• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#602480  autor: Kryniczanin
 20 gru 2012, 20:28
Edmund, Ale regulamin jest do odwołania. A moim zdaniem to ma priorytet.

#602524  autor: ChuckyCiechanow
 20 gru 2012, 23:19
Dalszy ciąg złych wiadomości
Tylko do 15. stycznia będzie można aktywować usługę Zbieraj Minuty w taryfach prepaid w Play. Wynika to ze zniknięcia asymetrii - pisze na swoim blogu Marcin Gruszka, rzecznik Play.

Przypomnijmy, że usługi tej w abonamencie nie można aktywować od 4. grudnia, o czym szerzej pisaliśmy w tej wiadomości
Ci którzy, są z nami od dawna wiedzą, że od początku dzieliliśmy się przychodami z klientami dając za odebranie dwóch minuty połączenia z innej sieci minutę gratis. Ten mechanizm działał właśnie w oparciu o przychody z asymetrii. My dzieliliśmy się z klientami przychodami a są tacy, którzy na naszej asymetrii robią niezłe kokosy i nie dzielą się nimi z klientami. Wręcz odwrotnie, robią te kokosy właśnie na klientach ;-) Kto? Pytanie retoryczne - napisał Gruszka.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 10:09 przez ChuckyCiechanow, łącznie zmieniany 1 raz.

#602529  autor: KC-KARLOS
 20 gru 2012, 23:57
Ciekawe, co z MIX w Play... W PLAY MIXtura III ZM są za 2 zł na zawsze (póki konto jest ważne na wychodzące)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#602552  autor: Kryniczanin
 21 gru 2012, 07:56
Karlos20, Nie ma opcji aktywacji. Nie widzę takowej w Mixie 2 i 3. Taryfy 30pln zobowiązanie.

#602565  autor: ChuckyCiechanow
 21 gru 2012, 10:14
Kryniczanin pisze:Karlos20, Nie ma opcji aktywacji. Nie widzę takowej w Mixie 2 i 3. Taryfy 30pln zobowiązanie.
W Play Mixtura II (30) mam możliwość aktywacji ,,Zbieraj Minuty"

#602593  autor: bolek2004
 21 gru 2012, 13:17
Kryniczanin pisze:Ale regulamin jest do odwołania. A moim zdaniem to ma priorytet.
Też tak myślę. W sumie pisałem wcześniej że nie powinni zlikwidować starych ZM we freshu tych z aktywacją jednorazową, ale na zdrowy rozum promocja się kończy i nie można z niej już skorzystać. Co innego w Starej Play Karcie bo tam to usługa cennikowa, ale mogę się mylić. Zobaczymy jak to play rozegra.
Co do Starej Play Karty to raczej wątpię żeby usuwali bo to już taryfa marginalna i raczej mało kto z niej korzysta, a żeby z niej korzystać to te 200pln na rok trzeba wydać.

#602594  autor: Sig
 21 gru 2012, 13:35
Moim zdaniem stare ZM zostaną. Pamiętajcie, że do 15 stycznia będzie można aktywować NZM, a więc maksimum od tego czasu +3 miesiące zbierania. Potem... Potem zostają stare i moim zdaniem Play je ruszy, gdy uzna, że za mocno go obciążają (lub chińskie kredyty zajrzą głęboko w oczy). Jak może je ruszyć? Wyłączyć stare profile Fresh, w których była możłiwa aktywacja i zmusić do migracji do nowych, gdzie przy migracji ZM znikną. Nie fair, nie fajnie, ale Play to już dawno W4. Jak sobie pomyslę ile $$$ zarobili na moich zebranych minutach w czasie najwyższego MTR, to aż mi się niedobrze robi jak patrze na ich postępowanie. Wiekszości i tak jeszcze nie zużyłem. Nie wiem na co ta kasa w Play idzie, na pewno nie na budowę sieci, bo np. u moich rodziców próżno szukać zasięgu macierzystego Play, a jest np. 3G T-mobile i wkrótce Plus... Pewnie wiele spraw się wyjaśni po przetargu na częstotliwości.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#602595  autor: bolek2004
 21 gru 2012, 13:43
Być może po 15 stycznia wprowadzą jakąś nową taryfę co by część osób na nią przeszło i potraciło Zbieraj Minuty. Tylko to naprawdę musiała by być dobra oferta, albo dobry marketing, zresztą w 2013r. raczej play będzie dalej zabierał niż ulepszał wg mnie. No ale zobaczymy jak to się rozwinie.

#602607  autor: KR2615
 21 gru 2012, 14:51
Mam na jednym starterze ponad 4000 minut. Myślec, żeby "przenieść" je do T-mobile gdzie miesiąc utrzymania kosztuje praktycznie tyle samo. W związku z tym mam dwa pytania:

1. Czy występuje podobna sytuacja jak na linii FreeM > PLAY, że po 60 minutach rozłącza połączenie?
2. Czy PLAY może zablokować numer widząc połączenia o długości kilkudziesięciu godzin?
Mam na tej karcie ciekawy numer i nie chciałbym go stracić

#602615  autor: Andrzej24
 21 gru 2012, 15:17
krzys pisze:Mam na jednym starterze ponad 4000 minut. Myślec, żeby "przenieść" je do T-mobile gdzie miesiąc utrzymania kosztuje praktycznie tyle samo. W związku z tym mam dwa pytania:

1. Czy występuje podobna sytuacja jak na linii FreeM > PLAY, że po 60 minutach rozłącza połączenie?
2. Czy PLAY może zablokować numer widząc połączenia o długości kilkudziesięciu godzin?
Mam na tej karcie ciekawy numer i nie chciałbym go stracić
1. Mnie w Play rozłącza po 2 godzinach na stanie darmowym lecz 100% pewności nie mam bo 2 godz rozmowy non stop udało mi się z 2x.
2. Trudno powiedzieć, lecz ryzyko jest. Lepiej częściej a krócej.

#602628  autor: Precelos
 21 gru 2012, 15:43
aizo pisze:Mam ok 6h godzin rozmów.
Nie ma opcji aby to wykorzystał do 15(Fresh)
Ma to tak przepaść bez niczego:>
Niefajnie.

Pytanie czy od 15 nie będzie można już zbierać nowych minut a te co zostaną mogę wykorzystać do 14-stego lutego(oczywiście przedłużę) Czy to co mam przepadnie.
czy czytanie z zrozumieniem to cos trudnego??

przeciez informacja jest jasna Tylko do 15. stycznia będzie można aktywować usługę Zbieraj Minuty w taryfach prepaid w Play.
jezeli masz ja JUZ aktywowana to ona dziala do regulaminowego okresu

czyli ja mam aktywowane NZM w grudniu wiec deaktywacja nastapi w lutym do tego mam jeden miesiac waznosci wiec ostateczny termin do kiedy moge wykorzystac te minuty to poczatek marca

Obrazek

#602739  autor: armator11
 21 gru 2012, 23:42
Andrzej24 pisze:
krzys pisze: 1. Mnie w Play rozłącza po 2 godzinach na stanie darmowym lecz 100% pewności nie mam bo 2 godz rozmowy non stop udało mi się z 2x.
Mnie też rozlacza po 2h.

#602780  autor: Ricki1980
 22 gru 2012, 11:50
Przy kupnie SD za 10 zł rozłącza równo po 120 minutach, natomiast w PNK po doładowaniu równo po 450 minutach.

#603404  autor: zuraw09
 26 gru 2012, 00:55
Edmund, Ale regulamin jest do odwołania. A moim zdaniem to ma priorytet.

//

tak, regulamin do odwolania oznacza, ze do odwolania mozna AKTYWOWAC usluge. w tym przypadku do czerwca 2011!
nauczcie sie wiec czytac ze zrozumieniem.

#603431  autor: Edmund
 26 gru 2012, 11:02
tak, regulamin do odwolania oznacza, ze do odwolania mozna AKTYWOWAC usluge. w tym przypadku do czerwca 2011!
I dokładnie to miałem na myśli pisząc swoją wypowiedź.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#603434  autor: Sig
 26 gru 2012, 11:14
Ja się znów powtórzę... Starych ZM nie wyłączą, bo nie ma za bardzo jak, ALE Play może np. włączyć "remont" ZM, tak jak rzecznik pocisnął ściemę z remontem doładowań i sprawić tym samym, że po miesiącu kapitał każdego przepadnie, LUB (co bardziej prawdopodobne) kiedyś wyłączy stare taryfy, zmuszając do migracji do nowych, a więc stare usługi przepadną. W tym ostatnim wariancie stare ZM są chyba "najbezpieczniejsze" jak ktoś je włączył w opcji "gołego" Fresha, bez bonusu SD po doładowaniu, ale to są takie dywagacje, że nie ma sensu ich ciągnąć. Znikną, to znikną, teraz tylko wiadomo, że nowe mogą być najdłużej ważne od 15 stycznia + 3 miesiące.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#603518  autor: Quetzal
 26 gru 2012, 17:47
Sig pisze: ALE Play może np. włączyć "remont" ZM, tak jak rzecznik pocisnął ściemę z remontem doładowań i sprawić tym samym, że po miesiącu kapitał każdego przepadnie, LUB (co bardziej prawdopodobne) kiedyś wyłączy stare taryfy, zmuszając do migracji do nowych, a więc stare usługi przepadną.
"Remont" to niewielki problem - co prawda podczas "remontu" przepadną zebrane środki, ale jeśli "remont" się zakończy to będzie można od nowa korzystać.

Nie muszą nawet likwidować starych taryf, wystarczy, ze zabiorą z nich pakiety internetowe i stan darmowy, a w tedy będziemy musieli zmienić taryfę (albo operatora), no bo chyba nikogo nie stać aby płacić cennikowe 12 gr za 100 kb.

Ps. Kluczowe znaczenie ma pewnie to ile osób korzysta - jeśli promil klientów to może nie będą sobie tym zawracać głowy. Im więcej osób ma stare "Zbieraj minuty" tym szybciej coś wykombinują.

#603531  autor: DanielR
 26 gru 2012, 18:45
Quetzal pisze:Ps. Kluczowe znaczenie ma pewnie to ile osób korzysta - jeśli promil klientów to może nie będą sobie tym zawracać głowy.
Albo z pewnością "zawrócą sobie tym głowę", bo wówczas skasowanie ZM nie będzie ich dużo kosztowało, więc poniosą ten "ciężar". :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#603536  autor: Quetzal
 26 gru 2012, 18:57
DanielR pisze: Albo z pewnością "zawrócą sobie tym głowę", bo wówczas skasowanie ZM nie będzie ich dużo kosztowało, więc poniosą ten "ciężar". :wink:
Niekoniecznie - pakietu "10 za 5" do tej pory nie zlikwidowali, choć "30 za 10" nie ma już chyba od roku.

#603539  autor: Blank
 26 gru 2012, 19:05
W jaki sposób można zdezaktywować usługę "Zbieraj Minuty"? Szukałem i nie znalazłem ;)