ale inne telefony które pytałem za 1 zł to np.samsung adventure,sony xperia u..mozna chyba wziąć abo za 10zł więcej i wtedy jest 1 gb netu

#605617  autor: SACZI
 03 sty 2013, 23:12
dawoo1 pisze:Dzisiaj dzwonił do mnie jakis facio z orange i zaproponował zebym opuścił t mobile a w zamian: umowa na 24 mieś. abo-59zł w tym 500 min plus 100 przez 24 mieś do wszystkich plus 50 min chyba do wszystkich na 12 mieś plus 6 mieś.za 0 zł plus np. nokia 800 za 1 zł.
I tak sobie porównywałem ofertę utrzymaniową t mobile...powiem szczeże ze blado wypada..zwłaszcza cena telefonu :roll:

[ Dodano: 2013-01-03, 20:44 ]
aa zapomniałem dodać...jeszcze 10żł za aktywację i mniejsze abonamenty sie nie opłacają :wink:
Poproś ofertę na maila, bo ja mam większe zaufanie do Playa niż Orange.

#605636  autor: proxx
 04 sty 2013, 06:48
SACZI pisze: Poproś ofertę na maila, bo ja mam większe zaufanie do Playa niż Orange.
I niech prześle Ci warunki umowy jako załącznik. Teraz w T-Mobile jest wesoło bo konsultanci przedstawiają super ofertę z telefonem za 100 zł - który normalnie kosztuje drożej, a nie mówią, że trzeba potem za niego płacić ratę np. 50 zł miesięcznie dodatkowo do abonamentu - reklamacji nie uznają, bo przy przedłużaniu dostają przecież umowę do przeczytania i podpisania:)

#605638  autor: DiAbOlO
 04 sty 2013, 07:09
proxx pisze:
SACZI pisze: Poproś ofertę na maila, bo ja mam większe zaufanie do Playa niż Orange.
I niech prześle Ci warunki umowy jako załącznik. Teraz w T-Mobile jest wesoło bo konsultanci przedstawiają super ofertę z telefonem za 100 zł - który normalnie kosztuje drożej, a nie mówią, że trzeba potem za niego płacić ratę np. 50 zł miesięcznie dodatkowo do abonamentu - reklamacji nie uznają, bo przy przedłużaniu dostają przecież umowę do przeczytania i podpisania:)
Człowieku, co za farmazony opowiadasz? Przeczytales o tym w Fakcie czy Super Ekspresie? Jesli nie znasz tematu, to nie wypowiadaj sie. Raty sa przez pierwszych 12 miesiecy, ale klient nie placi ani grosza wiecej. To tylko i wylacznie zabieg T w celu innego rozliczania abo i telefonu.

...:::DiAbOlO:::...

#605647  autor: gomez.pl
 04 sty 2013, 10:28
umowa mi się kończy na koniec stycznia tego roku i myśląc że dostane lepsze warunki wypowiedziałem ją już w listopadzie :)
otóż od tego czasu dzwonili do mnie 2 razy. za pierwszym razem jeszcze przed wypowiedzeniem umowy i grzecznie odmówiłem, jakie to były warunki nie pamiętam.
później jeszcze raz w związku z otrzymają rezygnacją i również konsultant się nie wysilił.

Ja ze swojej strony dzwoniłem 2x. przy czym za pierwszym razem pani się rozłączyła (!). tak tak sama się rozłączyła gdy grzecznie jej powiedziałem że standardowe oferty mnie nie interesują i ma się trochę wysilić :)

Ostatnio dzwoniłem wczoraj i czułem się jakbym rozmawiał z samym sobą... Pani powiedziała że w związku z wypowiedzeniem umowy nie dostanę umowy z telefonem (?)
oto co mi zaproponowała:
1. umowa bez telefonu - warunki takie same jak na stronie www
2. abonament 59 zł 500min - telefony: sony xperia s - 1068, xperia t - 1448, galaxy 3 - 1639
3. abonament 85zł - 850 min (takiego nie widziałem na stronie) i chyba sensownie się prezentuje. telefony: sony xperia s - 668, xperia t - 1048, galaxy 3 - 1258

Obecnie mam R60 - 325min + niewykorzystane przechodzą na następnym miesiąc + 1999min siec rodzinna + 100mb danych - miesięcznie płacę ok 85 zł/mc

poza ofertą nr 3 reszta to standard... gdyby dali telefony w niższych cenach to nie byłoby problemu, a tak myślę nad przejściem do Plusa lub Orange. Play mnie nie interesuje bo w mojej okolicy brak zasięgu. W ostateczności wezmę samą kartę sim a telefon kupię na wolnym rynku..

Nie chcę w tej chwili tak wysokiego abo bo mam telefon firmowy, ale za 50-60zł i 10letni staż coś powinni dać... a może to marzenie ściętej głowy...

jak ktoś w tym temacie zauważył to już nie ta sama era co kiedyś...

#605666  autor: Anthrax
 04 sty 2013, 14:00
Witajcie ponownie! Mój wizard "ożył" i z chęcią sprawdziłem co przygotował dla mnie konsultant, który dzwonił kilka dni temu. Okazuje się, że... nic się nie zmieniło. A koniec umowy coraz bliżej :) Pozdrawiam

#605683  autor: RobertH
 04 sty 2013, 17:22
pojawił się nowy cennik dla przedłużających w t-mobile, z tego co widzę nic fajnego - podskoczyły ceny niektórych słuchawek, nie widzę żeby jakaś potaniała - lipa. Ciekawe co będzie jak wprowadzą (jak się zarzekają) nową ofertę na koniec stycznia.

#605688  autor: jowita
 04 sty 2013, 17:53
RobertH pisze:pojawił się nowy cennik dla przedłużających w t-mobile, z tego co widzę nic fajnego - podskoczyły ceny niektórych słuchawek, nie widzę żeby jakaś potaniała - lipa. Ciekawe co będzie jak wprowadzą (jak się zarzekają) nową ofertę na koniec stycznia.
Pojawił się Windows Phone 8S HTC - 59/259 zl dla Rodziny 80/60, jak na Win 8 to niedrogi, ale nie ma wejścia na karte, wyciąganej baterii ani dobrego aparatu foto (akurat te rzeczy mnie interesują). Chętnie bym się nim pobawiła, ale nie przez dwa lata.
Moja oferta na koncie zmieniła się tylko o tyle, że doszedł ów HTC oraz wróciła Nokia 800.
Taryfy te same, wciąż nie ma R60. Czyli wciąż czekam (ciekawe kiedy do mnie zadzwonią, ale pewnie to niczego na razie nie zmieni).

#605692  autor: mateo_b88
 04 sty 2013, 18:09
Anthrax pisze:Okazuje się, że... nic się nie zmieniło. A koniec umowy coraz bliżej :) Pozdrawiam
Dokładnie. Nic a nic się nie zmienia... A mnie to nawet umowa się skończyła pod koniec grudnia i jak wczoraj skontaktowali się ze mną to jakaś strasznie opryskliwa i niemiła konsultantka zapytała "ile się jeszcze będę zastanawiać?"... <no comment> :?
Swoją drogą ciekawe że ceny tel są takie same jak dla nowych klientów...
  • Strona 38 z 350
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 350
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38