• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #603432  autor: Maruda
 26 gru 2012, 11:08
Cześć.
W HSPA+ mam 2-3 kreski i wszystko działa, oprócz słabego transferu.
Przełączając się na LTE, mam 4 kreski, pingując z wp.pl wszystko wygląda wporządku, jednak strony ładują się do połowy, albo otrzymuje komunikat o "połączenie zostało zresetowane"

Próbowałem pozmieniać dns-y na te z google jednak nie pomogło, zmiana przeglądarki również.Czy to coś ode mnie, czy raczej od dostawcy?

#603437  autor: Sig
 26 gru 2012, 11:28
Ale jak pingujesz, to pozwalasz na kilka-kilkanaście prób? Chodzi mi o to, czy nie pokazuje packet lossów, bo przy jednej próbie wszystko może wyglądać ok.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#603489  autor: Maruda
 26 gru 2012, 16:03
Cały czas leci bez strat,jednak nawet jak odpale w winampie radio jakieś, to buffer ładuje się bardzo wolno, albo wcale.
Na eotrace pokazuje wszystkie hosty i ładnie pinguje każdy polski adres po 25-35ms i nie mam już pojęcia co z tym fantem zrobić

#603515  autor: Stentor
 26 gru 2012, 17:27
Zwiększ wielkość pakietu.

Definiowalny rozmiar pakietu w bajtach,
od 1 do ok. 65500 bajtów (parametr –s w
systemach unixowych, -l w Windows, np.
ping –s 128 10.0.0.2 spowoduje wysłanie
pakietu o rozmiarze 128 bajtów zamiast
domyślnych 32). Opcja ta jest przydatna
szczególnie w przypadku sieci
bezprzewodowych, w których
sporadycznie może pojawić się zjawisko
gubienia dużych pakietów.

Roman

#603528  autor: Maruda
 26 gru 2012, 18:19
To nie w tym problem.
ping wp.pl -t -l 1000 i pakiety lecą po 40-60ms bez strat.Dodam jeszcze że profil jest ustawiony na tylko LTE.W TNI nie widzę zmian przełączania się bst-ow,sygnał stabilny i ogólnie wszystko wygląda w porzo.

@edit
Jeszcze sobie tak pomyślałem, bo to nowa baza jest i może łącze się z nią,ale baza ma za słaby zasięg z innymi nadajnikami w sieci? Jest to możliwe?

#603547  autor: Stentor
 26 gru 2012, 19:39
A masz możliwość skorzystania z innego kompa, może po jego stronie leży problem.

Roman

#603548  autor: Maruda
 26 gru 2012, 19:43
No nie bardzo dzisiaj czy jutro będzie możliwość sprawdzenia na innym kompie, bo ejstem z deka chory.A tak btw jaka jest różnica między LTE, a HSPA+? bo HSPA+ działa normalnie

#603604  autor: user_delete34
 26 gru 2012, 23:17
Inne technologie. Pingi, transfery - oba na korzyść LTE, zasięg i dostępność - na korzyść HSPA+. To tak najprościej mówiąc, odnosząc się do sytuacji, gdzie LTE mamy na 1800 MHz, a 3G na 900 i 2100 MHz i wszystko jest jakie jest.

#603627  autor: grzegorz0plonka
 27 gru 2012, 00:47
Maruda, problem może być winy modemem firmware. Widocznie sypie błędów pakietu. Jaki masz modem?

#603738  autor: Maruda
 27 gru 2012, 15:30
ZTE MF821
Chyba o to chodziło?
Revision: M9200B-SCAQDBZD-3.3.330080T 1 [Mar 12 2012 09:00:00]

@edit
Dzwoniłem do działu technicznego i są dwa warianty, pierwszy że trwają aktualnie prace modernizacyjne LTE do końca grudnia, a tzn że nikomu nie działa, a drugi to że może coś być z modemem, ale raczej to pierwsze.

#604835  autor: Maruda
 31 gru 2012, 17:58
@up
To są problemy techniczne modemu ze sterownikami, o których wiem, bo też mi się zdarzały i zdarzają sporadycznie.
U mnie wszystkie technologie są, w dużym pokoju maks sygnał, wiec mogę pochwalić za to Plusa.Rozczarowaniem jest tylko fakt,że te prace konserwacyjne tak długo trwają,no ale dobra, były święta, idzie nowy rok to przymknę oko.
Dla pewności przydałaby się jakaś osoba z KAtowic, która jest w zasięgu LTE i czy ma to samo co ja , tak jak mówił technik,że nikt nie ma LTE .

Jeszcze gdzieś kiedyś wyczytałem na jakimś forum,że plus musi mieć dzierżawe od mobylandu dla nowych użytkowników,czyli sygnał i połączenie jest ale jest jakby blokada.
Ile w tym prawdy to nie wiem, chociaż brzmi sensownie.