W moim przypadku właśnie to zadziałało. Chłopak na infolinii wciskał mi standardową ofertę twierdząc, że to oferta dla GU. Wspomniałem wtedy, że skoro to wszystko co mogą mi zaoferować to chyba będę musiał przejść do konkurencji. Te słowa zadziałały jak magiczne hasło. Gość momentalnie zmienił ton, powiedział, że w tej sytuacji może mi przedstawić "specjalną" ofertę i rozmowa zaczęła się kleić.Loka pisze:...(i mała uwaga nie stosuj groźby typu że zmienisz operatora itp.)
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
czy ktos wie o takim abonamencie jak ALL INCLUSIVE MAX 65 i kazdy miesiac jest z rabatem na 20zl? tylko trzeba napisac wypowiedzenie i zagadac z gosciem na sluchawce? podobno to jest oferta dla pracownikow play ale tez oferowana dla zwyklych klientow. moze teraz jest juz jakas inna promocja? podpowiedzcie jak z nimi gadac zeby dobrze na tym wyjsc.
pozdro.

Dosłownie 5 minut temu udało mi się uzyskać właśnie tą ofertę o której piszesz. Na równo 3 miesiące przed końcem umowy - wcześniej nie ma po co dzwonić i wysyłać wypowiedzenia, bo konsultanci nie mają możliwości wprowadzenia tej oferty w systemie - 2 tygodnie temu konsultantka zgodziła się na tą samą ofertę, ale później okazało się, że wypowiedzenie było złożone za wcześnie - prosiła żebym je wycofał i złożył raz jeszcze w styczniu, ale ja obliczyłem, że dzisiaj będę mógł zadzwonić uzyskać ofertę i się udało. Musiałem tylko przerwać przemiłej Pani prezentację oferty i powiedzieć, że ja właściwie, to już byłem dogadany z koleżanką, a ona na to, że jak tak to ok i mogliśmy przejść do konkretówlobuz884 pisze:czy ktos wie o takim abonamencie jak ALL INCLUSIVE MAX 65 i kazdy miesiac jest z rabatem na 20zl? tylko trzeba napisac wypowiedzenie i zagadac z gosciem na sluchawce? podobno to jest oferta dla pracownikow play ale tez oferowana dla zwyklych klientow. moze teraz jest juz jakas inna promocja? podpowiedzcie jak z nimi gadac zeby dobrze na tym wyjsc.pozdro.

