• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #603304  autor: areksroka3
 25 gru 2012, 14:35
Witam.
Zakupiłem Nokię C5-03. Mam w domu sieć WI-Fi, połączyłem się przez telefon z nią poprzez wpisanie hasła. Gdy wchodzę na youtube i facebook, które są jako oddzielne aplikacje na tym telefonie,est napisane, że łączy się przez "internet01" anie przez moją sieć tzn. "lukas".
Gdy jeszcze nie byłem podłączony do "lukas" to też się za pomocą "internet01" łączyłem z youtube.com i facebook.
Teraz pytanie.
Czy łączy mi się za pomoca lukas'a czy internetu płatnego(może i jest darmowy skoro aplikacje wbudowane w telefon?).
Czy jeżeli wejdę w "internet" w telefonie to będzie mi łączyło się z lukas czy "internet01"?
Gdy zainstaluje GG na telefonie czy będzie mi się automatycznie łączył z lukas.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2012, 15:50 przez areksroka3, łącznie zmieniany 1 raz.

#603306  autor: user_delete34
 25 gru 2012, 14:47
Jeżeli internet01 to punkt dostępu 2G/3G i go nie używasz, to zwyczajnie go usuń. Najlepiej, jeśli jest taka opcja w ustawieniach aplikacji, wybierz by pytała za każdym razem o punkt dostępu. Gdy jej nie ma (u mnie Youtube raz działało przez WiFi, raz nie - znajdowało je lub nie) - pozostaje dla pewności najmniejszy pakiet danych z lejkiem, by się nie okazało, że kiedyś konto zostanie wyzerowane przez transmisję danych.