• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 350
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 350

#604170  autor: proxx
 29 gru 2012, 12:56
... Nowa propozycja taryf zostanie wprowadzona na początku lutego i jeszcze nie ma oficjalnej informacji dotyczącej wprowadzenia w niej modelu HTC WP 8S. Pozdrawiamy.

oraz
... Nowa oferta, a także nowy załącznik cenowy urządzeń zostaną wprowadzone 31 stycznia. Pozdrawiamy.
Informacja z oficjalnego fanpage'a T-Mobile. Może komuś się przyda przy podejmowaniu decyzji.

#604181  autor: SQBI
 29 gru 2012, 14:03
Mnie aneks obowiązuje do trzeciej dekady lutego, umowę mam do końca kwietnia. Coś mi się zdaje, że pierwszy raz przetrzymam i poczekam na SGS4 :)
... Nowa oferta, a także nowy załącznik cenowy urządzeń zostaną wprowadzone 31 stycznia. Pozdrawiamy.
Dzięki za info. Z pewnością wezmę to pod uwagę :)

#604192  autor: P1otr_PL
 29 gru 2012, 15:01
Ha, a ja już jestem po rozmowie. Co prawda kurier sie jeszcze u mnie nie zjawił i raczej przed 31 się nie zjawi, więc jeśli coś wyskoczy 31 - go, czy mogę tej paczki i aneksu poprostu nie przyjąć ? Jak myślicie ? Na chwilę obecną jestem zadowolony z wynegocjowanych warunków, ale nie chce się dać tak łatwo wyrolować w związku ze zmieniającymi się na dniach warunkami ...

#604202  autor: Xavi
 29 gru 2012, 15:37
Może ktoś przedłużał umowę na stacjonarny (sim) w T. Co można wynegocjować?

#604227  autor: Browar
 29 gru 2012, 16:55
mnichus pisze:Przedłużałem 21 grudnia abonament w zestawie z czarnym HTC Desire X i właśnie dowiedziałem się, że jeszcze nie wysłali mi paczki, bo nie mają go na stanie. :evil:
Ja też przedłużałem umowęe 21 grudnia i telefon HTC Desire X w kolorze czarnym dojechał do mnie 24.12 :)

Zadzwoń do nich i powiedz ze jak nie maja tego telefonu to niech Ci nie przedłużasz umowy. Zapewne się coś dla Ciebie znajdzie.

#604238  autor: SQBI
 29 gru 2012, 17:14
P1otr_PL pisze:Co prawda kurier sie jeszcze u mnie nie zjawił i raczej przed 31 się nie zjawi, więc jeśli coś wyskoczy 31 - go, czy mogę tej paczki i aneksu poprostu nie przyjąć ? Jak myślicie ?
Oczywiście, że mozesz. Możesz także odstąpić bez konsekwencji od umowy w okresie 10 dni od jej podpisania, ale warunek jest jeden - telefon w stanie nienaruszonym. Odesłanie całości na koszt własny.
Browar pisze:Zadzwoń do nich i powiedz ze jak nie maja tego telefonu to niech Ci nie przedłużasz umowy. Zapewne się coś dla Ciebie znajdzie.
Jak telefonu nie ma na stanie, to żaden konsultant go dla Ciebie nie wyczaruje, choćby stanął na rzęsach. Można pytać w salonach, ale wówczas rzecz jasna odpadają wynegocjonowane z SUK warunki.
 #604304  autor: tomek34
 29 gru 2012, 19:56
Witam

20.01 kończy mi się umowa, Nowa Firma 600 za 106zł,brutto

Interesuje mnie telefon iPhone 5 16GB, w T mobile proponują mi nadal nowa Firma 600 i cena telefonu 1693zł(32GB) wydaje mi się, że dość dużo, rachunki mam na poziomie 300-350zł( 3 numery)
pytalem w Orange i tam proponują
iPhone 5 16gb, abonament 99zł netto, 1700minut do wszystkich i 2GB net, pierwsze 6 miesięcy abonament za 0zł za przeniesienie numeru, cena telefonu 1139zł netto,

czy w Tmobile mogę otrzymać coś lepszego? dzękuję za rady

#604310  autor: Browar
 29 gru 2012, 20:25
chaossss pisze: ...
Po godzinie zadzwoniłem i zrezygnowałem z powodu braku HTC - tym razem miła Pani nagle z nikąd wytrzasnęła HTC i spytała jakie warunki zaproponowano mi wcześniej.
Powiedziałem jak wyżej i odpowiedź padła ok:)
A jednak stanęli na rzęsach koledze wyczarowali. Czasami warto sprawdzić, to nic nie kosztuje :wink:

#604320  autor: sote
 29 gru 2012, 21:12
proxx pisze:
... Nowa propozycja taryf zostanie wprowadzona na początku lutego i jeszcze nie ma oficjalnej informacji dotyczącej wprowadzenia w niej modelu HTC WP 8S. Pozdrawiamy.

oraz
Informacja z oficjalnego fanpage'a T-Mobile. Może komuś się przyda przy podejmowaniu decyzji.
mozesz podeslac linka do tego newsa?