to wez opowiedz od a do z jak to zrobiles. wczesniej sam wyszedles z ta inicjatywa czy oni ci to zaproponowali. ja dzis rozmawialem okolo 19 i mi mowili ze nie maja takiej opcji w tej calej liscie abonamentow. slyszalem ze pracownik play musi cie polecic zeby dostac ta oferte. powiedz mi jak wygladaja ceny telefonow jaki wziales? podpowiedz troche kolego bo jutro znow bede ich meczyl. pozdro ile tam jest minut i smsow w tej ofercie? stan darmowy na ile? ile internetu i czy przez caly okres umowy?
Witam, kończy mi się umowa w sieci Play (już sobie nie daje rady z tymi konsultantami...) , z tych telefonów co mi polecili to jest HTC Desire C , Samsung Galaxy ACE S5830..., to będzie mój pierwszy smartfon.., Poszukuje telefonu w dużym stopniu wytrzymałym..z dobrą "ostrością obrazu" Z Góry Dziękuje za wszelką okazana pomoc i Pozdrawiam !
Mogę dodać że za pierwszym razem polecany mi był Sony Miro, by za drugim razem inny konsultant powiedział kto panu ten "Miro" polecał jak on jest "słaby" z plastiku..
Chodzi o przedłużenie umowy w "RePlay All Inclusive 59" .. Jeszcze raz liczę na wszelka pomoc i Serdecznie za nią Dziękuje Pozdrawiam !
Mogę dodać że za pierwszym razem polecany mi był Sony Miro, by za drugim razem inny konsultant powiedział kto panu ten "Miro" polecał jak on jest "słaby" z plastiku..
Chodzi o przedłużenie umowy w "RePlay All Inclusive 59" .. Jeszcze raz liczę na wszelka pomoc i Serdecznie za nią Dziękuje Pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 11:08 przez Gustaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej.
Otrzymałem od Playa następującą ofertę:
"Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy ofertę RePlay Rozmowy w Firmie GU. W ramach Abonamentu Firma 25 oferujemy nawet 350 minut do wszystkich sieci krajowych. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-10% rabat na Abonament na czas nieokreślony,
-25% rabat na Abonament przez okres 6 miesięcy,
-Stan Darmowy w Firmie przyznawany bezpłatnie na czas nieokreślony,
-usługa Nowe Zbieraj Minuty, przyznawana bezpłatnie przez okres 2 miesięcy,
-pakiet Internet dla Firm 250 Mb, przyznawany bezpłatnie przez okres 1 miesiąca. Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.
Istnieje również możliwość przedłużenia Umowy w ofercie bez telefonu.
Zachęcamy do wyboru Promocji RePlay Ekstra Rozmowy w Firmie GU. Przez cały okres Umowy proponujemy nawet do 350 minut do wszystkich sieci krajowych za jedyne 12,30 zł zamiast 25 zł. Czas trwania Umowy to zaledwie 12 miesięcy.
Dodatkowo:
-Stan Darmowy w Firmie przyznawany bezpłatnie,
-usługa Nowe Zbieraj Minuty, przyznawana bezpłatnie przez okres 2 miesięcy.
Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *600 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia."
DZWONIŁEM NA *600 I DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE W OFERCIE BEZ TELEFONU MINUTY NIE SĄ WYMIENIANE NA SMS'Y ORAZ 12,30 TO KWOTA NETTO, WIĘC BRUTTO OK 15ZŁ.. na stronie 127 tego tematu widziałem, że minuty są wymieniane na sms'y i 12,30 to kwota brutto a nie netto.. więc? zmieniła się oferta, czy za słabo negocjuję?
Jak to właściwie jest
?
Pozdrawiam
Otrzymałem od Playa następującą ofertę:
"Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy ofertę RePlay Rozmowy w Firmie GU. W ramach Abonamentu Firma 25 oferujemy nawet 350 minut do wszystkich sieci krajowych. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-10% rabat na Abonament na czas nieokreślony,
-25% rabat na Abonament przez okres 6 miesięcy,
-Stan Darmowy w Firmie przyznawany bezpłatnie na czas nieokreślony,
-usługa Nowe Zbieraj Minuty, przyznawana bezpłatnie przez okres 2 miesięcy,
-pakiet Internet dla Firm 250 Mb, przyznawany bezpłatnie przez okres 1 miesiąca. Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki.
Istnieje również możliwość przedłużenia Umowy w ofercie bez telefonu.
Zachęcamy do wyboru Promocji RePlay Ekstra Rozmowy w Firmie GU. Przez cały okres Umowy proponujemy nawet do 350 minut do wszystkich sieci krajowych za jedyne 12,30 zł zamiast 25 zł. Czas trwania Umowy to zaledwie 12 miesięcy.
Dodatkowo:
-Stan Darmowy w Firmie przyznawany bezpłatnie,
-usługa Nowe Zbieraj Minuty, przyznawana bezpłatnie przez okres 2 miesięcy.
Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *600 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia."
DZWONIŁEM NA *600 I DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE W OFERCIE BEZ TELEFONU MINUTY NIE SĄ WYMIENIANE NA SMS'Y ORAZ 12,30 TO KWOTA NETTO, WIĘC BRUTTO OK 15ZŁ.. na stronie 127 tego tematu widziałem, że minuty są wymieniane na sms'y i 12,30 to kwota brutto a nie netto.. więc? zmieniła się oferta, czy za słabo negocjuję?
Jak to właściwie jest

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 11:48 przez waw22, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem jak jest obecnie, bo możliwe, że jakieś zmiany nastąpiły ale przeglądałem Regulamin tej oferty z 4-12-2012r. i 12,30 pln to kwota brutto a w zamian otrzymuje się pakiet złotówek w wysokości 103,32 pln do wykorzystania na połączenia krajowe, SMS, połączenia międzynarodowe. W ofercie za 27 pln jest pakiet 236 pln do wykorzystania na identyczne usługi.waw22 pisze:DZWONIŁEM NA *600 I DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE W OFERCIE BEZ TELEFONU MINUTY NIE SĄ WYMIENIANE NA SMS'Y ORAZ 12,30 TO KWOTA NETTO, WIĘC BRUTTO OK 15ZŁ.. na stronie 127 tego tematu widziałem, że minuty są wymieniane na sms'y i 12,30 to kwota brutto a nie netto.. więc? zmieniła się oferta, czy za słabo negocjuję?
Czyli niekomepetencja konsultanta? Zaznaczę, że nie prosiłem o przełączenie do GU tylko rozmawiałem z pierwszym lepszym konsultantem.. a może zmiana regulaminu nastąpiła? Czy ktoś z was ma jakieś info..?Ruben pisze:Nie wiem jak jest obecnie, bo możliwe, że jakieś zmiany nastąpiły ale przeglądałem Regulamin tej oferty z 4-12-2012r. i 12,30 pln to kwota brutto a w zamian otrzymuje się pakiet złotówek w wysokości 103,32 pln do wykorzystania na połączenia krajowe, SMS, połączenia międzynarodowe. W ofercie za 27 pln jest pakiet 236 pln do wykorzystania na identyczne usługi.waw22 pisze:DZWONIŁEM NA *600 I DOWIEDZIAŁEM SIĘ, ŻE W OFERCIE BEZ TELEFONU MINUTY NIE SĄ WYMIENIANE NA SMS'Y ORAZ 12,30 TO KWOTA NETTO, WIĘC BRUTTO OK 15ZŁ.. na stronie 127 tego tematu widziałem, że minuty są wymieniane na sms'y i 12,30 to kwota brutto a nie netto.. więc? zmieniła się oferta, czy za słabo negocjuję?
Ruben dzięki za odpowiedź

