Czy mógłbym prosić o informację co można wynegocjować przy przedłużaniu umowy ale
bez telefonu? Wczoraj rozmawiałem z SUK i konsultant prosto z mostu mi powiedział, że umowy bez telefonu są mniej opłacalne i proponuje mi jednak jakiś aparat i go sprzedać jeśli nie potrzebuję telefonu.
Mam do przedłużenia dwie umowy R40 i R60 i warunki z pierwszej strony tego tematu by mi odpowiadały:
45zl za R40 z pakietem 340 minut (15zl znizki i 90 minut wiecej)
59zl za R60 z pakietem 600 minut (21zl znizki i 100 minut wiecej)
w cenie tych pakietow zawarte jest rowniez 250MB transmisji danych po przekroczeniu wielkosci 250MB automatycznie wlacza sie dodatkowy pakiet 750MB za 10zl (lacznie 1GB danych).
z tym, że interesują mnie umowy bez telefonów!
Mam w związku z tym kilka pytań do bardziej zorientowanych w temacie:
Można wynegocjować w SUK umowę na 12 miesięcy?
Jeżeli jest R40 za 45 zł i R60 za 59 zł z telefonem to rozumiem, że bez telefonu powinno być taniej na każdej taryfie o 15-20 zł (cena aparatu na raty). Czy się jednak mylę?
Odpuścić i brać umowy z aparatami i je odsprzedać?
Jeśli tak to jaki telefon wybrać by go odsprzedać jak najkorzystniej (chyba najbardziej się opłaca HTC Desire X)?
Umowy mi się kończą 02.02.2013 r i 15.03.2013 r, staż w sieci 15 lat.
Jestem już po drugiej rozmowie z SUK i dalej nie mogę nic wynegocjować konkretnego dla umowy przedłużeniowej bez telefonu z paczką danych
Opcją jest przejście do Play na umowę bez telefonu ale chciałbym zostać w T-Mobile gdyż jestem bardzo zadowolony z jakości świadczonych usług i obsługi klienta.
Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za długi post.