• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #602152  autor: ChuckyCiechanow
 19 gru 2012, 12:46
Od 4. grudnia Play wycofał usługę Nowe Zbieraj Minuty z wybranych ofert abonamentowych dla klientów indywidualnych, w tym także z najnowszych. Ci, którzy mają uruchomioną usługę, mogą z niej korzystać do momentu dezaktywacji.

Zmiana dotyczy następujących planów: Nowy Play Abonament, Rozmawiaj i Pisz, Rozmawiaj bez Końca, One Play, One Play PRO, LongPlay, LongPlay SMS, Play Premium, LongPlay TELEFON oraz LongPlay (Plan Cenowy II) - Stan Darmowy, All Inclusive, All Inclusive MAX.

Przypomnijmy, że usługa kosztowała 2 zł miesięcznie i pozwalała otrzymać 1 minutę połączeń do wszystkich sieci w zamian za każde 2 minuty połączeń przychodzących z innych sieci.
Koniec premiowania za minuty przychodzące w abonamentach Play

Cale szczęście jak na razie tylko w abo ciekawe kiedy w ofercie na kartę .?

Lepiej jak najpóźniej
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, 22:36 przez ChuckyCiechanow, łącznie zmieniany 1 raz.

#602153  autor: Kryniczanin
 19 gru 2012, 12:52
Kilka miesięcy temu tłumaczyłem że ZM poleci. Wtedy byłem zakrzyczany przez Fun Boy Play że jak to i tak się opłacać będzie mimo równego MTR i tak dalej.

I kto miał rację :mrgreen:

Teraz pytaniem jest kiedy zniknie ZM w karcie stawiam że kilka miesięcy wraz z nową taryfą minuta po nr 25 groszy i wtedy ciach ciach odwołamy promocje i powiemy że taniej.

Ja tam ZM mam na SPK i na CP :)

#602190  autor: kwistas
 19 gru 2012, 16:09
Ja też tak pisałem oczywiście grono ekspertów PlayBoy też wrzeszczalo z kalkulatorem w ręku. MTR będzie taki sam dla Play i dzień dziecka się skończył na prepaid pewnie też czas przyjdzie zawsze to abo było ostatnie do cięć, a teraz jest pierwsze. Play staje się powoli W4, mam nadzieję, że darmowe połączenia w sieci zostaną, nie będą nas męczyć pakietami. Ewidentnie brakuje już operatora, który by zmusił resztę do zmian, Virgin to bida z wielkim bólem coś robią, chyba czas się przyzwyczaić do braku nowości.

#602193  autor: Claudec
 19 gru 2012, 16:17
Przecież to oczywiste że Play tracąc asymetryczna zrezygnuje z usługi zbieraj minuty.
Dziwie się że w ofertach na kartę jeszcze nie pomyśleli o likwidacji.

#602229  autor: Kryniczanin
 19 gru 2012, 18:38
Przy równym MTR zbieraj minuty powoduje tylko straty i to duże a kredyty czekają.

#602231  autor: krzychu.pl
 19 gru 2012, 18:38
i tak ta promocja trwała baaaardzo długo...

co należy podkreślić, ci co aktywowali wcześniej zachowują promocję, zobaczymy później czy wśród starych klientów promocja zostanie wyłączona w ogóle

na pre-paid też przyjdzie niedługo czas

http://podtelefonem.blogspot.com/

#602284  autor: Wiola_K
 19 gru 2012, 21:37
Wiem z FB od Playa że 15.01. zakończą ZM w ofercie na kartę :(

Ps. Play dopisał, że pewne usługi muszą zaniknąć, aby pojawiły się nowe...

#602287  autor: Kryniczanin
 19 gru 2012, 21:48
Wiola_K, A możesz zacytować ten wpis? Nie żebym Ci nie wierzył ale ciekawi mnie całość. Ja nie używam FB więc nie jestem tam ciemny.

#602291  autor: Robert.AB
 19 gru 2012, 22:09
Tylko nowe ZM?
Jeśli ktoś ma stare ZM włączone jednorazową opłatą 3PLN w taryfie Fresh All Inclusive też będzie usunięte?