Czy GU działa w soboty? W jakich godzinach?
Jutro będę do nich dzwonić, właśnie w sprawie Firmy 25. Utworzyłem zgłoszenie na play24, oddzwonili do mnie (tylko akurat nie mogłem odebrać) i odpisali że mam sam do nich zadzwonić w celu przedłużenia umowy.
Dodam ze już jeden numer w naszej firmie ma tę taryfę z GU, i pisałem że chciałbym przedłużyć kolejną umowę na tych samych warunkach
Jutro będę do nich dzwonić, właśnie w sprawie Firmy 25. Utworzyłem zgłoszenie na play24, oddzwonili do mnie (tylko akurat nie mogłem odebrać) i odpisali że mam sam do nich zadzwonić w celu przedłużenia umowy.
Dodam ze już jeden numer w naszej firmie ma tę taryfę z GU, i pisałem że chciałbym przedłużyć kolejną umowę na tych samych warunkach
kasia8966
wypowiedzenie umowy jest miesięczne,jak złożysz wypowiedzenie na za krótko przed 30 dniami przed nowym okresem rozliczeniowym to wypowiedzenie może trwać blisko dwóch miesięcy. np. jak zaczyna się okres rozliczeniowy 10 dnia miesiąca to żebyś była odłączona od 10 stycznia wypowiedzenie musi być złożone a raczej zarejestrowane w sieci 9 grudnia nie później,a żeby było zarejestrowane 9 grudnia trzeba wziąć pod uwagę,że sieć może zarejestrować kolejnego dnia po złożeniu wypowiedzenia przez salon albo po wysłaniu mailem skanu,jak wypowiedzenie złożysz 10 grudnia i będzie zarejestrowane 11 grudnia może 12 to możesz być odłączona od 10 lutego a wcześniejsze dni będą potraktowane jako okres wyrównawczy między wypowiedzeniem i odłączeniem.
przedłużyłaś umowę ? jak tak to na jakich warunkach ?
PalonyLolek przestał już pisać w tym temacie ?
wypowiedzenie umowy jest miesięczne,jak złożysz wypowiedzenie na za krótko przed 30 dniami przed nowym okresem rozliczeniowym to wypowiedzenie może trwać blisko dwóch miesięcy. np. jak zaczyna się okres rozliczeniowy 10 dnia miesiąca to żebyś była odłączona od 10 stycznia wypowiedzenie musi być złożone a raczej zarejestrowane w sieci 9 grudnia nie później,a żeby było zarejestrowane 9 grudnia trzeba wziąć pod uwagę,że sieć może zarejestrować kolejnego dnia po złożeniu wypowiedzenia przez salon albo po wysłaniu mailem skanu,jak wypowiedzenie złożysz 10 grudnia i będzie zarejestrowane 11 grudnia może 12 to możesz być odłączona od 10 lutego a wcześniejsze dni będą potraktowane jako okres wyrównawczy między wypowiedzeniem i odłączeniem.
przedłużyłaś umowę ? jak tak to na jakich warunkach ?
PalonyLolek przestał już pisać w tym temacie ?
Standardowe- Firma 25 bez telefonu, 10 zł netto (12,30), 350 minut, darmowe play i na stacjonarne. Dodatkowo jakieś zbieraj minuty, internet na 1 miesiac ale dla mnie są one bezuzyteczne. Taką ofertę mam na jednym numerze od maja, jak rezygnowałem z innego numeru we wrześniu zaproponowali to samo.kerad555 pisze: Kolego daj znać jakie warunki.
Jutro będę dzwonić, mam nadzieje że włączą mi tę taryfę, mimo że na numerze na którym w lutym kończy się umowa nie było wypowiedzenia.
No i zapytam czy teraz te 12,30 to kwota brutto, i czy minuty nie są wymienne na SMSy.
Super. Daj znać co Ci odpowiedzieli.. być może ja za słabo negocjowałem i będę musiał upomnieć się o swoje przy kolejnym ich telefonie..eelbe pisze:No i zapytam czy teraz te 12,30 to kwota brutto, i czy minuty nie są wymienne na SMSy.
Czekamy na info.
Pozdrawiam
waw22, jeżeli zależy Ci na szybszym zawarciu aneksu, to nie czekaj na kontakt z ich strony tylko napisz zgłoszenie albo zadzwoń ponownie i powiedz, że przystajesz na zaproponowana ofertę za 12,30pln brutto z 350min. Oczywiście wypytaj o szczegóły ale na 99,9% minuty są wymienne na SMSy ponieważ tak naprawdę otrzymujesz pakiet złotówek a nie minuty. Za 12,30pln otrzymujesz 103,32pln (30,75+72,57) a koszt minuty 30gr, SMS 15gr. Do tego 100MB na 1m-c, Nowe Zbieraj Minuty na 2m-ce, pakiet no limit SMS na 3m-ce. Później za usługi pobierana jest opłata o ile nie wyłączysz sam.
Jeżeli znowu będą problemy, to poproś o przełączenie do działu, który taką ofertę Ci zaproponował. Ja trafiałem na konsultantów, którzy po wstępnej rozmowie przyznawali, że istnieje taka oferta i zawieraliśmy aneks. Różnie można oceniać sposób prowadzenia rozmowy ale finalnie otrzymywałem to co chciałem
Jeżeli znowu będą problemy, to poproś o przełączenie do działu, który taką ofertę Ci zaproponował. Ja trafiałem na konsultantów, którzy po wstępnej rozmowie przyznawali, że istnieje taka oferta i zawieraliśmy aneks. Różnie można oceniać sposób prowadzenia rozmowy ale finalnie otrzymywałem to co chciałem