#604355  autor: kokos-
 29 gru 2012, 22:32
A po co Ci link, wszystkie cenniki masz ważne do 31.01.2013 ;)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, 23:35 przez kokos-, łącznie zmieniany 1 raz.

#604377  autor: SQBI
 29 gru 2012, 23:24
Browar pisze:
chaossss pisze: ...
Po godzinie zadzwoniłem i zrezygnowałem z powodu braku HTC - tym razem miła Pani nagle z nikąd wytrzasnęła HTC i spytała jakie warunki zaproponowano mi wcześniej.
Powiedziałem jak wyżej i odpowiedź padła ok:)
A jednak stanęli na rzęsach koledze wyczarowali. Czasami warto sprawdzić, to nic nie kosztuje :wink:
Być może przyszła dostawa lub ktoś inny zrezygnował z zamówienia tego telefonu (bardziej prawdopodobne). Miał szczęście ;)

#604448  autor: kos
 30 gru 2012, 11:14
Witam, przedłużyłem właśnie umowę z Panem T-mobile;) Myślę czy to dobre warunki
Rodzina 20 - 25 zł
24 miesiące
180 minut
Sony Xperia Tipo - 99 zł

#604451  autor: zygikuleczka
 30 gru 2012, 11:26
kos pisze: Myślę czy to dobre warunki
Dobre ale kolejność powinna być odwrotna. Najpierw myślisz potem przedłużasz.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#604463  autor: kameT
 30 gru 2012, 11:53
Ja także przymierzam się do przedłużenia umowy w T-Mobile.
Jednak zamierzam trochę więcej zainwestować i wziąć sobie Galaxy S3 lub HTC one X.
Wiadomo, że ceny jakie T-Mobile oferuje za SIII przy R60 są "lekko" zawyżone, dlatego zamierzam zrobić najkorzystniejszą wymianę za dopłatą.
Czy ktoś z Was robił już taką kalkulację? i orientuje się za który telefon można najwięcej dostać w skupie/allegro?
Interesuje mnie opcja R60. I coś mi się wydaje, że chyba najbardziej opłaci się wziąć HTC Desire X za 39zł i sprzedać go. Ewentualnie Lumia, ale raczej ma mały zbyt.
Problem polega na tym, że T-Mobile ciągle nie ma tego HTC i zast. czy nie lepiej poczekać do 1 lutego na jakieś zmiany. Co myślicie?
Pozdrawiam!

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#604477  autor: niXon1
 30 gru 2012, 12:31
kameT pisze:najbardziej opłaci się wziąć HTC Desire X za 39zł i sprzedać go
Też mi tak wychodzi z moich "wyliczeń". Niestety umowy przedłużeniowe bez telefonu z pakietem danych są bardzo kiepskie i sami konsultanci sugerują umowę z telefonem i późniejszą jego odsprzedaż.

#604486  autor: proxx
 30 gru 2012, 12:57
kameT pisze:Ja także przymierzam się do przedłużenia umowy w T-Mobile.
Jednak zamierzam trochę więcej zainwestować i wziąć sobie Galaxy S3 lub HTC one X.
Wiadomo, że ceny jakie T-Mobile oferuje za SIII przy R60 są "lekko" zawyżone, dlatego zamierzam zrobić najkorzystniejszą wymianę za dopłatą.
Czy ktoś z Was robił już taką kalkulację? i orientuje się za który telefon można najwięcej dostać w skupie/allegro?
Interesuje mnie opcja R60. I coś mi się wydaje, że chyba najbardziej opłaci się wziąć HTC Desire X za 39zł i sprzedać go. Ewentualnie Lumia, ale raczej ma mały zbyt.
Problem polega na tym, że T-Mobile ciągle nie ma tego HTC i zast. czy nie lepiej poczekać do 1 lutego na jakieś zmiany. Co myślicie?
Pozdrawiam!
Ceny telefonów raczej znacząco nie spadną. Prędzej spodziewałbym się zmian w samych abonamentach. Od 1 stycznia spadają stawki, które operatorzy płacą między sobą za połączenia, więc powinni znacząco zwiększyć liczbę minut w poszczególnych taryfach. Jak ktoś może poczekać miesiąc to myślę, że więcej na tym zyska przez kolejne 2 lata. No i inne sieci też powinny coś nowego niedługo zaproponować. Osobiście czekam na jakąś ciekawą ofertę w w styczniu 13' niekoniecznie od T-Mobile.

Porównując ceny HDX u innych operatorów obawiam się, że jego cena może nawet wzrosnąć w nowym cenniku (jedynie w play jest promocja obecnie z 400 zł na 0 zł w abonamencie AI max za 75 zł). Natomiast liczę na obniżkę HOX'a, ponieważ niedawno wyszedł HOX+.

#604555  autor: SACZI
 30 gru 2012, 15:35
proxx pisze:...

Ceny telefonów raczej znacząco nie spadną. Prędzej spodziewałbym się zmian w samych abonamentach. Od 1 stycznia spadają stawki, które operatorzy płacą między sobą za połączenia, więc powinni znacząco zwiększyć liczbę minut w poszczególnych taryfach. ...
Ja chętniej widziałbym obniżki cen telefonów, bo ilości minut już w chwili obecnej są kosmiczne.
Druga opcja to pakiety internetowe. W R60 1GB powinien być standardem, a w opcji za 10PLN możliwość dokupienia kolejnego pakietu.
Dla mnie jest już bez znaczenia, czy w tej taryfie dostanę 500, 550, czy 600 minut, kiedy ja tylko max 240/m-c jestem w stanie wygadać.
Natomiast znaczenie już ma cena telefonu - np 800 zamiast 1400 za SGS3.

#604595  autor: proxx
 30 gru 2012, 18:23
SACZI pisze: Ja chętniej widziałbym obniżki cen telefonów, bo ilości minut już w chwili obecnej są kosmiczne.
Druga opcja to pakiety internetowe. W R60 1GB powinien być standardem, a w opcji za 10PLN możliwość dokupienia kolejnego pakietu.
Dla mnie jest już bez znaczenia, czy w tej taryfie dostanę 500, 550, czy 600 minut, kiedy ja tylko max 240/m-c jestem w stanie wygadać.
Natomiast znaczenie już ma cena telefonu - np 800 zamiast 1400 za SGS3.
No ja też bym wolał taką opcję żeby w ramach niższych rozliczeń obniżyć ceny telefonów. Teraz i tak lwia część tego co płacimy to "rata" za telefon. Ale skończy się pewnie jak zawsze. Poza tym od kilku miesięcy podobno wymieniają nadajniki (co nie ukrywam stanowi spory problem, bo działa mi często w telefonie tylko GSM, a więc i tylko internet w standardzie E), więc może zwiększą pakiety. Nie ukrywam, że czasami 1 GB robi się mało w niektórych miesiącach używając telefon za modem do lapka ale płacić za to dodatkowe 10 zł?

Ostatnio porównywałem play AIMax 75 za 75 zł
rabat 50% przez 3 miesiące wiec łącznie za 24 miesiące umowy zapłacimy 1711,5 zł
Internet 1 gb
650 minut + 100 minut na pół roku więc wychodzi średnio 675 minut miesięcznie
darmowe w play
dodatkowo przez 3 miesiące darmowe smsmy i na stacjonarne
no i przy przedłużaniu umowy można wynegocjować rabat 20 zł na abonament -> więc potem płacimy już 55 zł zamiast 75 zł
HTC Desire X teraz jest w promocji za 0 zł

a teraz T-Mobile już z rabatem dla przedłużających:
R60 za 59 zł
w tym 600 minut
internet 250 mb bez lejka po przekroczeniu którego mamy 1 gb za 10 zł
nielimitowane smsy 2 zł
nielimitowane w t-mobile 2 zł
faktura 5 zł - przecież nie każdy korzysta z e-mail
Więc nie licząc tych smsów (bo w play są tylko na 3 miesiące) płacimy łącznie 76 zł co daje na 24 miesiące 1824 zł, a więc płacimy w skali 2 lat więcej o 112,5 zł więcej niż w play + 39 zł za telefon co daje już ponad 150 zł, a po dwóch latach w Play przy przedłużaniu umowy otrzymujemy rabat 20 zł na abonament. Więc w kolejnej ofercie mamy dodatkowo oszczędność 480 zł

Samo przejście jest bardziej korzystne, a przedłużanie umowy dopiero się opłaca :)

Taka mała refleksja mnie naszła jak czytam te wszystkie ochy i achy nad rabatami, które dostajemy od T-Mobile ;)

#604608  autor: zygikuleczka
 30 gru 2012, 18:49
proxx pisze:ochy i achy nad rabatami, które dostajemy od T-Mobile ;)
Ktoś będzie chciał poczytać o tych och i ach i co? I trafi na Twoje wyliczenie (nie wiadomo po co tu kopiowane i dodatkowo zawierające nieprawdziwe informacje) i zamiast się czegoś dowiedzieć załamie ręce i przedłuży na słabej ofercie.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#604614  autor: kokos-
 30 gru 2012, 19:01
No to pojechales w sprawie abonamntu przeciez w t mobile tez mozesz uzyskac rabat przez SUK 20 zl przy przedluzaniu umowy.
  • Strona 36 z 350
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 350
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36