#602292  autor: DanielR
 19 gru 2012, 22:11
To jest jedynie promocja. Warunki w niej zawarte są ważne do momentu jej obowiązywania.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#602293  autor: Wiola_K
 19 gru 2012, 22:13
Czy i jeśli tak to kiedy zlikwidujecie Zbieraj Minuty w ofercie na kartę? Bo w abo już nie ma. I ktoś puścił info, że od stycznia będziecie brali 5 gr. za sprawdzenie kasy na koncie. To prawda?
Lubię to! ·

Play4U Na temat opłat za sprawdzenie salda nic mi nie wiadomo, jeśli zaś mowa o usłudze Zbieraj Minuty, to zostaną wycofane 15.01.2013
około godziny temu · Lubię to!
Wioleta Kucharska To nie fajnie:-(
38 minut(y) temu · Lubię to!
Play4U Cóż, pewne usługi giną, by mogły pojawić się nowe
30 minut(y) temu · Edytowany · Lubię to!
Wioleta Kucharska Mam nadzieję, że równie dobre. Obyś się Playu nie popsuł.
30 minut(y) temu · Lubię to!
Play4U Pracuję nad tym
17 minut(y) temu · Lubię to!

#602295  autor: Kryniczanin
 19 gru 2012, 22:15
Wiola_K, Pięknie dziękuje. Więc nadszedł dzień pożegnania.

#602296  autor: DanielR
 19 gru 2012, 22:17
Kryniczanin pisze:Wiola_K, A możesz zacytować ten wpis? Nie żebym Ci nie wierzył ale ciekawi mnie całość.
Ja mogę potwierdzić. Przed chwilą czytałem. Z drugiej strony, to "tylko" odpowiedz playformersa, a z nimi czasem bywa różnie. Ja bym jednak poczekał na oficjalny komunikat.

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#602297  autor: Kryniczanin
 19 gru 2012, 22:21
Przyjmijmy teoretycznie że jest rzeczowy i szczegółowy więc
Wiola_K pisze:Play4U Na temat opłat za sprawdzenie salda nic mi nie wiadomo, jeśli zaś mowa o usłudze Zbieraj Minuty, to zostaną wycofane 15.01.2013

"zostaną wycofane" - liczba mnoga więc chodzi o NZM i ZM w kartach i być może też zmienią cennik w SPK usuwając tyle że tam trzeba dodatkowych 30 dni. Oczywiście to TEORIA biorąc wszystko na słowo.

#602301  autor: Wiola_K
 19 gru 2012, 22:25
Się wszystko okaże. Ale skoro tak napisał, to chyba nie rzuca słów tak sobie, i nie wymyśla z głowy. Skoro podał datę. Zawsze mógł napisać: nic mi na ten temat nie wiadomo, ale jednak jakąś niedaleką datę podał.

#602358  autor: Precelos
 20 gru 2012, 10:37
ZM bedzie dzialac najwyzej jeszcze pol roku wszystko zalezy od rozwoju sytuacji z mtr,
jak pogorsza znaczaco oferte prepaid to bede usial zmienic na abo dla firm :mrgreen:

Obrazek

#602360  autor: qper
 20 gru 2012, 11:18
Dziwnym trafem ale usługę wyłączyli w starych abo.
W firmowych i na kartę usługa dalej jest.

Tak szczerze - jak dla mnie usługa jest już całkowicie nieopłacalna.
Jest tyle minut w sprzedawanych abonamentach, że trudno je wygadać.
Dużo ludzi jest już w Play i usługa "mniej" już na siebie zarabia :)

Było do przewidzenia, że kiedyś zniknie i ten termin powoli nadchodzi.

#602390  autor: aizo
 20 gru 2012, 14:11
Mam ok 6h godzin rozmów.
Nie ma opcji aby to wykorzystał do 15(Fresh)
Ma to tak przepaść bez niczego:>
Niefajnie.

Pytanie czy od 15 nie będzie można już zbierać nowych minut a te co zostaną mogę wykorzystać do 14-stego lutego(oczywiście przedłużę) Czy to co mam przepadnie.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#602430  autor: Golarz Filip
 20 gru 2012, 17:20
To jasne przecież- zlikwidują możliwość ponownej aktywacji usługi.Minuty zostaną.
Jak ktoś miał stare zbieraj minuty,też mu wyłączą bez zabierania minut.
Co śmieszne- napisał temat ktoś z fajnym podpisem bardzo łączącym się z tematem :)

#602478  autor: Edmund
 20 gru 2012, 20:23
Golarz Filip, w jaki sposób mu wyłączą tę usługę, skoro w regulaminie tej usługi stoi "O ile Użytkownik nie zleci dezaktywacji usługi „Zbieraj minuty w Play Fresh” dzwoniąc do konsultanta Obsługi Klienta pod numerem *500 lub *502, lub nie straci możliwości wykonywania połączeń wychodzących, to staje się ona usługą stałą"?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2