• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #602983  autor: Xavi
 23 gru 2012, 11:45
Chciałem się dowiedzieć jak jest z korzystaniem z aplikacji kalendarz w androidzie ICS. Chcę dodać jakieś zdarzenie i ustawić przypomnienie. Jest tam m.in opcja "od" , "do" gdzie podaje się dzień tygodnia i godzinę. Jak to powinno być ustawione? O co tutaj chodzi? Jeśli chcę dodać termin np na 20 stycznia godz 15. to jak powinienem to ustawić? Początek 21.01. godz 15 i koniec tak samo czy jak?
Poza tym aby były okresowe przypomnienia np co kwartał a w tym kalendarzu nic takiego nie znalazłem jest co miesiąc, rok, tydzień ale kwartału nie ma. Może warto skorzystać z jakiś alternatywnych kalendarzy, co polecacie?
Druga sprawa gdzie są w tym systemie sms wysłane? Jak zapisać wiadomość jako kopie roboczą? Tak banalne sprawy w każdym telefonie a nie mogę tego znaleźć.
Ostatnio zmieniony 26 gru 2012, 16:10 przez Xavi, łącznie zmieniany 1 raz.
 #603016  autor: best
 23 gru 2012, 13:56
Xavi pisze: Druga sprawa gdzie są w tym systemie sms wysłane? Jak zapisać wiadomość jako kopie roboczą? Tak banalne sprawy w każdym telefonie a nie mogę tego znaleźć.
Sms-y są poukładane w wątki, gdzie masz całą konwersację z jedną osobą (wysłane do niej i odebrane od niej). A jeżeli chcesz zapisać kopię roboczą, to wystarczy napisać wiadomość i wyjść z edytora (przynajmniej u mnie tak było).

#603162  autor: Xavi
 24 gru 2012, 11:19
Naprawdę masakra! Taki wspaniały, cudowny, amerykanski system i nie można zapisać kopii roboczej lub szablonów sms! Żart!
Zapisanie i wyjście z edytora nic nie daje.

#603198  autor: piechucki
 24 gru 2012, 14:35
Wszystkie funkcje opisane przez Ciebie, a dotyczące smsów maja m.in Go SMS, Handcent SMS i pewnie aplikacja systemowa w Twoim telefonie też (choć tego nie mogę Ci zagwarantować, bo systemy są różne wbrew pozorom), trzeba tylko poszukać lub/i przeczytać instrukcję lub jakieś poradniki na forum. Android jest najogólniej mówiąc podstawą, do której dokładasz te klocki (czytaj: programy i ich funkcjonalności) jakie są nam potrzebne. Zresztą to samo (w innych słowach napisał Ci już kolega best). Pozdrawiam.

#603319  autor: Xavi
 25 gru 2012, 17:10
Rozumiem koledzy, dzięki za zainteresowanie!
Po prostu dla mnie dziwne jest że takie banalne rzeczy trzeba dodawać za pomocą innych aplikacji a są w każdym telefonie za stówę w standardzie :-D Aby zapisać kopie roboczą pobierać osobny program, przekopywać się przez ustawienia, kombinować itd dla mnie to jakieś dziwne. Oczywiście mówię o sobie innym może to pasuje.
Nie jestem grupą docelową dla której są takie wynalazki. Dzięki za pomoc.