• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#601293  autor: orson_dzi
 14 gru 2012, 19:35
Jawrob11 pisze:mi Pani w salonie nie chciala dac 6 miesiecy rabatu :(
6 miesięcy jest dla sklepu internetowego. Przy telesprzedaży wciska się, że też jest 6, a są 3.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#601421  autor: Jawrob11
 15 gru 2012, 15:11
hmm w sklepie gdzie jest 6 miesiecy? ja widze tylko 3 a w telesales 6 ale tylko w wiecej za mniej-chyba ze tylko to mi zaproponowano......

#602608  autor: Orange Ekspert
 21 gru 2012, 14:59
walus70 pisze:Witam !
Czy ktoś mógłby podać numer do telesales ,chcę przenieść numer z t-mobile .
Z góry dzięki .
Pozdrawiam
Beźpośredni kontakt do działu sprzedaży to *400 z numerów Orange lub 510 400 400 z pozostałych sieci.
bohen25 pisze:04.12.2012 po rozmowie konsultantem i podaniu wszystkich danych z dowodu itd, chodziło o przeniesienie numeru na abonament z Tmobile, wybraniu modelu telefonu(Note 2) w taryfie smart plan multi za 159.90-telefon-99zł, czekałem spokojnie na kuriera-miał być z umową za 2 dni. Wczoraj wieczorem zadzwonili, że nie mają w/w modelu telefonu i że się odezwą jak będą mieli. Od razu sprawdziłem na stronie-telefon oczywiście dostępny, jednakże cena poszła w górę i kosztuje teraz 549. Dla mnie zachowanie poniżej wszelkiej krytyki, ewidentne chamstwo i złodziejstwo. Sprawę skieruję do UOKIK bo tylko tam się nadaje.
Stany magazynowe są odrębne pomiędzy sprzedażą telefoniczną a sklepem internetowym oraz zakupem oferty w sprzedaży bezpośredniej. Niestety, sprzedawca nie ma możliwości zarezerwowania takiego sprzętu z wyprzedzeniem może to zrobić w momencie zatwierdzenia oferty w systemie. Z racji dużej popularności tego modelu oraz ograniczonej ilości ich dostępności mogą występować pewne utrudnienia z realizacją takiej oferty.

Jawrob11 pisze:hmm w sklepie gdzie jest 6 miesiecy? ja widze tylko 3 a w telesales 6 ale tylko w wiecej za mniej-chyba ze tylko to mi zaproponowano......
Potwierdzam, realizacja przeniesienia za pośrednictwem Sklepu Internetowego rabat na abonament wynosi 3 miesiące. Przy realizacji oferty w telesprzedaży okres ten wynosi 6 miesięcy. Szczegóły znajdziecie tutaj: http://oran.ge/yrUk40.

#602714  autor: bohen25
 21 gru 2012, 22:30
[quote="Orange Ekspert"][/quote]
Stany magazynowe są odrębne pomiędzy sprzedażą telefoniczną a sklepem internetowym oraz zakupem oferty w sprzedaży bezpośredniej. Niestety, sprzedawca nie ma możliwości zarezerwowania takiego sprzętu z wyprzedzeniem może to zrobić w momencie zatwierdzenia oferty w systemie. Z racji dużej popularności tego modelu oraz ograniczonej ilości ich dostępności mogą występować pewne utrudnienia z realizacją takiej oferty.

Podczas rozmowy z konsultantem, zadeklarowaniu chęci przeniesienia numeru telefon Note 2 był dostępny,chciałem jeszcze Lumię 920 ale jej nie było więc zdecydowałem się na wybór Samsunga,nie rozumiem dlaczego po 2 tygodniach dopiero się sieć raczyła odezwać, bezczelnie informując mnie o tym że telefon nie jest dostępny, co okazało się kłamstwem, telefon był dostępny ale oczywiście już w innej cenie. Po prostu Orange miało więcej klientów zainteresowanych tym telefonem niż aparatów fizycznie dostępnych -stąd te machloje i zbywanie klientów.

#602783  autor: orson_dzi
 22 gru 2012, 12:12
Orange Ekspert pisze:Jawrob11 napisał/a:
hmm w sklepie gdzie jest 6 miesiecy? ja widze tylko 3 a w telesales 6 ale tylko w wiecej za mniej-chyba ze tylko to mi zaproponowano......

Potwierdzam, realizacja przeniesienia za pośrednictwem Sklepu Internetowego rabat na abonament wynosi 3 miesiące. Przy realizacji oferty w telesprzedaży okres ten wynosi 6 miesięcy. Szczegóły znajdziecie tutaj: http://oran.ge/yrUk40.
Zaznaczyłbyś też, o ile wiesz, że osoba przenosząca numer dostaje informację podczas rozmowy, że ma 6 miesięcy, ale wszędzie wpisane są 3 miesiące. Ale pomimo tego, że są wpisane 3 miesiące, to rabat jest ważny przez 6 miesięcy. Dużo nieporozumień z tego wychodzi.

#602835  autor: dreapheus
 22 gru 2012, 17:02
A jak jest na umowie która przychodzi? 3 czy 6?

#602853  autor: maksymilian
 22 gru 2012, 18:54
Może szkoda , że z oferty 6 miesięcy nie można skorzystać razem z rabatem 30 % z Milenium . Wtedy to by mogła być promocja co ? :P

#602941  autor: orson_dzi
 23 gru 2012, 00:21
dreapheus pisze:jak jest na umowie która przychodzi? 3 czy 6?
Nie wiem, czy jest to wpisane. Ale jak jest, to są wpisane 3 miesiące.
Dla pewności warto wtedy zadzwonić do BOK i spytać jak jest to wprowadzone. Ale nie od razu, tylko kilka dni odczekać, bo to jest wprowadzane po kilku dniach. Jak będzie, to ok, jak nie, to wprowadza się to reklamacyjnie.

#605923  autor: Kris6891
 05 sty 2013, 16:29
dzieki panowie za ten temat juz przechodziłem do Orange przez neta złozyłem zamówienie a tu czytam ze przez fona moge miec rabat przez 6 miesiecy a nie 3 jak przez neta super sprawa tym bardziej ze wybrałem oferte za 129.90 to sporo odpadnie zł

#606005  autor: Kamel
 05 sty 2013, 23:18
A czy orientujecie się może czy można przenieść prepaid z innej sieci do Orange Abonament za pomocą kanału telesales ?
Dowiedziałem się, że przejście z prepaid z innej sieci do abonament w sklepie internetowym nie jest możliwe.

Może przez telesales istnieje taka możliwość ?

#606012  autor: orson_dzi
 06 sty 2013, 00:45
Bardzo dobre pytanie. Ale wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości.

#606032  autor: MaZuT
 06 sty 2013, 10:18
Kamel pisze:A czy orientujecie się może czy można przenieść prepaid z innej sieci do Orange Abonament za pomocą kanału telesales ?
Dowiedziałem się, że przejście z prepaid z innej sieci do abonament w sklepie internetowym nie jest możliwe.

nie da sie tego zrobic przez telesales, tylko abo, karty do przeniesienia w salonie

#606205  autor: zdzislaw140
 07 sty 2013, 08:49
Jak na firmówkę można dostać 6 msc rabatu?

W salonie takiej oferty nie mają, przez telesales firmówki nie przeniosę więc o czym wy piszecie w tym temacie?

#606215  autor: Kamel
 07 sty 2013, 10:12
banderas pisze:tutaj masz formularz w celu możliwości przejścia z karty innego operatora na abonament w orange
http://www.orange.pl/portal/map/map/que ... id=8460529
Dzięki za link ! No właśnie a tu jest napisane, że niby również z karty i również 6 miesięcy rabatu.

No nic spróbuję wpisać i zobaczymy jak się odezwą.

#606373  autor: banderas
 07 sty 2013, 21:21
Kamel pisze:
banderas pisze:tutaj masz formularz w celu możliwości przejścia z karty innego operatora na abonament w orange
http://www.orange.pl/portal/map/map/que ... id=8460529
Dzięki za link ! No właśnie a tu jest napisane, że niby również z karty i również 6 miesięcy rabatu.

No nic spróbuję wpisać i zobaczymy jak się odezwą.
poinformuj jak rozwinela sie sytuacja

banderassso

#606622  autor: orson_dzi
 08 sty 2013, 22:41
zdzislaw140 pisze:Jak na firmówkę można dostać 6 msc rabatu?
Tu trzeba by kogoś od biznesu, nie wiem czy są tacy ludzie na forum.

Najwyżej dzwoń do BOK i powiedz, że interesuje Cię kontakt z obsługą biznesową, ale nie masz jeszcze numeru w ofercie biznesowej i chcesz przenieść numer. Jak trafisz na ogarniętą osobę, to przełączy Cię pod odpowiedni numer.

#606950  autor: Veallentine
 10 sty 2013, 11:54
zdzislaw140 pisze:Jak na firmówkę można dostać 6 msc rabatu?

W salonie takiej oferty nie mają, przez telesales firmówki nie przeniosę więc o czym wy piszecie w tym temacie?
Możesz zrobić cesje na klienta indywiudalnego, albo podaj nr telefonu, skieruje Cię do biznesu.

Kamel pisze: A czy orientujecie się może czy można przenieść prepaid z innej sieci do Orange Abonament za pomocą kanału telesales ?

Faktycznie nie można przenieść numeru ze zwykłego prepaida, można jednak to ominąć : )

Play wprowadziła ofertę tylko sim, dla przenoszących nr telefonu na umowie na czas nieokreślony.

Wystarczy, że podpiszesz taką umowę i po 24h, można przenosić nr telefonu tak jak by był zawsze w ab. skoro umowa jest na czas nieokreślony, można ją wypowiedzieć z miesięcznym wypowiedzeniem, bez kar umownych : )

[ Dodano: 2013-01-15, 10:40 ]
Dla zainteresowanych, pojawiło się kilka sztuk IPhone 16GB w ab. za 159zł dostępny za jakieś ok. 400zł, oraz Samsung Galaxy SII za 1zł w abonamencie Halo 109zł. Ilość sztuk ograniczona, jak co to pw ; )

Aktualna oferta sieci Orange kanłu Telesales:

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=64599

Wszelakie pytania co do promocji w sieci Orange, pw/mail ; )

xxx

#608573  autor: BW06
 18 sty 2013, 23:51
o co chodzi z tym telesales? bo ją naprawdę nie kumaty. z góry dzięki za wyjaśnienia.

#608583  autor: orson_dzi
 19 sty 2013, 00:01
Telesprzedaż. Kupujesz przez telefon. Z telefonu w Orange - *400 .