• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #603105  autor: Snowsky
 23 gru 2012, 22:01
Jka zapewne niektórzy wiedzą zgodnie z nową dyrektywą UE od 1 stycznia operatorzy mają obowiązek obniżyć koszty rozmów telefonicznych. W pierwszej fazie mająto być obniżki do mniej więcej 9 groszy a w drugiej nawet poniż 5 groszy. I tu moje pytanie. 28 stycznia kończy mi się umowa a co za tym idzie muszę wybrać coś nowego.

Jak myślicie, czy opłaca sie czekać na te nowe obniżki?

Z jednej strony sprawa jest oczywista, bo będzie taniej ale wydaje mi się, że operatorzy odbiją o sobie po prostu na gorszych ofertach... Np. zamiast 500 minut w abonamencie 50zł dostanę 100 ale za to rozmowy w ramach 'pakietów złotówek' za 9 gr/min.

Interesuje mnie oferta Playa Stan Darmowy 59 500minut wymienne na 886smsów. Doradźcie co robić ;D

#603107  autor: poziom
 23 gru 2012, 22:18
Te 9 i 5groszy dotyczy stawek jakie płacą sobie operatorzy za ruch w ich sieciach, nie ma to dużo wspólnego z cenami detalicznymi. Już teraz mtr wynosi 12gr a cena minuty to 30gr.

Przeczytaj ten artykuł Witka: http://www.telepolis.pl/artykuly.php?id=564

#603115  autor: Edmund
 23 gru 2012, 23:17
Snowsky, możesz poczekać do nowego roku z podpisywaniem umowy bo u innych operatorów niż Play mogą spaść stawki, ale w Play na pewno nie spadną, gdyż nawet rzecznik wspominał że nie zmienią 29gr/min przez dłuższy czas.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#603122  autor: kubasa1
 23 gru 2012, 23:58
Spokojnie ja na Twoim miejscu poczekałbym na rozwój wydarzeń:)

last minute 2013

#603936  autor: TheArt
 28 gru 2012, 11:57
Z umowami zawsze warto się nie spieszyć, szczególnie przed nowym rokiem albo w okresach świątecznych.