Wszystko po staremu- 10 zł netto, 350 minut(wymienne na smsy, ale połączenia roamingowe rozliczane poza pakietem złotówek- a ktoś pisał że międzynarodowe też wchodzą?), umowa na 12 miesięcy 
Wszystko u pierwszej konsultantki, bez przełączania do żadnego działu. Oczywiście pierwsza oferta to 300 minut za bodajże 16.50 zł, ale jak powiedziałem że inny numer u nas już ma to w cenie 10 netto zgodziła się na tę ofertę.

Wszystko u pierwszej konsultantki, bez przełączania do żadnego działu. Oczywiście pierwsza oferta to 300 minut za bodajże 16.50 zł, ale jak powiedziałem że inny numer u nas już ma to w cenie 10 netto zgodziła się na tę ofertę.
eelbe, tak, opłaty za połączenia międzynarodowe schodzą z pakietu złotówek. Połączenia w roamingu niestety są poza abonamentem rozliczane podobnie jak internet.
Internet bez pakietów schodzi z pakietu złotówek ale w taryfach biznes ale za to pakiety nie mają lejka.
Czyli otrzymałeś ofertę jak poprzednio. Wszystko po staremu zostało, na szczęście
Może coś poprawią od stycznia ale w tej najtańszej opcji trudno wymagać coś więcej
Internet bez pakietów schodzi z pakietu złotówek ale w taryfach biznes ale za to pakiety nie mają lejka.
Czyli otrzymałeś ofertę jak poprzednio. Wszystko po staremu zostało, na szczęście

Może coś poprawią od stycznia ale w tej najtańszej opcji trudno wymagać coś więcej

ciekawy
Dzięki za wyjaśnienie, to wygląda na to, że wyłączą mi numer dopiero 9 lutego. Dopiero wysłałam wypowiedzenie, po nowym roku zadzwonię na BOK i zobaczymy co zaproponują.
Byłoby super, gdyby zgodzili się - tak jak już wcześniej u wielu osób na tym forum - na 33,66zł/mies z 18GB i modemem wi-fi za 1zł. Z tym, że ten modem wiecznie wisi jako niedostępny na stronie www Playa;) Ale może mają go jeszcze na magazynach.
Mam zresztą dokładnie ten sam modem, dostałam go za 1zł rok temu przy zawarciu z Playem umowy, ale...coś bateria słabiutka po roku:/
Dzięki za wyjaśnienie, to wygląda na to, że wyłączą mi numer dopiero 9 lutego. Dopiero wysłałam wypowiedzenie, po nowym roku zadzwonię na BOK i zobaczymy co zaproponują.
Byłoby super, gdyby zgodzili się - tak jak już wcześniej u wielu osób na tym forum - na 33,66zł/mies z 18GB i modemem wi-fi za 1zł. Z tym, że ten modem wiecznie wisi jako niedostępny na stronie www Playa;) Ale może mają go jeszcze na magazynach.
Mam zresztą dokładnie ten sam modem, dostałam go za 1zł rok temu przy zawarciu z Playem umowy, ale...coś bateria słabiutka po roku:/
Boję się że zepsują, przez brak asymetrii... Teraz i tak 350 minut/12,30 zł daje 3,5 grosza za minutę, czyli sporo poniżej 8 groszy które będą od stycznia, i 4 groszy od lipca... Że też to im się opłaca?Ruben pisze: