• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #60270  autor: painkiller
 12 mar 2006, 08:19
No wiec panowie mam problem,mam nokie 6100 od niecalego tygodnia i jakos mi sie juz znudzila chociaz miala mi wystarczyc na 2-4 latek ;-)
Zainteresowalem sie Soniakiem ericssonem k700i,poniewaz moj kumpel ma go 2 letniego juz kupionego w *IDEI* takze sie nie orientuje za ile by go chcial odsprzedac ale wydaje mi sie ze gdzies od 350-do 450 :|
Czy macie jakies rady do mnie ?
czy powinienem wymieniac nokie 6100 na SE. k700i ?
plisska o szybka podpowiedz...
 #60272  autor: PhilipSledziusz
 12 mar 2006, 08:31
No moze mu pomozemy co chłopaki?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

DIRECT BY śledź
*Zastrzegam sobie prawa autorskie do moich postów*

#60336  autor: ywis
 12 mar 2006, 12:38
K700i jest nowszy, jest z wyższej półki.
Natomiast ja bym nie zamienił, bo dla mnie NOKIA jest THE BEST, ale każdy ma inne spojrzenie na tą sprawę.

#60338  autor: dziedziel
 12 mar 2006, 12:42
SE k700i jest 100x lepszy od 6100, ja bym sie nie zastanawiał, jezeli miał bym pieniadze to bym go brał a co do cen to sobie zobacz tu :: KLIK w komisach bedzie troche drozszy. MA bt, irda, aparat, 65 tys. kol i lepszej jakosci itp.

Pozdrawiam Dziedziel

#60344  autor: inigo
 12 mar 2006, 12:57
Obiektywnie biorac Nokia jest duzo starszym modelem niz SE700 (pomimo ze wlasnie w marcu 2006 zaprzestano produkcji SE700; Nokii 6100 juz dawno sie nie produkuje). SE ma bluetooth (zainwestujesz w bluetootha do PC raz, a potem niezaleznie od telefonu, jesli tylko bedzie mial bluetooth - laczysz sie z PC, a nie jak w Nokia - kabel, ktory Ci juz do przyszlych modeli sie nie przyda, bo ...Nokia zmienila standard kabla). Nokia ma wyswietlacz 4 tys. kol., SE 65 tys. SE ma wg mnie lepsza polifonie, dodatkowo duza pamiec, aparat vga (slaby, ale moze sie przydac - nigdy nie wiemy co nas w zyciu spotka), radio i pare innych. Obiektywnie porownujac te dwa konkretne modele (a nie firmy) - SE wypada przynajmniej o jedna klase lepiej. A mowi Ci to czlowiek, ktory jest w branzy od 8 lat. I wiekszosc ludzi z branzy (salony, serwisy, testerzy sprzetu) Ci to powie. No i SE ma mniejsza awaryjnosc od tego modelu Nokia. Ale wybor nalezy do Ciebie. Pozdrawiam. :)

#60348  autor: dziedziel
 12 mar 2006, 13:00

Pozdrawiam Dziedziel
 #60350  autor: inigo
 12 mar 2006, 13:09
Nowy SE K700i mozna kupic za 599 zl (z gwarancja SE na 2 lata lub na rok - 1 rok jak gwarancje daje konkretny sklep). Wez to tez pod uwage. 450 zl w tym wypadku za telefon po gwarancji, uzywany, to duzo. 350 zl byloby o.k. Przyjrzyj sie tez innym ofertom, nowym telefonom ze sklepow lub tzw. serwisow. Wbrew pozorom mozna czasami kupic cos calkiem interesujacego. Nie znaczy to, ze jesli w salonie operatora dany model telefonu kosztuje bez aktywacji 1500 zl, to tyle on kosztuje na rynku. Czesto rynkowe ceny takich telefonow to 50-80% ceny "operatorskiej". Mozesz tez odwiedzic lokalne sklepy takie jak Germanos Czy tez Media Markt. Obejrzyj sobie np. Panasonica VS3 (niestety clamshell) z wyswietlaczem 16,7 mln kolorow, aparatem 1,3 MP i bluetoothem za 599 zl w aktualnej gazetce Media Markt (dostepna tez na stronach www). To tylko przyklad, ze coraz czesciej mozesz kupic za rozsadne pieniadze cos niezlego. Ale SE700 za 350 zl (jesli jest w dobrym stanie) bylby o.k.