• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #602264  autor: VeenGoPL
 19 gru 2012, 20:37
Witam . Dopiero co założyłem konto bo mam problem ... Mieszkam na wsi w miejscowości Zubki Duże gmina czerniewice i mam internet z orange 1mb . Jest to internet na transfer z routerem (taki z 4antenkami i jedna dużą) . Internet w ciągu dnia jest nie do opisania ... Lepiej mi w telefonie chodzi , jestem zmuszony do gry po nocach wtedy odbiera mi elegancko ale dopiero po godz 3 w nocy . Mam nowego laptopa tyg temu kupiłem. Pytanie , w czym jest problem , co zrobić żeby polepszyć , co ewentualnie dokupić :) z góry Dziękuję użytkownika za pomoc ;*
Ostatnio zmieniony 22 gru 2012, 16:37 przez VeenGoPL, łącznie zmieniany 1 raz.

#602588  autor: Orange Ekspert
 21 gru 2012, 12:56
Najprawdopodobniej na linii występują przeciążenia. W takiej sytuacji wymagana jest modernizacja łącza. Inwestycje takie możesz znaleźć pod linkiem http://www.orange.pl/inwestycje.phtml. Możesz ubiegać się o bonifikatę w wysokości 50% opłaty za usługi multimedialne za każdy miesiąc takiego działania jeśli było to zgłaszane.

#602669  autor: simon.m
 21 gru 2012, 19:18
"ekspercie" orange, gdybyś wiedział co piszesz, to zorientowałbyś się, że "4 antenki" i prędkość 1 mega to nie adsl, ale cdma.
pomogłeś jak nic. nie wspomnę że po wejściu w link jest "błąd 404 - nie ma takiej strony"
pozdrawiam ekspercie

#603694  autor: Orange Ekspert
 27 gru 2012, 12:57
Przepraszam za błąd z mojej strony.

Analizując ukształtowanie terenu w tej okolicy oraz rozmieszczenie stacji nadawczych CDMA mogę zasugerować zakup anteny zewnętrznej z odpowiednim złączem. W przypadku modelu Axesstel MV510 jest wymagana antena zewnętrzna ze specjalnym konektorem. W pozostałych modelach jest stosowane złącze TNC.

Stacje bazowe CDMA są rozmieszczone w dwóch miejscowościach: Żelechlinek oraz Łaszczyn. W tym kierunku należy ustawić antenę zewnętrzna, co może poskutkować polepszeniem jakości sygnału sieci.

Możemy także dokonać szczegółowej analizy Twoich połączeń pod tym kątem, w tym celu potrzebujemy Twój login CDMA oraz dane abonenta. Prosimy Cię o skorzystanie z formularza pomocy, który jest dostępny na naszym oficjalnym fanpage'u na facebooku tutaj: http://on.fb.me/10XyZxu

Sprawdzimy to dla Ciebie.
Pozdrawiam

#603733  autor: Stentor
 27 gru 2012, 15:24
VeenGoPL pisze że w dzień jest kiepsko a w nocy ok . Wdług mnie wyraźnie to wskazuje na przeciążenie nadajnika a nie brak zasięgu i antena tutaj nie wiele pomoże .
Patrząc na mapę też można dojść do tego wniosku, w pobliżu nie ma praktycznie nadajników UMTS więc CDMA będzie na pewno oblegane.
Najbliższy UMTS jest w miejscowości Lipie i jest to AERO2.
Czyli prawdopodobnie masz dostąp do darmowego internetu a być może i innych usług z PLUSA lub Cyfrowego Polsatu.
Tutaj czytaj o darmowym internecie, niektórzy na nim grają :)

Obrazek

Roman

#603875  autor: robriot77
 28 gru 2012, 00:36
VeenGoPL nie ma kompletnie mozliwosci na neta po kablu? bo np jezeli teraz sa a predzej nie bylo to mozesz przejsc na neo bez problemu zastepujac cdm neostrada. i wtedy nie bedzie takiego problemu.